Руски дипломат беше убит в Абхазия

Вероятно става дума за терористичен акт
9 сеп 2013 13:58, Елка Василева
1
Руски дипломат беше убит в Абхазия
Снимка: архив, Булфото

Руски дипломат е убит в сепаратистката грузинска провинция Абхазия от неизвестен извършител, предадоха световните агенции.

Дмитрий Вишернев беше първи секретар на руското консулство в Абхазия, чиято независимост Русия призна през 2008 г. Той е бил убит с изстрел в главата пред гаража си в столицата Сухуми, съобщава местната полиция. На местопрестъплението е намерена неизбухнала бомба, прикрепена към мобилен телефон.

Според консулството по всичко личи, че става дума за планиран терористичен атентат. В разследването на престъплението ще участват и руските специални служби.

Президентът на Абхазия Александър Анкваб е свикал специално съвещание с главния прокурор, председателя на службата за държавна сигурност и министъра на вътрешните работи. "На ръководителите на силовите ведомства е поръчано да използват всички оперативни технически средства за разкриване на престъплението, включително ако се налага с привличане на руски специалисти", съобщи президентството.

При нападението е била ранена и съпругата на Вишернев. В момента тя се намира в болница, където е претърпяла операция. Лекарите определят състоянието й като тежко, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
12345 преди 10 години
Тази снимка сигурно е от местопрестъплението. :)