"Грийнпийс" заяви, че въоръжени руснаци са нахлули на неин кораб

Руската брегова охрана нахлула на "Арктик сънрайз"
20 сеп 2013 11:33, Елка Василева
21
"Грийнпийс" заяви, че въоръжени руснаци са нахлули на неин кораб
Руската брегова охрана е насочила оръжие срещу активист на Грийнпийс. Снимка: БТА

Руската брегова охрана е нахлула на борда на кораб на "Грийнпийс" по време на протест срещу добива на петрол в руските води на Арктика, предаде Асошиейтед прес.

От "Грийнпийс" смятат, че при морския нефтодобив Русия прилага ниски стандарти за безопасност и създава рискове за околната среда.

Около 15 въоръжени мъже нахлули на борда на "Арктик сънрайз" и агресивно събрали 29 души в едно помещение. Капитанът бил задържан отделно на мостика, съобщи природозащитната организация.

"Те използваха насилие срещу нас, удряха, ритаха, блъскаха", каза активистка на борда на кораба по телефона. Корабът се намира в Печорско море.

Сергей Ципленков от руския клон на "Грийнпийс" заяви, че руската брегова охрана на практика е конфискувала кораба и посочи, че това е станало без правни основания.

Бреговата охрана в Мурманск заяви, че нейни служители са отишли на кораба с хеликоптери и че той ще бъде закаран в пристанището на Мурманск след обиск, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: РусияарктикаГрийнпийс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не съм и аз бил там. С удоволствие бих шамаросал няколко американеца!? Те си знаят защо.
14
2
 
4
 
! Отговори
dady преди 10 години
podobno razvitie mislq 4e ima6e v; 6ifarit na leonardo;
13
2
 
10
 
! Отговори
р преди 10 години
Отървали са са леко,а не като полет кал 007 през 1983.
12
3
 
19
 
! Отговори
тт преди 10 години
Обичам Русия.тя е единствената православна държава,която ще защити православието на света.
11
2
 
7
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
greenpiis?koy li stoi zad tyah?
10
2
 
23
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Сега западът е пуснал в световните СМИ друга абсурдна новина. По време на учението на Западният военен окръг, Русия била тринирала окупация на Прибалтика в съчетание с ядрен удар по Полша. Новината бе опровергана съвсем логично-"няма смисъл от подобна тринировка, защото евентуална окупация на Прибалтика ще отнеме часове, а ядрен удар по Полша по-малко от 15 минути". Западният окръг провеждал учение в съвсем друга насока.
9
2
 
19
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
О, да, в световните СМИ навсякъде пише, че тези са се опитали да певземат руска нефтена платформа като атаката им е била отбита успешно. Нова провокация, този път срещу Русия, подобен беше сценарият и с химическата атака в Сирия..новините достигат до нас, но доста изопачено, това вече е ясно.
8
2
 
19
 
! Отговори
истината преди 10 години
Интересно защо българските СМИ (средства за масова информация)не съобщават, че този кораб се е намирал в руски териториални води и , че са се опитвали да завземат нефтодобиваща платформа и, че са предупредени да не го правят, защото това застрашава живота на работещите на платформата и, че са се опитали да ги прогонят със струи вода и чак тогава са арестували кораба и го карат в Мурманск!Обвиняват ги в това, че си защитават границите.Четете и други СМИ.Нашите лъжат!И не само в тази статия!
7
2
 
20
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
И ние задържаме често турски траулери, които нахлуват в нашите води. Беше малко смешно, когато задържаните турски нарушите напускаха "безабелязано" пристанищата ни, дааа..интерсно как ли се случваше, май след всеки задържан турски нарушител Тиквата отиваше на крака на Ердоган да го цунка и да му се извини..))) А интересно тези от Гриинпийс защо не видят какво се случва в Мексиканският залив..оценка на екологичната катастрофа там и т.н. пак двойни стандарти на Запада))
6
2
 
12
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
3що да не е разумно - една четвърт от нефта в света е в северно море - норвегия къде мислиш, че копаят за нефт???
5
2
 
23
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Руската брегова охрана е нахлула на борда на кораб на "Грийнпийс" по време на протест срещу добива на петрол в руските води на Арктика. Аз тука не виждам нищо нередно, по закон това е работата на бреговата охрана, кораб на "Грийнпийс"е нахлул в руски води, за това се полага предупреждение и стрелба по нарушителите.
4
4
 
33
 
! Отговори
dtyn преди 10 години
Руснаците пак нали са милостиви... Ако бяха евреи вече да са им запалили кораба!
3
3
 
45
 
! Отговори
Kondio преди 10 години
Не са "въоръжени руснаци", а руската брегова охрана, която има пълното право да предприеме действия срещу всеки кораб, който не се подчинява на руските закони в руски териториални води. Дали обче е разумно да копаят за нефт в арктика е съвсем друга тема, според мен не.
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кАК ТОЧНО СЕ ФИНАНСИРА ТАЗИ ОРГАРНИЗАЦИЯ И ОТ КАКВО СЕ ИЗДЪРЖАТ ЧЛЕНОВЕТЕ И СЛЕД КАТО ОТ ПРОТЕСТИ НЕ ИМ ОСТАВА ВРЕМЕ ДА РАБОТЯТ?? ПО-КАКВО СА СПЕЦИАЛИСТИ И КАКВИ ТОЧНО ДИПЛОМИ ИМАТ ЗА ДА СЕ ИЗКАЗВАТ ТОЛКОВА КОМПЕТЕНТНО ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ???НЯКОЙ ИМА ЛИ ИНФО ПО ВЪПРОСА. И
1
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какъв е проблема?