Украйна взима ромите от целия ЕС

"Правда": Указ за това е подписан от президента Янукович
Обновена: 8 окт 2013 22:59 | 8 окт 2013 22:40, Елка Василева
218
Украйна взима ромите от целия ЕС
Градчето Кроа близо до Лил, Франция. Снимка: архив, Reuters

В ЕС се изостри „ромският въпрос“. Западна Европа не знае какво да прави с ромите, които съгласно законните си права се преселиха от Румъния и България в страни с по-голямо благополучие. Преселниците така възмутиха населението в редица райони, че толерантният ЕС постави въпроса за депортирането на ромите.

Място вече се намери: всички ромски катуни от ЕС ще тръгнат към Украйна, пише руският вестник „Правда“ под заглавие „ЕС ще подари на Украйна всички роми“.

През изминалите две години финансираната от ЕС програма за социална интеграция на ромите не даде осезателни резултати. В цяла Европа проблемите са практически еднакви: най-малко 10% от ромските деца на възраст от 7 до 15 години не ходят на училище, а половината пропускат часове. Сред ромите има много безработни. Франция, Германия, Великобритания, Чехия просто не знаят какво да правят с наплива на роми.

Повечето от тях не искат да учат, не работят никъде, много често извършват престъпления /кражби, грабежи/, влизат в конфликт с местните жители и полицията. Те живеят в катуни, мият се в близките фонтани, там и перат и използват същата вода за готвене, пише „Правда“.

В рамките на процеса на евроинтеграция обаче украинските власти решиха да преселят в страната ромите от страните от ЕС. Указ за това е подписан от президента на Украйна Виктор Янукович, продължава изданието.

Изданието подчертава, че в указа се говори не за „собствените“ роми, които и без това не са малко в Украйна, а за хилядите ромски малцинства, които сега живеят в страните от ЕС. Ромите със скандали биват депортирани от Франция, прогонвани от Румъния, екстрадират ги от Финландия. Унгария, в която ромите съставляват 10% от населението, е на ръба на социален взрив. Дори мирните Чехия и Словакия ултимативно искат от властите в ЕС окончателно да бъде решен ромският въпрос, пише „Правда“.

И само Украйна, която много иска да влезе в ЕС, е разработила по настойчива молба на Брюксел „стратегия за интеграция на ромите в украинското общество“ с цел съхраняване на тяхната „уникална самобитност и култура“. 

Има силни съмнения обаче, че коренните жители на Украйна ще се зарадват на нашествието на десетки, дори стотици хиляди „самобитни роми“, се казва в публикацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама разбира се, че в "Правда" ще го пише това. И съм напълно сигурен, че няма нищо общо с факта, че украинците се изплюха на *** и мераците им за създаване на нова империя от страните от бившия СССР.
43
1
 
8
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Виж сега какво!Всички хора по света искат мир!Дори и най-яростните ислямски камикадзета искат световен мир!Ама мира не идва защото отделните държави си имат интереси!Най-големият и пръв преоритет на Русия е да се грижи за всички територии където живеят руснаци!Сещаш се че такива анклави бол!Първият преоритет на САЩ е да запазят свръхвисокото си жизненно равнище и дори гледах една карта от която е видно че всички бази на НАТО се припокриват на 100% с пътищата по които минава трасетата на петрола
42
2
 
5
 
! Отговори
за 50 преди 10 години
Значи войната срещу Грузия от 2008 год е била за забавление, щото аз мислех че е за да разкъсат Грузия на парчета и да я прилапат когато му дойде времето. Прочети малко какво пишат съвременните руски философи около Путин и ще проумееш много неща за Русия.
41
0
 
13
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
До номер 43 и 44-----Не споделям вашето мнение!Според мен съвременна Русия е неизменна част от световната олигархия като си подават топката едни на други но за забавление а не заради някаква война!И все пак 43 трябва да е наясно че от 15-те сегашни държави бивши членове на СССР,Русия е единствената с атомно оръжие,и то с помоща на САЩ и Европейския съюз стана тая работа!Украинците най-много се опъваха да дадът атомните си бомби на Русия но след заплахи от САЩ и Европа склониха!Ритат си мачле
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Една от точките в договора за асоцииране на Украйна в ЕС е премахването на черноморския флот на Русия от Севастопол и от украинска територия. Договора за този флот изтича през 2015 година и поради асоциирането с ЕС няма да бъде продължен. Вместо това ПРАВДА (по точно е да се казва КРИВДА) играе на дребно срещу Украйна, като им вменяват че ще приемат *** от Европа. Никой не иска това от тях. Напротив някои видни руски философи (Ал.Дугин) самопредлагат Русия да изчисти ЕС от *** и араби.
39
0
 
18
 
! Отговори
Берия преди 10 години
Напред към "ГУЛАГ"!!!! За Родину, за Сталина!!!!!
38
1
 
36
 
! Отговори
Чудесно! преди 10 години
Обаче прекалено е хубаво, за да е истина. Няма цивилизован начин за интеграция на ***, всички опити са се проваляли и ЩЕ се провалят.
37
5
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 10 години
абе мнооого си отворен по имперските политики и изобщо по всичко касаещо Русия,е не може всички да стоят в разкрачено положение като нашите политици пред измислените щати ,нато,вавилонската блудница ес,а всеки който не го приемат в ес просто трябва да скача до небето и да черпи ,да черпи,а и който няма нашия соломончо ,надка и костов които ни натресоха това чудо ес,норвегия като не е член на ес та е умряла ,а *** наистина в украйна по точно гр.чернобил и да си перат парцалите на р. припят
36
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее държавата Мангустия със столица град Припят, основана на 01.01.2016 година! УРА! УРА!УРА!
35
31
 
11
 
! Отговори
за 43 преди 10 години
Млади момко, нищо не си разбрал. Русия е срещу НАТО и ЕС, а не обратното. Русия винаги си е търсила врагове и дори и да е нямала си ги е измисляла, това е задължително за имперската политика. Без врагове няма как да водиш завоевателни войни. Кой завладя Южна Осетия и Абхазия само преди 5 години? Кой се готви да завладее Литва, Латвия и Естония при сгодни обстоятелства? Кой се готви да прилапа отново Украйна? Кой не желае да се разреши сирийският конфликт?
34
4
 
22
 
! Отговори
По умните руснаци преди 10 години
"По умните руснаци вече си задават въпроса. Защо приемат Украйна в ЕС а нас никой не ни иска" - защото ЕС както и НАТО са организации против Русия. В момента, в който приемат Русия, тези организации вече няма да съществуват.
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анони *** за какъв ЕС за този който е готов да се разпадне и на който му е пуснато обратното броене? две най-много три години и тази голяма лъжа ще изчезне от картата,а колкото до китайците,тяхната машина никой не може да я спре ,те са следващите господари на земята.само дано са по-добри от американците :P
32
3
 
19
 
! Отговори
интерграция преди 10 години
Моля ви се! Нали сте толерантни държави, защо изпщяхте веднага?Дръжите ги и ги интегрирайте. Алко ли не - ще ви санкционираме и глобяваме по всякакви начини.
31
4
 
26
 
! Отговори
Дърт Меринджей преди 10 години
Ко? ... Не!
30
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страх, ужасен страх тресе Русия, че Украйна се изплю върху евразийския проект на Путин и е предстоящо асоциирането на страната в ЕС. Всякакви мръсотии могат да се пишат по адрес на Украйна с цел да се настройват украинците срещу ЕС. Ето заради тези лъжи и мръсни номера никой нормален народ не обича руснаците. По умните руснаци вече си задават въпроса. Защо приемат Украйна в ЕС а нас никой не ни иска, нима ни оставят на китайците?
29
2
 
51
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Ако се върнат в Индия няма да има нужда от интеграция. Въпреки дългото отсъствие ще си паснат от раз. Все пак кръвта вода не става.
28
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къв ще го дърват *** в Украйна?Няма безплатен ток,вода,социални помощи,образование и медицински услуги! Ще има бачкане,бой и тормоз! Да не са луди да ходят,след като има такива балъци,като нас да ги хрантутят?
27
9
 
10
 
! Отговори
DEPORTACIA s BDJ преди 10 години
da spasqvame bulgarskite romi ot deportirane - prati SMS 1.20 s dds
26
1
 
27
 
! Отговори
agent skali преди 10 години
Кампанията от Втората световна ДА СПАСИМ БГ ЕВРЕЙ И РОМИ 2013 в КРАК С ВРЕМЕТО
25
32
 
18
 
! Отговори
Марк преди 10 години
Руснаците газ пикаят, че никой не им иска скапания съюз наречен Евроазиатски /или както е там/!! Дори и Украйна гледа към ЕС!!И затове не се спират пред всякакви инсинуации , само и само ако маже да изплашат украинцита от "лошия" ЕС!!Ето сега Европа щяла да набута всички *** в Украйна!!Баси дивотията!!Утре можа да напишат, че европейците ще почнат да кльопат украинци!!