Стотици арестувани след безредиците "Бирюльово"

Московската полиция успя да потуши протестите
Обновена: 15 окт 2013 08:57 | 14 окт 2013 12:26,
21
Стотици арестувани след безредиците "Бирюльово"
В потушаването на безредиците се включиха и спецчастите от ОМОН. Снимка: Reuters

380 протестиращи са задържани след снощните протести и безредици, залели московския квартал "Бирюльово", съобщи ИТАР-ТАСС.

До масовите вълнение в руската столица се стигна след убийството на 25-годишен младеж пред очите на приятелката му от неизвестен нападател, успял да избяга.

Още по темата

Снощи жителите на московския район излязоха спонтанно по улиците с искания за откриването на убиеца, който не е руски гражданин.

Протестиращите обвиниха полицията,че не взима достатъчно мерки срещу престъпленията на имигрантите.

До момента срещу 72-ма от задържаните са заведени дела, а на други 70 са съставени актове за установяване на административно нарушение.

"Всички останали задържани ще бъдат освободени след провеждане на необходимите следствени действия", казаха от полицията в Москва.

При пресичането на хулиганските прояви са пострадали шестима полицаи от специалните части ОМОН.

Късно снощи полицията е успяла да разпръсне тълпата. Обстановката в региона постепенно се стабилизира. Полицията продължава да издирва убиеца на младежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
ВЪН преди 10 години
До Анонимен 17Аз не твърдя обратното , но не ми оставаха букви да го напиша. Вчера се качвам в автобус 45 , след красна поляна се качиха 20 "сирийски " бежанци - всички от черен по-черен" Само един си продупчи билет, сами си направете сметка за какво става въпрос. Вечер е уникална гледката по Монте видео , около Фантастико и Еконт - черен, по-черен, най-черен и такива които са НЕВИДИМИ. Зимата ще е веселба в квартала , а и не само ! НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВЪНМалко уточнение - бежанецът, изнасилил студентката беше СИРИЕЦ!!!
15
4
 
6
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До Omnia MeaChe pametnika e okupatorski si e fakt. Tova che na vas ne vi haresva istinata e otdelen vypros.
14
0
 
18
 
! Отговори
Bulgarin ot Germania преди 10 години
Stop na isljamiziraneto na Evropa !
13
6
 
33
 
! Отговори
Стоп преди 10 години
Стоп на циганизирането и ислямизирането на България.Стоп на чалгата,турските сериали,новините на турски език.Забрана на партии насаждащи етническа и религиозна омраза в православна България.Да се отнемат незабавно паспортите на всички ***, които се срамуват от българския си произход, правейки се на велики траки,османотураки и т.н.
12
3
 
18
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До 11 до 4Не бе, човечецът е от платените протестиращи - избират ги по тъпота, надъхват ги с готови фрази и ги пускат за 40 лв - вечер пред НС, денем над клавиатурите, като латерни. Преди месец-два на джаз концерт се шашнах - цялата публика скандира "бис", една групичка крещи "оставка".
11
3
 
65
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Когато убиха двама млади българи в Катуница, руснаците подкрепиха българите! Запомнете това! Футболните отбори на "Зенит" Санкт Петербург и на "Рубин" Казан дори го направиха демонстративно!Затова разбирам сега справедливия гняв на руснаците и казвам също:"Русия на руснаците, не на мръсотията!"
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименEх, що ли ни окупираха навремето, сега щеше мааш ми....ти на моканина ....
9
5
 
27
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 10 години
"НА ЗЛА КРУША-ЗЪЛ ПРЪТ".../БЪЛГАРСКА НАРОДНА ПОГОВОРКА!ЧОВЕШКИТЕ РАСИ НИКОГА НЕ СА БИЛИ РАВНИ ПО ПЪЛНОЦЕННОСТ,И НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ!!!
8
3
 
7
 
! Отговори
trigonom преди 10 години
neshto barkate tova ne sa prishalci a chast ot rusia ... i se tolerirat ot vlastite nikoi nesmee nishto da im kaje ..
7
1
 
63
 
! Отговори
ВЪН преди 10 години
Не искам да съм лош пророк , но с тая *** , която идва като бежанци , скоро и нас това ни очаква. Гърците имаха подобен проблем - Мъж отива да изписва жена си и детето след раждането му от болницата и носи камера. На улицата го пресреща мароканец и му прерязва гърлото . Тогава гърците се надигат масово и вече не приемат БЕЖАНЦИ. Е трябва ли това да се случи и у нас. Миналата година бежанец изнасили студентка до НБУ - Нов Български университет. До кога ще търпим ? После друг ни е виновен????
6
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Вропа *** и арабелите са големия проблем.В Русия - кавказците, тия явно колкото и да се опитват да ги направят хора, май ще успеят след няколко хиляди години.По темата - това си е руския вариант на "катуница" и си помислете докъде им дошло на хората от подобни "емигранти".
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
neizvesten napadatel xaxa ..es bg pak dezinformirat ..stava duma za 4e4enec ili podoben musulmanin .rusnacite ne sa kato nas ovce i podlogi ska4at kato edin zatova i rusia 6e ja bade a balgaria ja poskat evreiski kradci i politici pionki..prost narod slaba darjava
4
68
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трошени мутри на грозни *** - безценно. Ако може тия спецове да дойдат и тук за да си вземат грозният окупаторски паметник, ценя няма да имат.
3
45
 
5
 
! Отговори
Блядка преди 10 години
Водката ли свърши?
2
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На хората им дойде в повече там с тези пришълци от кавказ- арогантни, ислямисти, отврат.
1
7
 
74
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
Нужна е расова революция, както в Русия, така и у нас. *** и циганизираните трябва да изчезнат завинаги.