Самолет падна в Лаос, 49 души загинаха

По-голямата част от загиналите са чужденци
16 окт 2013 21:30, Красимир Ангелов
4
Самолет падна в Лаос, 49 души загинаха
Снимка: Reuters, архив

Самолет на авиолиниите в Лаос с 49 души на борда се разби днес в река Меконг, съобщи ДПА. Самолетът летял от столицата Виентян за град Паксе в южната част на Лаос.

Всички 44 пасажери и петчленният екипаж се смятат за загинали. Летателната машина АТR 72-600 се е разбила в р. Меконг малко преди да кацне на около 4 км от Паксе, столицата на провинция Тямпатсак.

Инцидентът е предизвикан от лошите метеорологични условия, тъй като целият регион е засегнат от силни дъждове през последните дни, твърди тайландският всекидневник "Банкок пост", цитиран от Франс прес.

Авиокомпанията публикува списък с всички 44 пътници на борда, между които 17 граждани на Лаос, 7 французи, 5 австралийци, 5 тайландци, трима корейци, двама виетнамци и по един пътник от Канада, Китай, Малайзия, Тайван и САЩ, съобщава Асошиейтед прес.

Правителството на Лаос съобщи, че авиокомпанията е предприела всички мерки да координира и изпрати всички спасителни екипи на местопроизшествието с надеждата да бъдат намерени оцелели. То допълни, че се надява утре да успее да оповести резултати от започналото вече разследване на катастрофата.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очаквах някой да пита "Къде е Лаос", щях да му кажа - до Тайланд.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още един ATR-72! Изключително калпав самолет! Хайде, в Русия виновен беше студът, ама в Лаос и Куба?