Меркел пита Обама подслушван ли е телефонът й

"САЩ не са следили и няма да следят комуникациите на канцлерката",
23 окт 2013 23:00,
26
Меркел пита Обама подслушван ли е телефонът й
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Мобилният телефон на германския канцлер Ангела Меркел може да е бил подслушван от американските тайни служби и Меркел разговаря по този въпрос по телефона с президента Барак Обама, съобщи днес канцлерството, цитирано от Франс прес.

Федералното правителство получи сведения, свидетелстващи, че мобилният телефон на канцлерката може да е бил следен от американските служби, се казва в комюнике от канцлерството, уточняващо, че днес тя се е обадила на американския президент.
Според представител на германското правителство, цитиран от Ройтерс, в разговора си с Обама Меркел е настояла за незабавно изясняване на ситуацията. Тя заявила, че ако информацията се потвърди, това е "абсолютно недопустимо", отбелязва ИТАР-ТАСС.

Президентът на САЩ Барак Обама е уверил германския канцлер Ангела Меркел, че американското разузнаване не следи комуникацията по мобилния й телефон, съобщи ДПА, позовавайки се на Белия дом.

Двамата лидери са разговаряли след появилата се информация, че телефонът на Меркел е бил следен от американската Агенция за национална сигурност.

Обама увери Меркел, че "САЩ не са следили и няма да следят комуникациите на канцлерката", заяви говорителят на Белия дом Джей Карни, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
функциите на определен уред,то много-повече имат ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИТЕ спътници с неограничени възможностти.Също имат и функцията "гласово сканиране" за "по-сигурно" в многомилиардния свят.С една дума,ако се сложат конкретни данни,то те прехващат и няма как да им се изплъзнеш.Могат да правят всякакви индуктивни Номера,като дори и с енергоспестяващите ви лампи- ще премигват,когато им се "нареди" Няма да стигне дори още една страница за да се опишат всичките тези "ОПЦИИ",но не е нужно.Става въпрос за конкретен софтуер,като при това хардуера е монтиран там-на хиляди километри в орбита и ИЗПЪЛНЯ
19
0
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Спомняте ли си преди окло 25год.,когато един човек-българин върху когото експериментираха спътниково,темата в медиите бе " Полтаргайста Кики".Това е само една от досадните спътникови"опции".Както не виждаме рентгеновите лъчи,те обаче ни виждат.В случая става дума за Свръх- високочестотен спектър от порядъка на 100 Гхз, за които стратосверата не са проблем.Така става и визуалното сканиране и през железобетон,с изключение ако сте "обезпечени" с достатъчно дебела метална екранировка/оловна.Както и не виждаме начина по който дистанционното управление сменя каналите или функциите на определен уред,
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
operacionite mobilni sistemi ANDROID, BLACKBERRY,WINDOWS MOBIL,IPHONE sa drusnati ot Amerikanskite Taini slujbi ot davna za Symbian OS ne otkrix nishto vapreki 4e e pove4e ot veroiatno da sa se sdobili s kodovete im sashto.
17
0
 
0
 
! Отговори
e преди 10 години
Не се заблуждавайте,че подслушването става чрез "ванове с антенки","бръмбари" и телефонни централи- Глупостти! Всичките тези "НОМЕРА" стават спътниково,които спътници виждат даже с ХД през железобетон. Невероятно,но ФАКТ ! За справка ще ви дам ПРИМЕРА- защо се "прегрупира" ГДБОП в ДАНС !!! И защо мейл с вх.Н 1818/2011 към Министерски съвет -"отиде на Кино" !!!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
МЛАД МЕРИНДЖЕЙ преди 10 години
КЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪМ 7 - АНОНИМНИЯ :) за БРИКС АВЕРЧЕ, ТИ ИЛИ СИ ВЗЕМАХ ПРЕКАЛЕНО ЧЕСТО ХАПЧЕТАТА ИЛИ ИЗОБЩО НЕ ГИ ВЗМЕАШ !А МОЛЯ ТИ СЕ ОТБЕЛЯЗВАЙ СИ КОГАТО ГИ ПИЕШ, А АКО НЕ ГИ - ПОЧВАЙ ГИ !!!
15
2
 
0
 
! Отговори
Ивана преди 10 години
Основните елементи на нацистката идеология са эаписани от Адолф Хитлер в неговата книга "Моята борба"!!! Тя се счита эа основа на всички други публикации на нациэма!!!! А г-жа Меркел, точно следва таэи идеология!!!!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ангелче! Ти какво си мислиш?, че Чунга-чанга ще си признае ли? Следващия път пак го питай, да не би да вземе да потвърди .
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проверката е висша степен на доверие !
12
1
 
17
 
! Отговори
aaa преди 10 години
- Ало? Обама? Знаете ли защо ви се обаждам?- Знам...:)
11
1
 
10
 
! Отговори
$?! преди 10 години
ако, Обема.. Хората говорят, че подслушвате навсякъде. Случайно да сте слухтяли и мен.? кой!? Аз? Абсурд!
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Меркел е може би последният смислен политик в днешното време без правила, без морал, време, в което се хилят всички угодно на силните и за пари са готови на всичко. В днешно време най-достойните като цяло седят далеч от политиката. Такива като Меркел са голямо изключение и могат да виреят само в някоя доста смислена държава.
9
7
 
5
 
! Отговори
phuuu преди 10 години
Меркел дето се прави на света вода ненапита,снимката ти трябваше да бъде както е на списание Шпигел със заглавието"Тайната операция Самсон,как Германия въоръжава ядрен Израел".
8
0
 
21
 
! Отговори
Merkel CNN преди 10 години
Прав е нея не е подслушват а направо са и отворили телевизионен канал с задължителногледане в белият дом!Еврото или Долара!Европа или Америка!Да бъдеш или да не бъдеш!
7
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едва ли подслушват Меркел - една ***, която дрънка глупости и естествено никога не взима решения. Подслушват се леви политици, а не лакеи на САЩ.
6
2
 
17
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Меркел пита Обама подслушван ли е телефонът й"----Глуууупости. Как може да питаш някой, който има БАЗИ и 60 ядрени бомби на твоя територия, върху които нямаш никакъв контрол?!?!?!?!пп Владетелят на Мира даваше "ясни знаци" и "силни сигнали" за Руско-Германски съюз(най-големия кошмар за нагло-саксонците), но явно са го проспали. За сметка на това вече има Руско-Китайски(още по-голям кошмар). А Меркел да настоява за "незабавно изясняване на ситуацията", и че било "абсолютно недопустимо";-))
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много хитро ЕС и Русия + БРИКС(вижте в гугъл какво е брикс) отстраниха САЩ след като щатите се напълниха с емигранти, вътрешния и външния им дълг е неконтролируем, правителството обречено и фалита на държавата *** на вратата.Ще бъде като ефекта на доминото-рухва едното и повлича другото след себе си.Тогава хората НЯМА НА КАКВО ДА РАЗЧИТАТ ОСВЕН НА ХРИСТОС(ВСЕКИ ДА СЕ МОЛИ НА БОГ)И ДА НЕ ХУКНЕ ДА УБИВА, КРАДЕ И ИЗДЕВАТЕЛСТВА, ЗАЩОТО КОЙТО ВЯРВА В БОГ(НЕ ЧОВЕК)-ЩЕ БЪДЕ СПАСЕНОБИЧАЙ БЛИЖНИЯ СИ
4
0
 
33
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
На тази телефона и се слуша със сигурност от повече хора, отколкото са зрителите на малък кабелен телевизионен канал...
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ - империя на злото!
2
9
 
15
 
! Отговори
tntodor преди 10 години
На някои може да им се стори странно това, което ще кажа, на някои не, но за мен тази *** успя да направи това, което Хитлер не успя с оръжие. Обедини Европа и, своего рода сме федеративна република. Просто не се казваме ФРГ, това е. А тия трохи дето ни ги подмятат са за лапнишаранковците. Европа, Германия де, е поела курс на евтино евро за износ, докато САЩ изкуствено държат долара висок. Имам чувството, че следващият исторически пасенас няма да е точно такъв, какъвто медиите ни натрапват!
1
0
 
44
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Не бе, как можа да си го помислиш, в ЦРУ се интересуват само от интимните разговори на обикновените граждани по света, световните лидери са им извън сферата на интереси.