Протестът в Украйна обедини партиите, студентите и синдикатите

Чернева: Украйна не успя да разбере, че трябва да направи радикален избор
Обновена: 7 дек 2013 21:55 | 7 дек 2013 21:33,
21
Протестът в Украйна обедини партиите, студентите и синдикатите
Снимка: Bulgaria On Air

Ставащото в Украйна е важно, защото ЕС разбра, че за Русия е важно и е готова да направи всичко, за да запази влиянието си в Украйна. Досега ЕС не мислеше, че това е толкова важно за тях. Това каза в ефира на Bulgaria On Air Весела Чернева от Европейския съвет по външна политика и доскорошен говорител на МВнР.

ЕС трябваше от самото начало да се ангажира с гражданското общество и организациите там, за да предотврати властта на корумпирания елит, коментира тя. Според нея ЕС е подценил намеренията на Русия и е трябвало да бъде подготвен за натиска, който приложиха.

„Резултатът е лош за украинската икономика, защото щеше да получи по-голям достъп до европейския пазар. Русия смята, че е победител. Украйна трябва да направи радикален избор – на изток или на запад“, коментира Чернева.

„Стотици хора са денонощно на площад „Независимост" в Украйна. Има полеви кухни, които приготвят топла храна, горят се дърва и всичко това, за да не бъдат разпръснати недоволстващите“, каза специалния пратеник на БНР в украинската столица Васко Михайлов.

„Гражданското общество се събуди. Виталий Кличко е един от лидерите на опозицията, популярни в момента, но живее в Германия и това е пречка да бъде припознат като лидер от повече хора“, коментира той.
По думите му обаче Юлия Тимошенко може да оглави опозицията защото е опитен политик.

Той посочи, че голяма част от населението се опасява, че при предсрочни избори ситуацията няма да бъде променена, а досегашното управление ще затвърди позициите си. „Именно затова идеята за асоцииране с ЕС ги привлича“.

По темата с изчезналите хора от площада, Михайлов обясни, че се носят слухове, че именно те са били бити от полицията и са настанени в инфекциозни болници, а не в травматологии, за да не могат да бъдат намерени.

„Протестиращите на площада са много добре организирани и има обединение между политическите партии, синдикатите, студентите и гражданите“, категоричен беше блогърът Иво Божков.

Той подчерта, че помежду си те нямат много топли чувства, но всички са се разбрали и имат съгласие, че каузата им в момента е много по-важна от различията им.

„Има охрана, която наблюдава никой да не пие алкохол. Ако има провокатори, те се извеждат от площада. Надеждата е до края на годината да бъде придвижено асоциирането с ЕС и освобождаването на Тимошенко“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: УкрайнаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
ali reza преди 10 години
mnogo malak protzent ot ukraintzite sa za vlizane v ES
16
0
 
6
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
Не е и чудно че истината трудно достига до хората по медиите - около 97% от световните медии по анализи са собственост на шест еврейски компании които и дума не дават да се каже срещу евреите, цион или изрел иначе си окачествен като анти-семит :)
15
0
 
6
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
Да тия протести са дело на ционистките сатанисти които пламенно желаят да завладеят Украйна като я постават под власта на Брюксел и различни техни интернационални организации, да я приватизират - тоест ограбят като изкупят всеки печеливш бизнес за стотинки и да и наложат робство чрез външен дълг който така е измислен че да не може никога да се изплати и чрез тези лостове вече да налагат политиката и извращенията си - малцинства, извращенци-лесбийки и ****ерасти, феминистки и друга ***.
14
0
 
7
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До ИстинаСПОКОЙНО, ЧЕЛИ СМЕ 4-ТЕ КНИГИ НА НИКОЛА НИКОЛОВ ЗА ЕВРЕЙСКАТА МАФИЯ ОЩЕ ПРЕЗ 1992 ГОДИНА И ДАЖЕ СЪМ ГИ РЕКЛАМИРАЛ НА ВСИЧКИТЕ СИ ПОЗНАТИ КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПО ВЪПРОСА ЗАЩОТО КАКТО И ВЕСТНИК ,,СТРОГО СЕКРЕТНО'' ТЕЗИ НЕЩА ПИСАНИ ОТДАВНА СЕ ОКАЗВАТ ВЕРНИ НА 100% ОТКЪМ ФАКТОЛОГИЯ ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШАТА ПРОДАЖНА ПРЕСА И ТВ МЕДИИ! ПУТИН НАКРАЯ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО ТОЧНО КАКЪВ Е .НАЙ-ТОЧНА ОЦЕНКА ЩЕ МУ ДАДЕ ИСТОРИЯТА.СПРЯ ПОГРОМА НА РУСИЯ КОЙТО ОЛИГАРСИТЕ НА ЕЛЦИН ИЗВЪРШИХА, НО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО!
13
0
 
6
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До ГошоНЯМА НАЧИН ДА НЕ Е ТАКА ЗАЩОТО ЧЕРПЯ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ТОЧНОТО МЯСТО- НАД ДУЗИНА УКРАИНСКИ ТВ КАНАЛИ + ТВ ЦЕНТЪР ИНТ'Л И РТР-ПЛАНЕТА ОТ РУСКИТЕ КОИТО СА НА СПЪТНИКА 4,8Е! ТАКА ЧЕ И ЕДНО МАГАРЕ ДА ЗАЧУКАШ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА И ТО ЩЕ РАЗБЕРЕ АКО ГЛЕДА ТОЛКОВА АНАЛИКИКА И НАЙ-ВАЖНОТО ИМА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ И НЕ Е ПРИСТРАСТНО КАТО СКЪПОПЛАТЕНИТЕ ГЪ.ОЛИЗНИЦИ ПО НАШИТЕ МЕДИИ ЧЕ РЕАЛНОСТТА Е ЕДНО А ТОВА БЪЛНУВАТ ТУК СЪВСЕМ ДРУГО.ИЗВОДЪТ МИ Е ЧЕ МАГАРЕТО Е ПО-УМНО ОТ НАШИТЕ ПРОДАЖНИ МЕДИИ И ПОЛИТИЦИ!
12
1
 
4
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
DO 13 ISTINA.BRAVO ETO EDNO MNENIE ,KOETO SE POKRIVA NAPYLNO S MOETO.OSTANALOTO SA PRAZNI PRIKAZKI ZA NQKAKVA IZMISLENA DEMOKRACIQ.PRAX V O4ITE NA MILIONI XORA PO SVETA S CEL MANIPULACIQ,OGRABVANE RESURSITE I KAPITALITE IM FINANSOVO ZAROBVANE S MVF I TEM PODOBNI.SVETYT STAVA VSE PO-LO6O MQSTO ZA JIVEENE ZARADI EDNA 6EPA BOGATI EVREI,A NIE TUK SI RYSIM PRAZNI PRIKAZKI I SE DRAKOSVAME SQKA6 NE6TO ZAVISI OT NAS.
11
1
 
10
 
! Отговори
Истина преди 10 години
С риск преднарително да бъда заклеймен като русофил,ще кажа,че не съм нито на страната на Русия,нито на САЩ и Израел! Защо ли!? Ами защото тези две "велики сили" са контролирани от едно и също място и от едни и същи хора -интернационалните евреи! Така че за Украйна няма никакво значение,дали ще бъде част от ЕВропейския или Евроазиатския съюз! Разберете,че Путин е подставено лице на същия еврейски капитал,какъвто е и Барак Обама! Прочетете повече да това кой финасира болшевишкия преврат 1917
10
0
 
8
 
! Отговори
Гошо - прод. преди 10 години
...ръководители. Към които причислявам и Тимошенко. Хората не напразно протестират, но както и тук, протестите са объркани - самият факт, че искат Тимошенко говори за това. Но режисурата е много по-силна, постановката по-скъпа от нашите водевили. Колкото до г-жа Чернева, не съм чул нещо от нея, когато е работела на важния си пост. Не е ли позакъсняла да отваря уста? Видимо мисленето не е любимия й спорт.
9
0
 
14
 
! Отговори
Seifi преди 10 години
Кличко ми падна в очите велик боец но се превърна в прости....а на запада , ще продаде държавата си за жълти стотинки. Цял живот да те бият по главата и после да ставаш политик.Гледах интервюта с протестиращитите , половината мислят че влизат в ЕУ и стават милионери и богаташи и парите там растът по дъррветата.
8
0
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До Трябва да знаете, чеАбсолютно съм съгласен с Вас. Поляците ламтят за Лвув , както наричат Лвов, и цяла Западна Украйна. ЕС кудкудяка, колкото да поддържа градуса, а американците мислят, че ще могат да изнесат базите си съвсем до Русия. Теоретически е възможно З.Украйна да се отцепи. Жална им майка, сега западинците не го разбират! Г-н ТОДОР ХРИСТОВ, всичко, което сте написали е така! Украинската икономика е сраснала с руската още от съветски времена. Страната икономически е зле от некадърни
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Трябва да знаете, чеАми ако собственоста на един или друг човек е отнета от болшевиките, невиждам нищо нередно собственоста да се възстанови или най-малкото да му се изплати обезщетение, то и нашите наследници на тракийските българи затова се борят толкова години вече
6
1
 
11
 
! Отговори
Трябва да знаете, че преди 10 години
Тъй като Западна Украйна се сили да влезе цяла Украйна в Евросъюза, трябва да знаят, че всички насила преселени поляци от Западна Украйна в Западна Полша, пазят Документите си за собственоста в Украйна. С влизането в Евросъюза, населението на Западна Украйна ще бъде изритано на изток и земите ще преминат в ръцете на Поляците. Лично съм се убедил в беседи с такива Поляци. Целта на Поолша е да присъедени Западна Украйна отново към Полша. Затова поддържа най-много и най-настървено.Протеста.
5
3
 
24
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ПОСЛЕДНИЯТ И НАЙ-ВАЖЕН КОЗ НА ПУТИН Е ФАКТА ЧЕ 48% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА УКРАЙНА СА ЧИСТИ ЕТНИЧЕСКИ РУСНАЦИ ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ТОВА Е И ПО-РАЗВИТАТА ПРОМИШЛЕНО ЧАСТ ОТ СТРАНАТА.ТЕ ВЪОБЩЕ НЕ ГОРЯТ ОТ ЖЕЛАНИЕ ДА ВЛИЗАТ ВЪВ СЪЮЗ СЪС НЯКОГО ВЪВ КОГОТО СПОРЕД ВСИЧКИ ИСЛЕДВАНИЯ ДОСЕГА ВИЖДАТ ВРАГ.И СЪС ПЪЛНО ПРАВО ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ ДРУГАТА ЦЕЛ НА ЕВРЕЙСКАТА МАФИЯ- ЕС Е УКРАЙНА ВЪВ НАТО И ПРЕМАХВАНЕ НА РУСКИЯТ ФЛОТ ОТ КРИМ.НЕЩО КОЕТО И ПОСМЪРТНО НЯМА ДА СТАНЕ БЪДЕТЕ СИГУРНИ!
4
2
 
22
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
СТАВА ДУМА ЕСТЕСТВЕНО ЗА ЕС. 125 МИЛИОНА БЕДНИ И БЕЗРАБОТНИ ОФИЦИАЛНО А НЕОФИЦИАЛНО? ДРУГОТО КОЕТО ТЕЗИ ГРОБОКОПАЧИ НА УКРАЙНА УМИШЛЕНО КРИЯТ Е ЧЕ ЕС ИСКА КАТО ПЪРВА КРАЧКА ОТ УКРАЙНА ДА ВДИГНАТ СЪС 40% КОМУНАЛНИТЕ УСЛУГИ И ДРУГИТЕ ЦЕНИ А ДА ЗАМРАЗЯТ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ.ДА ВИ ЗВУЧИ ПОЗНАТО? ДРУГОТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ Е ДО 3 ГОДИНИ ДА НАМАЛЯТ ДОКАТО НАЦЯЛО ОТПАДНАТ МИТАТА ЗА СТОКИ ОТ ЕС. ВЪОБЩЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА И КАПКА СЪМНЕНИЕ ЧЕ ГОТВЯТ КАПИТУЛАЦИЯТА НА УКРАЙНА ПО НАШ СЦЕНАРИЙ НО НЯМА ДА СТАНЕ.
3
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре богати с Русия отколкото бедни с Европа!Ако и те тръгнат като българите с *** към ЕС горко им, значи са продали родния си вътрешен пазар на западни бизнеси и вносители и са погребали родното си производство за цената на свободно пътуване и измикярстване. Жадни за лъскавото и боси е главата. По-добре обесете Тимошенко. Тя ви е враг!
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази женица - евроколаборационист, с такъв блясък в погледа и лопата на рамо, рано сутрин ще посреща първите слънчеви лъчи на работното си място - стрежите на АМ Хемус, АЕЦ Белене или тунела под Шипка.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква е тая женица.Вероятно дете на червени другари, а самата тя - страстен неолиберален глобалистки чиновник.