"Всички страни от ЕС трябва да подобрят свободата на медиите"

Рединг: България и Румъния покриват критериите за влизане в Шенген
10 дек 2013 09:28, Елка Василева
3
"Всички страни от ЕС трябва да подобрят свободата на медиите"
Вивиан Рединг. Снимка: архив, Reuters

Всички демократични държави имат нужда от свободни медии и е необходимо всички страни членки на Европейския съюз да подобрят свободата на медиите. Това заяви европейският комисар по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг пред електронното издание на иранския в. "Техеран таймс".

"Смятам, че европейците се радват на една от най-свободните и най-разнообразни медийни среди в света. Но това не означава, че можем да сме самодоволни. Затова през последните две години Еврокомисията се застъпва за свобода на медиите и определени медийни практики в различни страни като Азербайджан, Унгария, България и Великобритания. Европа без свобода на медиите е немислима", каза Рединг в интервю за вестника.

По въпроса за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство тя заяви, че двете страни са изпълнили критериите за присъединяване към зоната.

"Що се отнася до Шенгенското пространство, решението за премахване на вътрешния граничен контрол зависи от държавите членки. Комисията смята, че и България, и Румъния покриват необходимите критерии за премахване на контрола и пълно присъединяване към Шенген", каза тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Какво!?!?!? преди 10 години
Тази госпожа с препарирания поглед няма никакво право да говори за свободата в медиите! Просто защото такава няма,и това се дължи на продажните бюрократи като нея! Но да не забравяме,че ЕС е придатък на САЩ! Там имали свобода на словото!? Не! Общественото мнение се диктува от 2-3 медийни гиганта,държани от Ротшилд и компания,все евреи,имащи се за потомствен елит,за богоизбрана раса със синя кръв! Може и да са със синя пък,нищо чудно!Но поне да оставят хората с червена да живеят нормарлно!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИЕ ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЕСЕС, ТАЯ ПЪК ИСКА ДА НИ ВКАРВА В ШЕНГЕН!КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА, ВИДЯХМЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ, НАСИТИХМЕ СЕ НА ЛЪЖИТЕ ВИ И ДВОЙНИТЕ ВИ СТАНДАРТИ И С ВАС БЯХМЕ ДО ТУК!