"Украйна скоро ще подпише споразумението с ЕС"

Украинският вицепремиер Арбузов не уточни срок за това
Обновена: 13 дек 2013 07:43 | 13 дек 2013 07:23, Елка Василева
40
"Украйна скоро ще подпише споразумението с ЕС"
Фюле и Арбузов на срещата си в Брюксел. Снимка: Reuters

Украйна скоро ще подпише споразумение за търговия и асоцииране с Европейския съюз. Това заяви украинският първи вицепремиер Сергий Арбузов след разговори в Брюксел с еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле, предаде Ройтерс. Арбузов не уточни нито дата, нито срок за подписване на споразумението.

Той каза, че с Фюле са обсъждали пътна карта за прилагане на споразумението, което президентът Виктор Янукович отказа да подпише миналия месец и това предизвика протести в Киев. "Украйна скоро ще подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз, взимайки предвид националните стратегически интереси", каза вицепремиерът Арбузов, цитиран от Ройтерс.

ИТАР-ТАСС цитира еврокомисаря Фюле, че Украйна и Европейският съюз са се уговорили да водят преговори по споразумението за асоцииране без Русия.

Още по темата

Украинският опозиционен водач Виталий Кличко каза, че ще се кандидатира за президент на страната си, предаде ДПА. Шампионът по бокс тежка категория заяви това в интервю за германската телевизия А Ер Де, дадено от Киев. По думите на Кличко основните му цели като президент ще са създаване на нови работни места и социална сигурност, изкореняване на корупцията. Следващите редовни президентски избори в Украйна са през 2015 г.

Протестиращите в центъра на Киев продължиха снощи да разширяват палатковия си лагер и извън Площада на независимостта, предаде ИТАР-ТАСС. Властите са забранили това, но засега не предприемат нищо. Както каза "комендантът" на палатковия лагер, депутатът от опозиционната партия "Отечество" Андрей Парубий, пристигащите в столицата протестиращи вече не се побират на централния площад.

Според експерти, разширявайки палатковия лагер, опозицията или се готви за продължително противопоставяне, или иска да покаже на властта силата на народа. Вчера митингуващите издигнаха високи барикади от чували със сняг и лед по периметъра на Площада на независимостта, почистиха палатковия лагер и около него, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
9
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Европейския въображаем съюз е такъв само на хартия, реално всичко си е по старому, всяка държава за себе си. Изобщо не е случайно, че ЕС възникна по-малко от година след разпада на СССР (договора от Маастрихт), ролята му е единствено да играе буферна зона срещу руснаците, за да им отнеме влиянието, а това става с поглъщането на държави като България и Украйна. Европа на две скорости, това е реалността, мощните икономики нямат проблеми, а ние го караме на помощи, колкото да оцелеем в рамките му.
19
4
 
5
 
! Отговори
Бай Онзи преди 10 години
Искаш не искаш,влизаш в ЕС ,...
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имa двa пътя и пред Бългaрия и пред Укрaйнa, нa нaс игрaчите от ДС ни нaложихa олигaрхичния, дaно Укрaйнa виждaт кaкво стaнa тук и изберaт ЕВРОПЕЙСКИЯ! Тaм също имa корупция, но в "нaшия" ( руски) модел МAФИЯТA СИ ИМA държaвa! Всяко нещо обaче е до време, нaроде събуди се и поискaй отчет от всички до сегa упрaвлявaли след 44 г.!!!
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна ще се превърне във външна граница на съюза и сега им предстои съдбата на България и Гърция. Сега ЕС ще скопи Украйна и ще ги превърне в изцяло зависима колония, а целта е единствено да се ограничи руското влияние, изобщо не е за да им осигури "демократично европейско бъдеще". Само обърнете внимание как ЕС се бори със зъби и нокти да прилапа Украйна, ако мислите, че на западните колонизатори им пука за украинците- не им пука, искат да прецакат руснаците. Голям *** ще ядат украинците.
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние също щяхме дa сме дaлеч от сегaшното си плaчевно състояние, aко бяхме зaложили нa европейския, a не нa руско- олигaрхичния модел нa рaзвитие! Вижте Полшa, вижте нaс! Тук и сегa ДС и креaтурите и сa в политикaтa нa стрaнaтa! Бългaри събудете се и спaсете собственaтa си стрaнa!
15
3
 
16
 
! Отговори
безработица и отчаян преди 10 години
Какво предлага ЕС на Украйна, като условия за присъединяване? Както в България! Замразяване на заплатите, замразяване на пенсиите, двойно увеличение на комуналните услуги, тотално орязване на социалните помощи, навлизане на мощните европейски монополи и заробване на Украйна. Което означава безработица и отчаяние!
14
1
 
9
 
! Отговори
пари нема преди 10 години
Европа към Украйна: пари нема, действайте!
13
3
 
21
 
! Отговори
Пълно заробване преди 10 години
ЕС предлага на Украйна, да се откаже от собственото си производство. Украйна да бъде наводнена със западни стоки и със западни банки. Украинците да купуват само западни стоки с кредити, взети от западни банки. Пълно заробване. Също както в България!
12
4
 
9
 
! Отговори
евроинтегратор преди 10 години
Украинските евроинтегратори ги интересува повече боя с полицията, отколкото оставката на правителството!
11
5
 
16
 
! Отговори
глупости! преди 10 години
Стига сте писали глупости! Народът на Украйна има доверие в кабинета. Народът на Украйна няма доверие в биячите от опозицията.
10
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Укрaйнa избрa Европa и просперитетa, избягa от руските опити зa рaзпокъсвaнето нa стрaнaтa нa aнклaви! Укрaинците сa преоблaдaвaщо поляци и ще видите след няколко години кaк ще изрaвнят стaндaртa си с този нa Полшя, Чехия, Словaкия и Прибaлтикa! Товa е смърттa нa измисления еврaзийски митничaрски корумпирaно- руски прaект! Успех нa Укрaйнa по пътя и към Европa!
9
2
 
22
 
! Отговори
ударен в главата преди 10 години
Кличко не става за президент, защото има множество трайни увреждания на мозъка, в резултат от нанесени му травми по време на боксови състезания! Както се казва, ударен е в главата.
8
3
 
20
 
! Отговори
Новият вариант преди 10 години
Новият вариант на декадентната и корумпирана западна "демокрация"! Купуваш двамата Кличковци и Украйна става демократична!
7
3
 
20
 
! Отговори
ценности преди 10 години
Демократичните ценности на ЕС, включително и на България: корупция, безработица, мафия, некадърност, демагогия, правото на силния, бюрокрация, липса на справедливост, лъжливи обещания, разделяне на обществото на (все по-малко на брой богати) и на (все повече на брой) бедни! А колкото до европейските стандарти на живот, българите никога не са били, толкова бедни, включително и духом, и никога не са били толкова нещастни!
6
3
 
4
 
! Отговори
право на избор преди 10 години
Сега украинците имат право на избор. Да бъдат онодени, ако искат от европейците, ако искат от руснаците. Има и вариант на двойна пенетрация - и от западняците, и от руснаците, едновременно!
5
4
 
12
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Каква кауза бе, слон? Да станат най-бедната държава в Европейския съюз ли? Нещастници. Аз вече ги съжалявам и ми е жал, защото много обичам тази държава.
4
12
 
7
 
! Отговори
слон преди 10 години
вОда да им носим!Дадоха ни урок,как трябва един народ да отстоява независимостта си.Нямам съмнение,че каузата им ще успее.
3
3
 
8
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
И УКРАИНЦИТЕ СА ПО-УМНИ АКО МОЖЕ ТАКА ДА СЕ КАЖЕ ОТ НАС.ПРОДАВАТ ДЪРЖАВАТА СИ ЗА 20 МИЛИАРДА,ПЪК НИЕ Я ХАРИЗАНМЕ БЕЗПЛАТНО.
2
0
 
11
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 10 години
Я тебе скажу, где цветет удивительный сад,Где серебристая ночь дрожит в темных водах.В далекий край лежит нелегкий путь,Пока хищная ночь кружля по кругу.Припев:Не спи, моя родная земля!Проснись, моя Украина!Открой свои глаза в свете далеких звезд!Это смотрят с темных небесПогибшие поэты и герои -Все те, положивших жизнь за твое будущее.Только два ***...Один ведет в ад.Другой путь ведетТебя туда, где мир.Чтобы найти этот путь,Послушай свое сердце -Твое сердце знает,
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хаааааааааааааааааа-дуПе да Им е яко на хохлите......ще станат *** на европа..като БЪЛГАРИЯ---ЧЕСТИТО ИМ.....НЯМА ППРОМИШЛЕНОСТ,НЯМА ЗЕМЕДЕЛИЕ...НЯМА АРМИЯ...НЯМА ЗДРАВООПАЗВАНЕ...ОБРАЗОВАНИЕ...САМО ИМА ...КЛЕЧКО...ХАХАХААА---ОТЕЧЕ СЕ!!!!!НОВИ 50 МИЛИОНА РОБИ!!!!!