Ние пием, а англичаните пеят: I want rakia, I need rakia...!

Песента е за бедността, призна британецът, живеещ у нас
17 дек 2013 11:22,
46
Ние пием, а англичаните пеят: I want rakia, I need rakia...!
Кадър от "Песен за ракията". Снимка: YouTube

Британец, живеещ у нас, възпя българската ракия в песен, качена в YouTube и станала хит за броени дни в мрежата.

I want rakia, I need rakia. I love rakia... припява си в клипа Джонатан Тейлър, живеещ от 2006 година в севлиевското село Крушево.

Пред bTV той сподели, че песента му е за бедността в България, за трудния начин, по който хората живеят тук. Но също е и възхвала на ракията.

"Избягах от Великобритания. Дойдох тук заради начина на живот. Най-хубавото на България е начинът на живот, гостоприемството", сподели Джонатан.

"Времената са трудни, но докато имаме ракия, ще сме щастливи. Не се връщайте назад, каквото и да се случи. С тази песен искам да кажа: Благодаря ви! Обичам страната ви! Вие сте направили само добри неща за мен", каза още англичанинът.

Той заяви, че песента му е насочена и към лидера на Британската партия за независимост Найджъл Фараж, яростен противник на гастарбайтерите от България и Румъния, които по думите му щели да залеят Острова от догодина, след като паднат ограниченията за трудовия пазар.

"Аз живея и работя в България с абсолютна свобода и искам същото за българите във Великобритания", аргументира се той и допълни, че е автор на две гневни писма до Фараж и на друга песен, озаглавена "Всеки ден", с която пък призовава младите хора да не забравят, че са българи, и да се върнат у дома, за да направят България велика.

Джонатан Тейлър допълни, че освен "Песен за ракията" е писал и песни за Баба Марта, "Химн на падналите" - в памет на героите от Шипка, и "София, град на любовта" - реална негова любовна история.

Насладете се на последната творба на Джонатан 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Типична английска пиянска песен.. :)
42
0
 
11
 
! Отговори
от Лондон преди 10 години
Хе, това клипче ми хареса. Браво на Джонатан.
41
6
 
2
 
! Отговори
1234567890 преди 10 години
Факани Ингилизи!
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! Много добро...
39
17
 
7
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Е га ти и простотията!Унизителното е, че този *** си въобразява за хората тук,че са по-прости от него.Иначе да си пее и да се налива до безсъзнание си е негова работа.Правилно се е насочил към балканите.Остава и някоя фолк дива да му припява....Кеф...
38
10
 
10
 
! Отговори
TC преди 10 години
Goliama prostotia!
37
0
 
20
 
! Отговори
меломан преди 10 години
Парчето е яко, особено взаимстването от Chris DeBurgh ,много ме изкефи.
36
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човека ви го казва право в очите.Искате ракия от сутринта, а после се чудите защо живеете в мизерия.Даже посланието му не е хич скрито.
35
0
 
66
 
! Отговори
poppy преди 10 години
Уважававайте човека! Той единсвен дръзна да напише писмо в защита на Българите в Великобритания и се радва на живота и е благодарен за това че си живее и работи в България!Той си уважава новото Отечество коет му е мило и песента звучи хубаво!Good Luck Drunken Sailor! Bon Voyage in Bulgaria!
34
1
 
4
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
"Drunken sailor"
33
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Британците са корав народ уважаващ истински своята ракия- уискито. Щом възпяват българското национално питие си е повод за гордост. А иначе аз без ракия не сядам вечер на масата- здрав съм като камък, грип не знам какво значи, пуша и уважавам всяка вечер жена си. Ама затова си е нужно българския антибиотик- РАКИЯ!
32
1
 
47
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Светът е прекрасен и спасение дебне отвсякъде. Този се е спасил у нас, да е жив и здрав!
31
2
 
32
 
! Отговори
член преди 10 години
Парчето да бъде номер 1 по всички чартове и световни класации ! Заповед от кораба майка
30
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми търсил е с к'во да ни възпее човека, ама на нас само алкохолизма ни е на ниво, та се родила тази песничка. А българина - горд пияч, се радва и черви бузи, сякаш Омир е увековечил величието му. Ех, ***, беден нещастнико...
29
0
 
8
 
! Отговори
Svikt преди 10 години
До ТHE Патриотайде ти ,тАпо пЪрче , бегай у лево . Аман от псевдо THE пЪтриоти !
28
38
 
12
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
Ами то в България не ни стигат ***, а се събра и цялата *** на Европа - като тоя ***. И като сънародниците му дето идват на Слънчев бряг да правят балконинг.
27
8
 
1
 
! Отговори
klm преди 10 години
Егати "хита": 6,211 гледания!
26
4
 
66
 
! Отговори
Бат'Жоро преди 10 години
Наистина като доидат в България англичните пият много ....явно се надпреварват с нас ...НО...Не може народ които се напива с бира да се надпреварва с народ които изтрезнява с бира !
25
1
 
53
 
! Отговори
лекия преди 10 години
песента носи послание от британец за британци, просто се забавляват хората... нищо лошо не виждам, да си идват хората и да си пият щом имат желание, за нас това е само реклама... песничката е неангажираща и забавна, по скоро някакъв ирландски стил... живи и здрави
24
3
 
44
 
! Отговори
коко преди 10 години
Що бе, човека каза че работи тук!! Кво ви бърка, че бил пияница - бащите и дядовците на половината от нас са същите