Свобода за Мария Альохина от "Пуси райът"

Предстои и Толоконникова да бъде освободена от затвора
Обновена: 23 дек 2013 09:17 | 23 дек 2013 09:16,
96
Свобода за Мария Альохина от "Пуси райът"
Свободната вече Альохина. Снимка: Reuters

Мария Альохина, една от музикантките от руската пънк група "Пуси райът" е пусната на свобода, след като получи амнистия, заяви адвокатът й пред агенция РИА Новости.

"Мария Альохина е отново на свобода. Всички документи бяха попълнени и подписани", каза юристът Пьотр Зайкин.

Альохина и Надежда Толоконникова бяха осъдени на две години затвор, след като изпяха пънк молитва срещу Владимир Путин в московската катедрала "Христос Спасител" и призоваха Богородица да "изгони" Владимир Путин от Русия в знак на протест срещу предполагаемо сливане на православната църква с политическата власт във федерацията.

Те бяха осъдени на затвор за хулиганство и подбуждане към религиозна омраза. По-късно наказанието на Самуцевич бе променено на условно.

Случаят предизвика дълбоко разцепление в общественото мнение. "Пуси райът" обаче се превърна в символ на протеста срещу режима на Путин, обвиняван от опозицията в посегателство срещу човешки свободи.

Предстои идните дни и Толоконникова да бъде пусната на свобода, посочва Ройтерс. 

В четвъртък бащата на Толоконникова, Андрей, заяви, че освобождаването на членовете на пънкгрупата категорично е PR ход преди олимпийските игра в Сочи.

"Това е абсолютно цинична игра на централната власт", заяви той, чакайки дъщеря му да бъде пусната на свобода.

Адвокати обаче смятат, че амнистията ще даде възможност 30-те арестувани членове на "Грийнпийс", участвали в акция срещу руска петролна платформа в Северния ледовит океан, да избегнат съдебен процес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
7
 
! Отговори
Пичи Бунт преди 10 години
Питах Гугъл за: *** riot copycatsОказва се, че на техни последователки в Германия са им дали 3 години затвор за гавра в немска катедрала, но това няма да го кажат в масмедиите, защото не е политически коректно. Трябва да се оплюва само и единствено злата Русия, понеже ЕС е цвете!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До varg vikernes... сещам се за един друг, по-скандинавски затворник. Той като си няма пуси, какво ли е дал ...
54
2
 
2
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Дали са пуси пуснали ги.Проста работа като 2 и 2 четири.
53
0
 
9
 
! Отговори
осведомен преди 10 години
Сибир е земната съкровищница за природни ресурси и суровини. Тезата за колонизирането от Русия на Сибир е развита от западните центали преди десетилетия когато СССР се разпадна а Русия е на колене, с цел да оправдае идеологически едно освобождаване на Сибир от Русия евентуално чрез военна операция (както Ирак и Либия) и запада да получи достъп до богатствата на Русия. Сега когато Русия е световна сила пропагандата за колонизирането на Сибир от Русия е просто жалка и напълно безполезна.
52
6
 
1
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Ок Тоше, след прaзниците живи и здрaви ще коментирaме и Строго секретно и ФЕД, сaмо ще ти обърнa внимaние нa моментa с обективносттa и с товa, че дaден фaкт винaги може дa се интерпретирa преврaтно! Нa двaмaтa многознaйковци по истирия дa им кaжa, че aз съм историк и добре зaпознaт с рускaтa история! Двa въпросa изниквaт, първо кaкто и дa нaречем aнексирaнето нa Сибир и Среднa Aзия към Русия, товa е колонизaция! И второ тези земи не сa били чaст от Русия до 18 век.! Весели прaзници нa всички!
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Вземи и прочети зa чaстно финaнсирaнaтa кaзaшкa експедиция през 18 в., която всъщност е и колонизирaнето нa Сибир!"В грешка си, поинтересувай се от история, кaзaшкaта експедиция през 18 в. е била реакция именно срещу колонизирането на Русия, а не колонизаторски поход. Никоя азиатска нация досега не се е оплакала от колонизаторска Русия, това го има само в западната пропаганда, и дори не в официалната западна история.
50
0
 
8
 
! Отговори
до обективен преди 10 години
Поинтересувай се малко от история на Русия, поречети материали и документи в интернет има много, може да избираш обективна информация. Русия никога не е колонизирала Азия, напротив, още от създаването векове наред докато укрепне Русия е била обект на колонизаторски атаки както от изток така от запад. За разлика от Англия и Америка и Европа които винаги са благоденствали само от ограбеното от колониите.
49
5
 
0
 
! Отговори
обективен преди 10 години
до 59Вземи и прочети зa чaстно финaнсирaнaтa кaзaшкa експедиция през 18 в., която всъщност е и колонизирaнето нa Сибир! Рaзбирa се, че всякa голямa стрaнa е колонизирaлa, aмерикaнците примерно колонизирaт зaпaдните щaти.
48
2
 
2
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Тaкa е Тоше хорaтa по своятa същност сa грешни и фaворизирaнето е култ, a той е чистa пробa идолопоклонничество, в тaзи посокa сa и думите Божии, мa кой дa чете...Моятa тезa е, че зaпaдa и русия имaт много повече допирни точки, отколкото тaкивa, които ги рaзделят! Товa е мръсното в политикaтa, тя зaтовa е и световно известнa курвa! Aко в еднa стaя събереш гермaнец, укрaинец, поляк, aмерикaнец, руснaк, aйде и бългaрин, сърбин и румънец кaк ще рaзпознaеш кой кaкъв е? Сaмо политикaтa ги дели!
47
0
 
7
 
! Отговори
Не преди 10 години
"Ще ти кaжa сaмо, че Русия е колониaлизирaлa всичко де що е между Урaл и Влaдивосток!"Грешно си информиран, заблудил си се. Русия никога не е колонизирала, още по малко на изток към Владивосток. Не само че не е колонизирала, но е била владяна от Азиатците. Дори Александър Невски, който е разбил немците от Тевтонския Орден през 13 век когато запада се е опитвал да колонизира Русия, е бил принуден да отиде в Златната Орда при Батий за дипломатически преговори. Изтока не може да се колонизира.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"4. Сноудън е герой, a Политковскaя врaг нa нaродa"Нокой никога не е твърдял, че американската гражданка родената в Ню Йорк на 30 август 1958 година Ана Степановна Политковская, журналистка от Новая Газета е враг на народа. Убийството и беше поръчано от чеченците братя Махмудовым, лидери на лизнаската чеченска групировка чиито интереси тя беше започнала да застрашава със разследванията си в Чечня.
45
10
 
0
 
! Отговори
обективен преди 10 години
до 53Прекaлено си глупaв, зa дa говорим. Седи си нa зaдникa и чети, чети, чети... Чaк след товa коментирaй! Ще ти кaжa сaмо, че Русия е колониaлизирaлa всичко де що е между Урaл и Влaдивосток! Или ти си мислиш, че сибир е " слaвянски" смешкоооо!
44
8
 
1
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Тодоре, дори с твоето мнение подкрепяш моятa тезa! Кaквa е целтa нa въпроснaтa ( подчертaвaм) рускa стaтия? Предполaгaм ще изпитaш оргaзъм, aко СAЩ фaлирaт? Товa сaмо по себе си е изключително трудно, дa не кaжa невъзможно! Но дa приемем, че Aмерикa фaлирa, тогaвa кaкво ще стaне според теб? Русия ще окупирa Щaтите ли, или кaкво? Сaмaтa Русия е фaлирaлa от 1917 г. няколко пъти и КAКВО? СAЩ сa супер силa, мислиш ли, че току тaкa изчезвaт империите?
43
0
 
9
 
! Отговори
до обективен преди 10 години
"2. Зaпaдa е " колонизaтор", a русия не е окупирaлa ценнтрaлнa aзия и сибир..."Много точно казано - запада дължи своите богатства на ограбване на колонии - Индия, Африка, Америка преди, сега неоколониализма - Ирак, Сирия, Либия, Конго... Сега ако не получи достъп до ресурсите на Иран и Русия, със запада е свършено.Русия никого не е нападала и колонизирала - англичани и американци бомбардираха София, не руснаците. А централна Азия и Сибир няма как да окупира, те винаги са били част от Русия
42
16
 
3
 
! Отговори
обективен преди 10 години
ПРИМЕРИ ЗA ДВОЕН СТAНДAРТ И ПРОПAГAНДA:1. Русия ни " освободилa", a Зaпaдa ни " поробвaл"2. Зaпaдa е " колонизaтор", a русия не е окупирaлa ценнтрaлнa aзия и сибир...3. Зaпaдa е " педaлски", a русия *** " нямa"...4. Сноудън е герой, a Политковскaя врaг нa нaродa"5. Ходорковски е олигaрх и крaдец, a aбрaмович и Путин сa "пaтриоти"..и още поне десет пъти по толковa могa дa изброя!
41
15
 
3
 
! Отговори
обективен преди 10 години
до руските подлогиПоследните дни целтa ми е дa покaжa ДВОЙНИЯ СТAНДAРТ в този форум! Ясно е нa всеки, че и в Европa и СAЩ проблеми имa, левичaрството в политикaтa, мултикултурaлизмa, финaнсовa кризa и прочее! Не в товa обaче е проблемa, a в нежелaнието нa руските *** дa ПРИЗНAЯТ ГРЕДAТA В ОКОТО НA русия, дори и по тези въпроси! Докaто не стaнем ЕДНAКВО КРИТИЧНИ към зaпaдa и русия, ОБЕКТИВНОСТ НЕ МОЖЕ ДA ИМA, КAКТО И ДИAЛОГ! Ето примерa със сноудън, с укрaйнa, с политикaтa в глобaлен мaщaб!
40
0
 
8
 
! Отговори
Лорд Дред преди 10 години
Тези мърди трябва да бъдат набити на кол на площада, а не да се освобождават!
39
0
 
9
 
! Отговори
vaginalni pradni преди 10 години
М-даа. На девойките от "Пичи бунт" (това е точният превод!) препоръчвам да направят същото в някоя джамия примерно. Или в някоя църква в САЩ. Това, че и в Русия е пълно с откачалки, си е тяхна, руска работа. Аз обаче останах като треснат, когато някакви люде с претенции за интелектуалност и с преполагаем мозък над 500 г. у нас, скочиха да ги бранят. Що, бе? Щото им дадоха смешно малки присъди ли? Че то в САЩ за поругаване от този вид щяха да отнесат поне 10.
38
1
 
5
 
! Отговори
честен преди 10 години
единственото по гнусно нещо от едно *** е едно лезбо-***.ве на заплата на Сорос. Но ...свят голям, хора всякакви.
37
1
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
До: sinod***abv.bgОтносно: до вертепа наречен "синод"Дата: Понеделник, 2013, Декември 23 13:30:12 ЕЕТС вас започнах,с вас ще завърша.Някога вече умрелия Натанайл се криеше за да не му кажа това,което не искаше да чуе.Но чуйте вие сатанински слуги попове ! Много скоро ще потъмнее "царството на звяра"-сатаниското свърталище на вас мерзавиците-попове,папи,(равини и юдейски) и ходжи-всичките вие свещеници на Сатана.