Страховете от имиграцията разпалиха буря на Острова

Много британци вярват, че мигрантите ще предпочетат страната им
Обновена: 29 дек 2013 14:53 | 29 дек 2013 14:22, Веселина Йорданова
35
Страховете от имиграцията разпалиха буря на Острова
Снимка: архив, Ройтерс

Британските таблоиди вече месеци наред предупреждават за ужасите, които според тях ще настъпят след 1 януари, когато отпадат трудовите ограничения в целия Европейски съюз за мигранти от Румъния и България, информира Асошиейтед прес.

Историите за възможен наплив на румънци и българи, както и бързането на правителството да затегне правилата в социалната система, са част от най-новата глава от изострящия се дебат по имиграционната политика на Великобритания и нелеките й отношения с ЕС, отбелязва Асошиейтед прес.

Новопоявилата се Британска партия на независимостта яхна антиимигрантските настроения, за да подкопае подкрепата за Консервативната партия, оглавявана от премиера Дейвид Камерън. В отговор на това Камерън пък напоследък засили реториката си по имиграцията и побърза да ограничи възможността новите мигранти да кандидатстват за помощи от държавата.

Той разгневи другите лидери в ЕС, когато отправи предизвикателство към установената концепция за свобода на движение за работниците в целия икономически блок, заявявайки, чe тя трябва да се промени, за да се спре масовата миграция от по-бедните към по-богатите страни.

Либерализирането на правилата за достъп до трудовия пазар се превърна в гореща тема за Великобритания, но не предизвика същите страсти в Германия, Франция и други европейски страни, въпреки появяващото се от време на време напрежение заради големия брой мигранти и оплакванията, че новодошлите са свързани с нарастване на уличната престъпност в големи градове като Париж, отбелязва Асошиейтед прес.

Никой не знае колко румънци и българи ще дойдат в Обединеното кралство след 1 януари 2014 година, а правителството отказва да представи официална прогноза. В същото време обаче много британци вярват, че мигрантите ще предпочетат Великобритания пред другите членки на ЕС, защото тя е възприемана като щедра социална държава, добавя Асошиейтед прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
5
 
! Отговори
вед преди 10 години
ДО 27 много си ***,аз съм в UK в момента хората ти помагат както могат и никой не те ругае или обижда,а ако си свикнал на такова отношение в БГ знам там е нормално Бг господаря да ти изпива соса за 500 лв на месец който може и да не са 500 защото има глоби непредвидени,абе да пази господ на Българин да работиш,ангария са му казвали по турско
24
0
 
1
 
! Отговори
аха преди 10 години
Зависи...от работата,квалификацията,образованието,средата.Естествено квалифициран бг лекар,ИТ специалист,счетоводител се устройва по-добре от служител в сферата на търговията и услугите.Заплащането е такова че да не е обидно да работиш.Разликата с България идва,че ако си зает,не пращаш пари,не храниш семейство в България,...не слагаш нов дограма в панелен квартал в България.:),живееш нормално.Персонално си зависи дали в края на месеца ще си на нула или с 100-200 паунда.
23
1
 
3
 
! Отговори
UK преди 10 години
боли ги *** всички които имат добра работа на острова - и още - те жълти вестници/таблоиди/ не четат.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
13 милиона и отгоре Британци(от всякакви националности)РАЗЧИТАТ ДА СИ КУПЯТ ХРАНА С КРЕДИТНИ КАРТИ, ЗАЩОТО НЯМАТ ПАРИ.ПОВЕЧЕ ОТ 1 МИЛИОН ЩЕ БЪДАТ ИЗГОНЕНИ НА УЛИЦАТА, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАЩАТ ЗАЕМИТЕ ПО ИПОТЕКИТЕ.Така че незнам кой къде ще ходи, но знам чеГОЛЕМИЯ БАЛОН НАРЕЧЕН БИЗНЕС СЕ ПУКА НАВСЯКЪДЕКОЙТО НЕ ГО ВИЖДА Е СЛЯПКОЙТО ГО ВИЖДА И УСЕЩА, ДА СИ СТОИ НА ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА ГЪРБА И ДА СЕ УПОВАВА НА БОГА.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми да страх ги еТо за тях няма ядене, подслон и работа а какво остава за фантазиращи си за просперитет лакомнициДа ама ентусиазма им ще се попари, къде от омразата на местните, къде от несправедливи или справедливи(зависи от гледната точка) изгонвания, ругаене, незачитане на "правата човешки", уволнения, подигравки, неприязън, побои и всичко на което е способен човек когато мрази нашественици-па били те и с най-добри намеренияКОГАТО ИЗЯДЕТЕ ТОЯГИТЕ НА ГОЛИЯ СИ ГЪ* ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ИСТИНАТА
20
1
 
1
 
! Отговори
a преди 10 години
seriously?
19
1
 
14
 
! Отговори
от острова преди 10 години
Наясно ли са мераклиите да лапат социалните придобивки ,че преди 2 дни влезе закон в Англия,че пребиваващите имигранти са 3 месеца на собствената си издръжка и след тези 3 месеца имат право на помощ, при редица условия, да знаят добре английски, да имат професия,да имат степен на образование и т.н -Да не разчитат на просия,проституция и да имат чисти досиета...Защо никой не обясни на бг.кандидати имигранти? Медиите мълчат съучаснически с правителството ни, което е с антибългарска политика ...
18
2
 
24
 
! Отговори
българин преди 10 години
Айде стига сте ревали английски п**али! Живейте си там насред бурите, ураганите и наводненията! Аз оставам в България, защото някой трябва да вика: ОСТАВКА! Някой трябва да оправи тази държава! България трябва да я има! Напук на Доган, на Местан, на Станишев, на Манолова, на Миков, на Бисеров, на Ментата, на бат Сали!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КОЙ?КОЙ?Ami sigurno izobshto ne razbirash English, shtom mislish taka.
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко жалко за вас, никой по Света не ви иска.Да не би да е за това, че сте мързеливи и големи мошеници или пък сте най учените и всички други трябва да работят за вас.Комунизма отдавна свърши драги българи, едно време включително и аз бяхме експлоатирани само и само българина да се почувства човек ама не стана, аз си заминах ( и такива като мен) и вие пропаднахте, по лошо ще става не бързайте.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
JIVEIA V ANGLIA OT 30 GODINI I NIKOGA NE SAM BILA DISKRIMINIRANA,M NAPROTIV HORATA SA SE DARJALI CHOVESHKI. KOGATO SE PENSIONIRAH SE VARNAH V BULGARIA, ZA 6 MESECA RODNATA MI STRANA ME DOKARA DO PROSESHKA TOIAGA. TAKA 4E OTNOVO SE ZAVARNAH V UK.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък ще бегам в Германия
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До YYYYYYYYYYYНЕЩО ПО -ЛОШО ДОРИ.ИДВАТ ТУК И СЕ ЗАПИСВАТ НА БОРСАТА С ПРЕТЕНЦИИ ДА ПОЛУЧАВАТ СУМАТА ,КАКВАТО В АНГЛИЯ БИ ВЗЕМАЛ.
12
2
 
30
 
! Отговори
бегай преди 10 години
Белгия и Германия са по-социални държави. Англия въобще не е социална държава, англичаните се надценяват пак. Германия, Холандия и Белгия това са държавите, а ако не ви пука за слънцето отивайте директно в Дания. Каква е тая *** Англия пълна с араби и индиици.
11
4
 
22
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
идваме! треперете островни пещерасти !
10
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След 89 г. ни отнеха пазарите след това ние сами си спряхме заводите след това си унищожихме по-тяхна заповед и земеделието ,селата се обезлюдиха , вземаха и вземат всички подготвени лекари и специалисти.... взеха и младежите ,,,Еми сега ще вземете каквото е останало ,роми и други пабереци като мене ,чакайте ни идваме...щото тука няма какво да правим вече !
9
0
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Спокойноо,ще дойда на...острова,когато стана...лорд.Сега съм само граф Кривунделски,благодетел на Кривунделово,Голямо Малово,Голямо Каменене,Голямо *** и част от Софийското поле,без...шоплука;те от там,са...лордове по рождение.
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шотландия напуска Великобритания. Ромландия влиза в Обединеното кралство.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се притесняваите ,този път с *** ще доидем и бая българи !!!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още малко ще се натиска някой да ходи на потъващото островче. След пет години си направете труда да сравните състоянието на икономиката им със сегашното, ще разберете защо толкова много се страхуват сега!