Асад бесен, нарече Франция "марионетка"

Твърди, че води война срещу тероризма в Сирия
20 яну 2014 19:28, Елена Кирилова
93
Асад бесен, нарече Франция "марионетка"
Снимка: архив Ройтерс

Сирийският президент Башар Асад заяви, че борбата срещу тероризма е основната цел на мирната конференция "Женева-2".

Той предупреди, че, ако неговите правителствени сили загубят войната в страната, това ще доведе до разпространяването на хаоса в целия Близък Изток.

Пред агенция Франс Прес Асад обвини някои страни в намесата в гражданската война в Сирия. По думите му конференцията трябва да окаже натиск върху страните, които подкрепят тероризма в страната.

"На мирния форум трябва да бъдат взети ясни решения, които засягат проблема с тероризма. Всеки друг изход от преговорите би бил без стойност", коментира сирийският държавен глава.

Асад разкритикува остро Франция, наричайки я "марионетка", изпълняваща политиките на Катар и Саудитска Арабия.

Той е категоричен, че Париж е опорен стълб на сирийската опозиция и страната е една от първите, които са призовали сирийския президент да се откаже от властта си.

Башар Асад подчерта, че вероятността да се кандидатира за нов мандат е голяма, тъй като той не вижда причина да не го стори. Той вярва, че общественото мнение е в ползва на неговата кандидатура, ето защо няма какво да го разколебава.

А напрежението преди конференцията "Женева-2" продължава да нараства.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I DEZATA ZNAIAT TOVA FRANZIA E MARIONETKA NA USA I ZIALA EVROPA TOVA GO KAZVA I MARINE LE PEN
9
1
 
10
 
! Отговори
Прави се на ударен преди 10 години
Още ли не знае че повечето терористични организации се командват от политически престъпници които незнайно защо наричат политици и празитите от ЦРУ, Мосад, МИ6, КГБ и знайни и незнайни мишоци.
8
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що за манталитет стотици хиляди жертви,борел се с тероризъма,но кокала не ще да изтърве?!Дай властта,ако требва на брат си или на братовчед си,само и само да се успокоят нещата!Не мога да разбера как у нас в демократична България,се намират ора да го подкрепят?!
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе защо се мълчи кво става в Авганистан и Ирак бе ? Вчера 20 чужденци загинали от атентат в ресторант . Не друго, ами се притеснявам нашият приятел ворлик как е , добре ли е ?:)))
6
1
 
20
 
! Отговори
сириец преди 10 години
Абсолютно прав!
5
2
 
34
 
! Отговори
123 преди 10 години
Браво, Башар !Ти победи всички *** в света!
4
1
 
33
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Абсолютно прав! Най- долните юдеиски ***- Франция.
3
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха, бесен бил. Вие въобще четохте ли интервюто ? Човекът е абсолютно спокоен, направо демонстрира железни нерви. Удържа 30 000 ислямски фундаменталисти, дори американците в Афганистан не са се били с толкова.
2
5
 
56
 
! Отговори
asd преди 10 години
Башар Асад е истински лидер и защитник на народа си! Сирийците все още са свободни и воюват за свободата си, ние сме поробените. Работиме за чужди интереси и пари, друг определя дали да сме бедни и богати, с АЕЦ и Добруджа сме гладни и не можеме да си платиме сметките, роби сме в собствената си родина!Ако искаме бъдеще за децата си, мястото ни е до Асад, Украйна и Русия!
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо ново под слънцето Башарчо. Франция и особено французойките в некои самолети до Варна за петродолари и пустинни удоволствия са готови на всичко. Дори да пратят арабели в с.Коиловци или в заливите на Варна. За тези последнитеоще нищо не сме чули, как с водно колело са дошли до бреговете ни.