Двете певици от Пуси райът са арестувани в Сочи

Толоконникова и Альохина са задържани за кражба
Обновена: 18 фев 2014 17:40 | 18 фев 2014 17:02, Елка Василева
96
Двете певици от Пуси райът са арестувани в Сочи
Мария Альохина и Надежда Толоконникова. Снимка: архив, Reuters

Двете певици от пънк групата Пуси райът Надежда Толоконникова и Мария Альохина бяха задържани в центъра на Сочи по обвинение в кражба, предаде Асошиейтед прес, като цитира руския правозащитник Семьон Семьонов.

Той е бил заедно с двете певици, когато са били арестувани. Няколко други правозащитници също са били задържани от полицията.

Толоконникова и Альохина прекараха близо две години в затвора заради протестна акция срещу Владимир Путин в московската катедрала Христос Спасител. Те бяха амнистирани през декември. След това посетиха няколко страни, откъдето обявиха, че продължават борбата срещу Путин.

Още по темата
Неотдавна певиците бяха в САЩ за концерт на правозащитната организация Амнести интернешънъл.

Толоконникова и Альохина са били арестувани в района на пристанището на Сочи, пояснява руското издание на Би Би Си, като цитира съобщение на Толоконникова в Тwitter.

Альохина пише също в Тwitter, че задържането е станало в храма Архангел Михаил и че тя и Надежда са обвинявани в углавно престъпление.

Толоконникова поясни в Тwitter, че полицията ги е задържала за кратко и в неделя и понеделник.

Руската полиция уточни, че Толоконникова и Альохина са разпитвани във връзка с жалба за извършена в хотела им кражба, но не са им повдигнати никакви обвинения.

По-късно беше съобщено, че Надежда  Толоконникова и Мария Альохина са били задържани от руската полиция в центъра на Сочи за разпит по жалба за кражба в хотел, след което са освободени.

Двете жени бяха разпитвани в полицейски участък заедно с другите гости на хотела, след което си тръгнаха с такси. Други задържани за разпит по жалбата също са пуснати.

Двете певици в миналото критикуваха руското домакинство на Зимните олимпийски игри в Сочи и призоваваха да бъдат бойкотирани. Противници на Кремъл обаче разкритикуваха тези призиви на певиците и подчертаха, че те правят негативна реклама на самата спортна проява.

Толоконникова и Альохина са в Сочи, за да запишат нова песен, в която критикуват руския президент Владимир Путин, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички *** са крадливи!
68
2
 
8
 
! Отговори
гарабедчо преди 10 години
Да не са спрели да ги хранят от американското посолство че и са почнали апашлъка. Те и нас такива таланти се лееха на протестите. Трябва да внимаваме че и нашите са огладнели и ще почнат да гепят.
67
2
 
9
 
! Отговори
извратено преди 10 години
В стила на ЩАЗИКато питаха една източногерманска компаньонка какво е работила в ЩАЗИ, тя отговори::""Аз се е..х за Родината''. С две думи-пробутвали са я на чуждите дипломати.Сега тия си правят содомитските оргии пак уж в името на РодинатаОсобен вид извращение-правя нещо мръсно в името на нещо свято
66
3
 
22
 
! Отговори
Килъра преди 10 години
Майкооооооо тези са супер нагли кой знае колко милиони са им дали! Путин пращай ги в Сибир тези ***!
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pevici!? Koga sa piali pusitata?
64
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** газ пикаят срещу тези патки, защото не знаят, че откачалките рипат срещу дядя Вова защо не ще да фърли малко бомби тук - таме. Тези кретенки унищожиха паметник на жертвите на болшевизма, защото им се видели недостатъчно. Все познати източни пиеси за психясали мозъци, нямащи нищо общо с нормалните човешки мисли и усещания...
63
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 77Те и българо-руските мелезчета са грознички. Могат да бъдат само обслужващ персонал в евразийския съюз. Реално в Русия по-голямата част са от смесени бракове.
62
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кака им Мадона има да се учи на порок от тия пиленца! Нали тя ги гушна под крилото си, ясно е на кой господ се кланят мърлетата!
61
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какви грозни пусета--не приличат на рускини..мелезчета са
60
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия поне никой не им слуша музиката и за това са решили да стават известни , така както е угодно на Хамериканците и другите от ЕС ,на които не им е добре при силна Русия , а на тях коя ли им е угодна да е силна държава
59
1
 
32
 
! Отговори
АнтиГлобалист преди 10 години
Пожелавам им да изнесат един ексхибионистичен концерт в централната синагога в Йерусалим и, ако оцелеят, един концерт в централната джамия в Египет!...
58
3
 
36
 
! Отговори
keepwalking преди 10 години
Тия двете кочини да не са ти в къщи. Ще трябва всеки ден да ги бия!
57
8
 
7
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
До ЯстребПак мъдрости от тъмния Анадол
56
3
 
28
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ТЕГЛЕТЕ ИМ ПО ЕДНА *** НА ТЕЗИ ФИТКИ И ОТ МЕН!!!!!!
55
3
 
10
 
! Отговори
ахахаха преди 10 години
До АнонименАко направят нещо на КАТОЛИЧЕСКА църква в Тексас, най-много паметник да им дигнат. Но нищо, говорете наизуст, все някога ще кажете нещо вярно, но то ще е по закона на големите числа
54
1
 
8
 
! Отговори
не син преди 10 години
*АВРИ , НИЩО ПОВЕЧЕ !
53
7
 
22
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Много е лошо зъб да те боли или гАз да те сърби! На тия дружки зъбките им изглеждат да са в перфектно състояни, явно страдат от второто. И както е казал народът - кой си ляга да спи със сърбящ гАз, се събужда с вонящи пръсти!
52
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко за тези объркани жени....Нека някой смислено ми обясни,защо направиха тази изцепка в храм-няма значение дали е християнски,еврейски,мюсюлмански и т.н.След като имат нещо против политиката на Путин има други начини да се борят.Аз не ги харесвам.Не ми симпатизират.Може ли малко инфо за това къде са изнесли концерт в САЩ?
51
2
 
7
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
mnogo pocnaha da triat komentarite... ne e interesno.Otivam v Temple Bar da porazpusna.Rabotnoto vreme v Dublin svursva sled 5 min.
50
3
 
5
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
Pak li BAN-ce bre ...???:)))