Тв: Снайперисти в Киев използват журналисти за жив щит

Метрото не работи, затворени са училища и детски градини
Обновена: 20 фев 2014 13:55 | 20 фев 2014 13:53, Елка Василева
103
Тв: Снайперисти в Киев използват журналисти за жив щит
Снимка: Reuters

Група снайперисти са заели сградата на един от хотелите в центъра на Киев, откъдето стрелят срещу служителите на правоохранителните органи. Това се съобщава на сайта на телевизия  Russia Today.

Някои от снайперистите са разположени на покрива на хотела и се крият зад телевизионните журналисти, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Снимачната група на телевизия Russia Today е попаднала под обстрел. Куршум е одраскал камерата на журналиста Даниил Анисимов и е заседнал в стената. Анисимов  казва, че не е ясно откъде е бил произведен изстрелът.

В 9 часа тази сутрин в Киев беше нарушено примирието, постигнато между властите и опозицията в Украйна. Избухнаха ожесточени кървави сблъсъци. 25 демонстранти са убити по информация на Франс прес. Журналист е видял осем тела, лежащи на земята пред централната поща на площад „Независимост“. Десет други са лежали недалеч оттам пред хотел "Козацки". Друг журналист на АФП е преброил седем тела в салона на хотел "Украйна" от другата страна на площада. Всеки един от загиналите е убит само с един куршум, заявява лекарят доброволец Домитро Кашин пред Интерфакс-Украйна. По данни на украинското МВР един служител на министерството е загинал, а десетки са ранени.

Метрото в украинската столица не работи вече трети ден, предаде ИТАР-ТАСС. Движението на влаковете и в трите направления беше спряно във вторник следобед. Прекъсването на работата му продължава и днес, а наземният транспорт работи в усилен режим, съобщиха местните власти. Засилени ограничения върху транспорта са наложени в центъра на Киев.

С решение на градската администрация до утре е спряна работата на училищата и детските градини в центъра на града. Решението е взето за "гарантиране на сигурността на децата и на сътрудниците на учебните заведения", обясни градската служба за образованието, науката, младежта и спорта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
13
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Сега украинските нашественици-терористи, отявлени католици ще се насочат към България.Къде ще ги настаняваме, след като тъй наречените лагери за бежанциса препълнени с всякаква *** от третия свят?Йовчев, затваряй незабавно границата с Румъния!
16
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 10 години
Прочетете MEDIA SAPIENS и доста неща ще ви се подредят.
15
8
 
18
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Лало Абе ти вярваш ли си а? Цялата работа стана втора Сирия,но този път няма да познаят. Тая страна ще се разпадне. Путин си взима Крим и изтока а на останалите праска зверски цени на газа и всичко друго. С тази си зависимост от Русия,ако Путин ги отреже ще станат по-зле и от нас през 1996. А тия от Запад,докато пратят помощи,ще има доста измрели от глад. В тази ситуация,дори и житото им няма да ги спаси. Чакаме да свърши олимпиадата и какво ще предприеме Путин
14
10
 
38
 
! Отговори
Lesson 1 преди 10 години
Как се прави модерен преврат. Намираш бедна страна с ресурси и/или стратегическа позиция. Плащаш на няколко Юди да подготвят "протести". Плащаш на медиите да изопачават фактите. Хиляди наивници се хващат на лъскавите думички "свобода" и "демокрация" и се включват в протестите. Плащаш на бивши военни да подготвят кървав сблъсък със силите на реда. Прибавяш няколкостотин неонацисти и/или футболни хулигани и всичко е готово.
13
21
 
18
 
! Отговори
тетушки преди 10 години
Добре, уж снайперистите били протестиращи, а всичките гръмнати са цивилни. Това е някаква постановка с преоблечени тетушки, няма логика да гърмвт по своите, ако са от бунтовниците.Слава на украинците, гордо и кораво племе са!
12
8
 
19
 
! Отговори
Лало преди 10 години
До АнонименНе става въпрос за глада бре гений. Теб, ако ти сложат хомота за "отомански съюз" в който да си член по подразбиране - ще го предпочетеш ли пред ЕС? Същото е с "евразийската простотия" т.е. руския олигарх да решава съдбата ти, както е от десетилетия. Срещу това се борят Украинците ***. И им е ясно, че ги чака дърво в ЕС. Дърво, а не стоманена лопата. Ако утре наште поискат да се метнем в "отомански съюз", а не в ЕС. Ти как би реагирал?
11
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА ТОЗИ КЛИЧКО ПОЛИТИКАТА НЕ Е БОКС , ОТ МНОГО БОГС ПО КРАТУНАТА ДАВА НА КЪСО , И ИМА ХАПЦИ ДАСЕ ВРЪЗВАТ
10
8
 
26
 
! Отговори
Наивник преди 10 години
Интелигентните и красиви снайперисти протестират. Те изобщо не са наемници. Един от протестиращите снайперисти стреля със снайпер на който е гравирано: Мразим ви безплатно !
9
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМА МИРНИ ПРОТЕСТИРАЩИ , ЩОМ СА ТАМ ЗНАЧИ НЕСА МИРНИ , ДА БИ МИРНО СИДЯЛО НЕБИ ЦУДО ВИДЯЛО
8
8
 
29
 
! Отговори
F1 преди 10 години
Спонтанни протести, а? Снайперисти-демонстранти. Организирали са се ей-така, във фейсбук. По детски.
7
3
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Влизаш в другата статия на днеса "Най-малко 25 демонстранти са убити в Киев", намираш снимка 21.
6
9
 
18
 
! Отговори
Иван преди 10 години
В момента платени терористи- снайперисти стрелят срещу полицията!"Беркут" ако използва също тежки оръжия за 10 минути ще ликвидира демонстрантите но има заповед само да се използва сълзотворен газ и водни струи.
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия "цивилни" всъщност са тетушки - преоблечени кагебейчици.Стига вече нашистки лъжи бе!
4
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Украйна все още има мислещи политици и това е видно.Да се отречеш от огромния пазар на Русия и да се подложиш на откровен мазохизъм като член на Евросъюза, доброволно да приемеш препоръките за унищожаване на собствената си икономика, енергетика и селско стопанство... да позволиш да ти налагат измислените си ценности...да обречеш народа си на гибел...това само продажни политици като нашите могат да приемат.То и затуй вече се самозапалваме от бедност...ЩОТО КАТО НАРОД НИ ПРЕВЪРНАХА УЖ В ЕВРОПЕЙЦИ...НЕЩАСТНИ ГОЛИ И БОСИ НО УЖ ЕВРОПЕЙЦИ, АМА ПЪК СЪС ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ, ПРАСЕТА...И ОЩЕ ПО-ЩАСТЛ
3
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ НЯМАЛИ КОЙ ДА ИМ КАЖИ НА ТЕЗИ ХОРА КАКЪВ ГЛАД ГИ ЧАКА В ТОЗИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ , АБЕ ПИТАЙТЕ БЪЛГАРИТЕ , НЕГЛЕДАТИЛИ НАШИТЕ МИЗЕРИЙ ПО СЕЛА И ГРАДОВЕ , АМА ТОВА НЕСЕ ИЗЛЪЧВА НА ВЪН ,САМО НИЕ СИ ГО ЗНАЕМ СТОЙТИ СИ МИРНО
2
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направо повервах на руSSия тудей.
1
17
 
24
 
! Отговори
rumen72 преди 10 години
Група снайперисти са заели сградата на един от хотелите в центъра на Киев, откъдето стрелят срещу служителите на правоохранителните органи. КАКВи мирни протестиращи имаме - само със снайпери