Янукович да се оттегли незабавно!

Протестиращите на Майдана отхвърлиха споразумението
Обновена: 22 фев 2014 09:14 | 22 фев 2014 08:18, Анисия Иванова
106
Янукович да се оттегли незабавно!
Украйна. Снимка БТА

Протестиращите на киевския Площад на независимостта реагираха емоционално и освиркаха снощи опозиционните лидери, които подписаха споразумение с президента Владимир Янукович, и заявиха, че няма да чакат повече той да се махне, предаде Ройтерс.

Въпреки сделката между Янукович и опозицията мнозина на площада не бяха в настроение да прекратят протестите. Страстите се разгорещиха, когато ковчег с жертва от сблъсъците в четвъртък, когато бяха убити десетки, беше пренесен през множеството до трибуната на площада, което очевидно завари неподготвени опозиционните лидери. След като друг отворен ковчег беше понесен над тълпата, демонстрант в маскировъчно облекло скочи на сцената при микрофона и предизвика възторжени възгласи, като заяви: "До утре искаме той (Янукович) да се е  махнал!"

Още по темата

По адрес на тримата опозиционни лидери, Виталий Кличко, Арсений Яценюк и Олег Тюгнибок, които стояха зад него, мъжът каза: "Моят другар беше застрелян, а нашите лидери стискат ръката на убиеца. Това е позор".
 "Дадохме на вас, политиците, шанс да станете министри в бъдеще, дори президент, а вие не искате да изпълните  единственото ни искане - този престъпник да напусне поста. Ние, обикновените хора, казваме на политиците зад гърба ни, че няма начин Янукович да бъде президент цяла година. Той трябва да се е махнал до 10,00 ч. сутринта утре", продължи мъжът. Преди това Кличко предизвика дюдюкания и презрително освиркване от тълпата, когато похвали като много значими политическите постижения на опозиционните лидери през вчерашния ден.

По-късно Кличко се извини за ръкостискането с Янукович, като взе микрофона и каза пред множеството: "Ако съм обидил някого, моля за прошка".

Мнозина от протестиращите обаче бяха непреклонни и отхвърлиха сделката.  "Ще се боря до смърт", каза Василий Стефинюк, 50-годишен ветеран от афганистанската война, родом от Харков. "Бяхме предадени. Ние сме тук не заради Кличко или Яценюк, тук сме, за  да се отървем от Янукович".

Друг протестиращ, 35-годишният Володимир от Лвов, заяви:  "Няма да вървим след Кличко и останалите. Те се ръкуваха с един гангстер и сключиха сделка с дявола". (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 10 години
Kam nomer 72.Izkluchitelno si prav.Az mislq che nie balgarite nikoga nqma da se opravim.Zashto li?Zashtoto nqmame volq.Vidqhte li kak se pravqt mitingi i kak se izrazqva volqta na naroda?Vidqhte li ukraincite kakvo pravqt?A nie kakvo pravim?Nishto.Nashite protesti sa pod formata na igra na narodni tanci i peene na narodni pesni.Absoluten strah i selqniq.Naroda e kazal:"lUD E NE TOZI KOITO QDE BANICATA,A TOZI KOITO MU Q DAVA".Demek ludiq v sluchaq sme nie-naroda, a ne politicite.Razbrahte li?
72
3
 
4
 
! Отговори
на снимката преди 10 години
бъдещи безработни които няма да бъдат приети дори като миячи на чинии в европа, там се ужасяват ако някой си хвърли фаса на улицата а за хора които са палили сгради, ха ха ха...жените им ще станат SLAVI/робини за удоволствие/ а неколцина продали родината си ще избягат когато започне освободителна мисия.. жалко за толкова невинни жертви..
71
2
 
7
 
! Отговори
jane преди 10 години
Не, не бяхте предадени, бяхте продадени. И то от всички. Сега пред вас стои същият дълъг и гаден път както и преди, с тази разлика, че новият купувач ще ви ограбва и разорява законно, за разлика от предишния, който го правеше незаконно. И когато следващият път искате да протестирате, полицията няма да стои и да ви гледа от страни, а ще дойде и ще ви пребие, така както направи и прави с протестиращите в САЩ, Англия, Испания и Франция. Когато има демокрация, няма как да протестираш за липсата й.
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По заповед на Ленин в Русия са изчезнали като етнос милиони българи (днес в републиките: Татарстан, Башкирия, Удмуртия, Чувашия, Мордовия и на други места в Русия) Над 5 милиона!!!Да му махат паметниците на проклетника,камък върху камък да не оставят!
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Украинците заличават комунизма и всички останали от СССР с изклучение България. Руснаците яко са изорали но Украинците са на път да се отърват.Пита се кога ще се събуди Българите да се освободят от Руснаците? или се потписало вечен договор за робство от Русия.
68
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** за поред път се умазаха!!!!!!!!!но те освен да се омазват за друго не ги бива!!!!!!!
67
3
 
3
 
! Отговори
Циника преди 10 години
изключително глупави са т. нар. "демократи" с техните подхвърлянки за "Северна Корея", "***" и др. подобни, на чиято предсказуемост и ниска култура, намекваща за липсващото звено между *** и човека,ние всички можем да се наслаждаваме
66
6
 
4
 
! Отговори
Циника преди 10 години
Янукович си изигра перфектно картите.Подхвърли на опозицията споразумение и ги покани на избори.Кличко и Яценюк приеха и се оказа, че не могат да ръководят своите хора.Сега следва разцепление и постепенно маргинализиране на "протестите" до открита форма на уличен бандитизъм.Това може и да се харесва на крайнодесни *** на силни дроги,но плаши умереното общество.Няма по-удобен момент за Янукович да вземе нещата в свои ръце
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
74 Извиняваи збърках номера
64
0
 
3
 
! Отговори
кому-боклу преди 10 години
До 73 :). С най-голямо удоволствие. Да си взимат и ***. Те нали и без това са включили 4 *** партии(бъдещия им електорат) в така наречената коалция за България и марш към Корея. Онези вече са построили комунистическия "рай" <- Опф. Недай боже такива райски кътчета. Само един факт за "рая" - срещата м/у близки от двете Кореи, която се състояла за първи път от разделянето, била на севернокорейска територия. Пазят си райските обитатели да не избягат от гнусния им 'рай' !!!!
63
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сред протестиращите има ветррани от войната в Афганистан, това железни мъже, които не се боят от смъртта и ще прегризат гърлото на Янукович, ако се наложи. Така се сваля правителство, с бруталност, нашите разходки и флашмобове забавляваха управляващите.
62
5
 
2
 
! Отговори
социолог преди 10 години
До СЛАВА УКРАН ! ТОВА е добър повод да се обяви ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ..... а ,после разделение на Украйна, както стана с ЮГОСЛАВИЯ.
61
0
 
7
 
! Отговори
до komu boklu преди 10 години
и аз като гледам по минусите на твоя коментар явно има доста хора,които искат да живеят като севернокорейци....жалка картинка...викам да ги екстрадираме със все нашите политици и да започнем да живеем като бели хора тука
60
5
 
6
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
Вярното решение от тук нататък ще Русия да се намеси и запази две-трети отУукрайна която е населена с Руснаци и проруски настроена. Останалата *** бандеровска да си прави собствена държава. Тогава ще *** боси и гладни. Това е най бедната част на Украйна,граничеща с Полша. Тогава ще видят кон боб яде ли? Ще има много да чакат на Европейския съюз и САЩ. САЩ ще си построят военни бази и ще имбъдат"приятели" като е при нас. Визи за САЩ на кукуво лято!
59
8
 
6
 
! Отговори
komu-boklu преди 10 години
Като гледам по минусите, сложени в коментари в полза на протестиращите, троловете пак са изпълзяли. Долу комунизма!!! Долу червената ***!!! Искам да живея като в 'прогнилите капиталистически' Германия, Канада или Швеция, а не като севернокореец. Евала на украинсия народ!!!!
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно ми е опозиционните лидери дали участват в боевете и дали децата им са сред протестиращите на първа линия?
57
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-голямата грешка на Янукович, е че не смазва тия бандити и престъпници, които правят опит за насилствено превземане на властта. Това ако се беше случило в Русия, досега щяха да бъдат забравени.
56
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тази опозиция украинците ги чака същото като в бугаристан. Шайка селски бандити, които предизвикват безредици и с тъпите си кратуни мислят, че от тях нещо зависи.
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отсега мога да предположа, че опозицията ще се окаже от бивши комунисти и ДС сътрудници.А Кличко при всички случаи е обвързан със службите. Няма как силов спортист да няма чин в такава държава. Една гражданска война финансирана от комунистически кланове за разпределяне на ресурси като формалниият предлог е ЕС. Жалко за загиналите вярващи,че могат да се откъснат от хватката на олигарсите и да живеят свободно. Украйна ще следва моделът на България политически.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 75 ТИ МНОГОЛИ СИ ДОВОЛЕН ОТ ЖИВОТА СЕГА , ЯВНО СИ НЯКОЙ ПРИВАТЕЗАТОРЧЕ , ТЕ СА ДОБРЕ