Украйна предупреди Русия да не предприема военна агресия

Украйна ще може да защити териториалната си цялост
Обновена: 27 фев 2014 14:06 | 27 фев 2014 10:43, Елка Василева
341
Украйна предупреди Русия да не предприема военна агресия
Олександър Турчинов. Снимка: Reuters

Временният президент на Украйна Олександър Турчинов предупреди руските военноморски сили в Крим да не предприемат военна агресия и ги призова да не напускат базата си, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Обръщам се към военните командири на Черноморския флот: всички военни трябва да останат на територията, предвидена в договорите. Всяко придвижване на военни ще бъде възприето като военна агресия", заяви Турчинов пред украинския парламент.

„Каквито и да са придвижвания извън пределите на тази територия ще бъде оценено като агресия. Украинската държава ще може да защити своя суверенитет и териториалната си цялост“, заяви Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Турчинов отправи призив за спокойствие, след като сградите на парламента и правителството в Симферопол, столицата на автономната република Крим, бяха превзети от отряди за самоотбрана на рускоезичното население, които той нарече "престъпници във военни униформи", посочва Ройтерс.

Временният президент е издал заповед на силовите структури да предприемат всички необходими мерки за защита на гражданите, добавя Ройтерс.

Руският Черноморски флот използва базата в Севастопол на полуостров Крим с рускоезично население, напомня АФП, цитирана от БТА.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
6
 
29
 
! Отговори
Играта загрубява преди 10 години
Каква армия имаш бе Турчинов. Армията бе и неутрална и няма да се намеси, защото ти си узурпатор, не си избран от населението. Просто, вашата шайка да си вземе шапката и там, откъдето сте дошли. След Крим ще възстанат и други. Най новото - Янукович свиква парламента на Украйна на 3 март в Севастопол. Парламентристите от неговата партия ще бъдат, а те май са мнозинство. Западът направи грешка, като потъпка подписаното споразумение. Ще загубят Германия, Полша и отчасти Франция. Играта загрубява.
178
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчинов май няма вратовръзка , какво ще си гризе скоро ако му са наложи. Може за всеки случай да попита г-н Саа/ Наа/ кашвили.
177
12
 
4
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
До азИ когато пушилката се разнесе, на кой ще му пука кой ти е бил "любим", пенявещо се човече?Не вдянахте ли, че клетвите ви в любов към Русия показват единствено колко жалки сте в напъна си да се захванете за някакъв въображаем господар-победоносец?На който (да подчертая отново) никак не му пука за вас!
176
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гого к.180Ние не плащаме газа по "европейски" цени а по цени 3 пъти по-високи от тези на които Русия продава газ на Германия.Това се дължи на Руската имперска политика, която и нас разглежда като васална губерния.Затова от години си е осигурила огромна пета колона в България, състояща се от *** готови за рубли да продадат и майчиното си мляко ! Виждам техните отрочета как щракат и в тоя форум и псуват украинците, че не искали да живеят под робство !
175
10
 
20
 
! Отговори
мими преди 10 години
ТЕЗИ УКРАИНЦИ СА ПРЕДАТЕЛИ!!!!!!ВСИЧКО КОЕТО ПРАВЯТ Е НЕЗАКОННО И ПРЕСТЪПНО!!!!!!
174
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kakva okraina be ,alooouu, takava darjava nema, i nacia nema....ya da si davate besarabia na rumunia (nie s tiah shte se razberem po evropeiski-besarabskite bulgari da se premestiat v severna dobrudja i tia da e nasha)...da varnete lvov na polsha i ujgorod na ungaria...krim i doneck sami znaete na kogo sa, i...supata! drugoto ostanalo go prodaite na kitai ( v smisal 4e im daljite 3 mlrd doll -taka 4e go daite sreshtu tozi dulg !
173
22
 
4
 
! Отговори
Истината преди 10 години
До азТака е-Руската армия е съставена от супермени. :) :) А изтребител пето поколение кога? :) А над 3 самолетоносача кога? А нов Вършавски договор кога? С кого? Путин е сам. И той вече го осъзнава и отчаяно драпа за Украйна. Той знае, че не може да воюва срещу силите на НАТО. Дори и офанзива срещу Украйна е крайно рискована - това не ти е 4 милионна Грузия, а почти 50 милионна Украйна.
172
6
 
22
 
! Отговори
Офицер преди 10 години
Айде бе! Има ли евроблизачи, да защитят европейските институции?Както е тръгнало е ясно кой ще проведе тази мироналагаща операция.Остава да гледаме джумбиши!
171
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 183Само да отбележа, КОДАТО БЕЗИНЪТ ТУК БЕШЕ 80 ст/л, НА СВЕТОВНИТЕ ПАЗАРИ ПЕТРОЛЪТ БЕШЕ 14 $/барел. По тази логика, сега когато стигна 140 $/барел, колко мислите, че трябва да бъде за литър бензин ?
170
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕЙ, ТОВА УКРАИНЦИТЕ ИЗЛЯЗОХА ПО-ГОЛЕМИ *** ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ !
169
4
 
16
 
! Отговори
777 преди 10 години
ЖАЛКОТО Е ЧЕ ДВА СЛАВЯНСКИ НАРОДА НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ,НЕ МОЖЕШ ДА ЖИВЕЕШ И ДА СИ СЕ РОДИЛ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА И ДА СВАЛЯШ И КЪСАШ НАЦИОНАЛНОТО ЗНАМЕ И ДК КРЕЩИШ ИМЕТО НА ДРУГА ИЛИ СЪСЕДНА ДЪРЖАВА
168
31
 
3
 
! Отговори
Истината преди 10 години
До азУкрайна не е Грузия и ако бъде нападната ще отвърне на удара. И то жестоко! В същото време Украйна граничи с държави-членки на НАТО! Недай си може една бомба да падне там и любимите ти руси ще бъдат натикани обратно в Сибир, където им е мястото!
167
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сериозно предупреждение, в руския генерален щаб добре са се посмяли...
166
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турче, дали войската ти е лоялна как мислиш, ще води ли война с руснаците заради *** като теб, м?
165
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчинов отправи призив за спокойствие, след като сградите на парламента и правителството в Симферопол, столицата на автономната република Крим, бяха превзети от отряди за самоотбрана на рускоезичното население, които той нарече "престъпници във военни униформи", посочва Ройтерс. ----------------------------------------------В Киев не бяха престъпници :) Там бяха мирни протести.
164
6
 
11
 
! Отговори
do 182 преди 10 години
Твоите велики комунистически лидери продадоха същите тези заводи за скрап и окрадоха държавата и народа си. Като са такива велики мениджъри и икономисти защо не направиха нещо смислено - иновации, запазване на пазари т.н. макар и за тяхна сметка? Защото взимането на суровини на безценица от Русия и краденето на държавни пари и слагането на ръководенето на шуробаджанашки принцип не е като да правиш истински бизнес.Хайде у лево.
163
11
 
6
 
! Отговори
Алко преди 10 години
До аууу 200Глупако, много от "Руската мощ", която се опитваш да вмениш се крепи на украинските войни през изминалите войни.
162
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ще яде.......да живее Украина
161
2
 
6
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Олек, братко, хвърляй кафяв *** по Черноморския флот и той ще потъне!
160
4
 
37
 
! Отговори
аууу преди 10 години
Хаха Украйна предупредила .....Ужас, руснаците са се *** от страх - срещу руски танкове, самолети и ракети украинците ще пратят група бухалкаджии от Майдана, Кличко ще лови ракети с голи ръце, а Тимошенко ще "прихваща" руските пиш** с уста. Тия са по-величествени и от македонците.