Наредиха ареста на 10 бивши ръководни кадри в Украйна

Лихтенщайн, Австрия и Швейцария блокират авоарите на бившия кабинет в Киев
28 фев 2014 15:25, Елка Василева
17
Наредиха ареста на 10 бивши ръководни кадри в Украйна
Снимка: Reuters

Украинският главен прокурор нареди ареста на 10 бивши украински ръководни лица, предаде Ройтерс.

В списъка са членове на бившето правителство от времето на Виктор Янукович и бивши ръководители на силите за сигурност. Сред тях са бившият главен прокурор Виктор Пшонка, бившият вътрешен министър Валерий Захарченко, бившият министър на правосъдието Олена Лукаш и бившият началник на канцеларията на Янукович - Андрий Клюев. Те са издирвани по подозрения за масови убийства в украинската столица Киев, посочва Ройтерс.

Още по темата
Върховната Рада на Украйна днес прие закон за снемане на съдимостта срещу бившия украински премиер Юлия Тимошенко и на бившия украински вътрешен министър Юрий Луценко, предаде ИТАР-ТАСС. Това стана с приемане на закон "За реабилитиране на лица в изпълнение на решения на Европейския съд за правата на човека".

Действието на закона касае лицата, осъдени в периода 1 февруари 2010 г. до 1 март 2014 г. по обвинения, свързани с присвояване и разхищение на имущество, злоупотреби със служебно положение, превишаване на власт и небрежност при изпълнение на служебните задължения.

Междувременно стана ясно, че Лихтенщайн ще замрази авоарите на членове на бившето украинско правителство. Това съобщи високопоставен източник от правителството, цитиран от Ройтерс. Мярката се взима след същото решение на правителствата на Австрия и Швейцария.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
бай Будал преди 10 години
тоя ТЕАТЪР сме го гледалИ .... нека да изнесат имената на загиналите на майдана?????? има грузинци ???? араби???? и бендеровци от западна Украйна
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освобождават лицата, осъдени в периода 1 февруари 2010 г. до 1 март 2014 г. по обвинения, свързани с присвояване и разхищение на имущество, злоупотреби със служебно положение, превишаване на власт и небрежност при изпълнение на служебните задължения.И арестуват друго по същите обвинения. Егати държавата, даже и ние не сме толкова зле.
10
0
 
3
 
! Отговори
Няма неутрялна д-ва преди 10 години
От няколко години Швейцария престана да бъде неутрална държава. Дори през Втората световна война, тя пазеше банковата тайна. Сега вече, Швейцария изпълнява поръчките на чичо Сам безпрекословно. Трябва да си много ***, ако си вложиш парите в Швейцарски банки, защото на някой държавник може да скимне и да те обвини в престъплени. и докато се оправиш, парите ти изчезнали. Това вече стана с няколко държавни ръководител, сигурно има и частни лица, обвинени в престъпления.
9
3
 
3
 
! Отговори
Цезар?Ха.ха преди 10 години
До АнонименКомунистическо мислене драги,така пропагандаторите през 1917 избиха царското смейство,интелигенцията и земеделските собственици.(за тоя дето му се привиждат Цезар и Антоний в дома на главния прокурор)
8
1
 
3
 
! Отговори
пропусна това преди 10 години
До АлексСъщо е интересно защо украински и руски олигарси имат израелско гражданство.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно,защо у нас подобно нещо никога не се е случвало?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ловът на вещици настана. Както винаги, съдебната система е инструмента за разправата.
5
4
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Интересно защо про руските бивши управляващи си държат парите в швейцарски банки. Другото интересно нещо е защо самите руски милионери всъщност живеят в западна европа, лично видях тяхно цяло градче (Беконсфийлд). Както на всякаде така и в Русия е "слушай какво казвам, а не гледай какво правя". А вие промивките продължавайте да вярвате. :)
4
4
 
19
 
! Отговори
края на Украйна преди 10 години
Tова се наричат чистките на неотроцкистката революция.А какво общо има Лихтенщайн и какво значи"замразяване"?Ами друга дума за крадене.Ха,ха,ха какъв парад на лъжата,Тимошенко-крадлата на милиони от украинския народ пусната на свобода,"реабилитирана".
3
3
 
12
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 10 години
Ще блокират дедовия.
2
1
 
14
 
! Отговори
Това минава 1 път преди 10 години
Следва превод на парите на руските олигарси в китайски банки
1
6
 
26
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Цялата власт в Киев в момента е нелегитимна, съвсем скоро колелото ще се завърти не в тяхна полза;)