Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко

Апелът му е във връзка с "руската агресия" в Украйна
Обновена: 1 мар 2014 18:43 | 1 мар 2014 18:43,
319
Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко
Снимка: БТА

Лидерът на украинската партия "УДАР" и бивш световен шампион по бокс Виталий Кличко призова украинският парламент да обяви обща мобилизация предвид, по думите му, "руската агресия" в Украйна, предаде Франс прес.

"Парламентът трябва да поиска от главнокомандващия въоръжените сили да обяви обща мобилизация след започването на руска агресия срещу Украйна", заяви Кличко в комюнике. Той настоява също за свикване на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Руският Съвет на федерацията (горната камара на парламента) одобри единодушно използването на руската армия в Украйна по искане на президента Владимир Путин.

Още по темата
"Във връзка с извънредната ситуация в Украйна и заплахата за живота на граждани на Руската федерация, наши съотечественици, на личния състав на военния контингент на руските въоръжени сили, дислоцирани в Украйна" Путин поиска одобрението на парламента "за използване на Въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна до нормализация на обществено политическата обстановка в тази страна", отбелязва АФП, позовавайки се на комюнике на пресслужбата на Кремъл.

Използваната формулировка подсказва, че Русия може да използва както силите на руския Черноморски флот, които се намират в Крим по силата на двустранно споразумение между Москва и Киев, така и да изпрати други войски от Русия, подчертава АФП.

Русия разполага с немалък контингент на Кримския полуостров (Южна Украйна). Руският черноморски флот наброява около 20 000 военнослужещи, базирани в Севастопол по силата на двустранен договор, припомня френската агенция.

Русия увеличи военното си присъствие на 6000 души в Крим, заяви днес украинският министър на отбраната Игор Тенюх и допълни, че там са разположени също близо 30 бронирани машини.

Асошиейтед прес отбелязва, че в обръщението на Путин се говори за територията на Украйна, а не конкретно за Крим, което подсказва, че е възможно Москва да използва военна сила в други рускоезични провинции в Източна и Южна Украйна, където много хора са против новите власти в Киев. Проруски протести се състоят днес в източните градове Харков, Донецк и Одеса, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
7
 
46
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
На тоя от бой по главата не са му останали много мозъчни клетки!От друга страна, на него му е лесно. Той е германски гражданин, напълниха му банковите сметки и ако стане напечено ще духне, пък другите да му мислят.
210
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинската мутра ще увехне.
209
2
 
46
 
! Отговори
Разбирач преди 10 години
:)Едно е да дрънкаш каски , манерки и да се репчиш,съвсем друго е да водиш война с огромна дееспособна армия,натренирана в реални бойни действия (Чечня,Дагестан) и въоръжена с ОГРОМЕН ЯДРЕН АРСЕНАЛ.Къде отиваш ти:))може би
208
8
 
49
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тоя със смачканото лице от бой, незнае какво го чака, ще го *** в сибир, там не им минава дали е боксиор или продавач на бонбони, ще яде бой докато се на ака. Русия трябва да покажа на запада, че тщ е шефа и ще бъде винаги тя. Тези укайнци са подкупени маймуни от ЕС
207
7
 
56
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Кличко е бил *** още преди да стане боксьор, тъй като е избрал този спорт. А след като е изял една камара тупаници в кратуната е станал турбо ***.
206
4
 
33
 
! Отговори
краси преди 10 години
За съжаление Кличко явно не е разбрал, че когато се допуска съществуването на страна като Украйна, се поемат джентълменски ангажименти от големите играчи. В случая явно САЩ се правят на големите дяволи, като си мислят още за Елцин ... но действителността ще ги отрезви. Лошото е, че обикновените хора са губещи. Правилно за украинците би било да убият този, който им даде пушка в ръцете.
205
3
 
28
 
! Отговори
галош преди 10 години
украйна прави атомна бомба и имат ядрен реактор и арсенал. Русия просто праща войска да им спре ядрената програма и оръжията за масово поразяване. ако не вярвате питайте маймуняка демократ
204
3
 
35
 
! Отговори
демократ преди 10 години
Само ако си в ЕС ли може да ти е държавата правова и демократична. могат да са и такава, ако спрат водката и парите под масата. ние като сме в ЕС правова държава ли сме. да правова държава сме. влизат спорещите в съда всеки слага пари на везната и които натежат повече, печелят. тогава защо ми е съд и толкова хартия и папки да хабят
203
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кличко *** ли се бягай при Меркел докато е време..
202
6
 
29
 
! Отговори
галош преди 10 години
янукович е домократично избран и официално признати от ЕС избори. той спира преговорите за членство в ЕС. меркел почва да вие. значи да прекратят преговорите не може. е къде ти остава тук правото на избор и демокрация.украйна няма прово на избор. или ЕС или СССР. досега не са ли били самостоятелна държава, защо фалира. нямаме пари искаме ЕС, така ще отпуснат фондчета, реки от евро.
201
3
 
25
 
! Отговори
краварина преди 10 години
Аз знам, че ако стане нещо голямо ние пак го духаме с разни договори , ЕС, НАТО, мато и т.н.граничим само с най добри приятели, мда
200
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глава Чечни отметил попытки украинских националистов противопоставить России крымских татар."Я лично с их лидерами разговаривал. Они не намерены брать в руки оружие против России" уверил он."Православието и славянството са две *** кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк - П.К.Яворов----всички антиславяни и антихристияни свършват като Яворов.
199
2
 
26
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
*** Кюцко кво зове, я да дава личен пример, да взима другарите му от Мегдана и на първа линия, що иска други да ходят да ги трепят, а той да се крие зад полата на Тимошенко.
198
3
 
31
 
! Отговори
сопол преди 10 години
цъкай минус, утре като ни привикат и ни дадат по една пушка има да цъкаш. а кличко къде е бил когато са ги застреляли на площада, че ми убягва нещо
197
4
 
30
 
! Отговори
сопол преди 10 години
ко цъкаш минус, как ще стане. руските самолети ще съпровождат американските до бургас да зареждат, щото сме братя ли. или американците ще летят до либия да зареждат. идва патова ситуация и всички ще са на загуба. заради разни биксъорчета дето, амфетамина не ги пуска
196
5
 
53
 
! Отговори
сопол преди 10 години
българия е в НАТО. американците пращат самолети от бургас, руснаците ни запукват, тогава влиза турска войска по договора с нато да ни уж защитава. Браво на българската демокрация и дупедация. и кво става официално срещу русия, народа рамо до рамо с русия. ще застане някой с турците и нато срещу русия ли. а чернилката ще бели банани в белия дом
195
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Православието и славянството са две *** кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълкП.К.ЯворовСлагайте волно минуси на Големия Яворов,таваришчи...смело и безотговорно.
194
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВАНГА ; ДЕЦА НЕ СЕ ПРОДАВАЙТЕ НА АМЕРИКА ЗА ПАРИ ЩОТО ТЯ НЕ НИ МИСЛИ ДОБРО,ДРЪЖТЕ СЕ ДЕЦА НА РУСИЯТА ,ТЯ Е ПО ГОЛЯМАТА СЕСТРА НА БЪЛГАРИЯ,КЕ ДОЙДЕ СКОРО ДЕН,КОГА В БЕЛАТА КЪЩА ,ЩЕ ВЛЕЗЕ ЧЕРНИЯ ЧОВЕК И ТОГАЗ АМЕРИКАТА КЕ ПРОПАДНЕ ,А РУСИЯТА КЕ СЕ ВЪЗДИГНЕ САМ ГОСПОД Я Е БЛАГОСЛОВИЛ И САМА БОГРОДИЦАТА БДИ НАД РУСИЯТА ....ИЗ КНИГАТА ,,ВАНГА-ИСТИНАТА"" НАПИСАНА ОТ ПЛЕМЕННИЦАТА И КРАСИМИРА СТОЯНОВА.....
193
5
 
29
 
! Отговори
сопол преди 10 години
за америка е супер 1 война в европа с такъв мащаб. кредити, оръжие и т.н. германия и франция ако не подкрепят русия ще е много зле положението. американските мрши пак искат световна без да се води на тяхна територия. украйна може да изчака още 10 тина години, какъв е тоя зор. нито ще я вземат утре. путин ще поостарее. ние за 25 години цъфнахме ли. сега ще стане приказно ако американците пращат демокрация от базата в бургас. има човек има проблем, няма човек, няма проблем. ще замине и база, маза
192
3
 
21
 
! Отговори
БАТЮ преди 10 години
Още ще теглим от ВОСР през 1917 г....И оня селянин Хрушчов дето като някакъв азиатски монарх ПОДАРЯВА руски територии / имам предвид точно Кримския полуостров.../ на други държави / Украйна.../ като си мисли че светът почва от него и СССР ще бъде вечен като "хилядолетния райх..." или "свещената римска империя ...."АМАН ОТ ВОЖДОВЕ-КОМПЛЕКСАРИ !!!!!!Ще запалят света както са го правили и до сега ама в настоящето ще е фатално !!!!!!