Обама с предупреждение към Москва

Президентът на САЩ може да отмени участието си в Г-8 в Сочи
1 мар 2014 12:21, Петя Славова
274
Обама с предупреждение към Москва
Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама и европейските лидери ще обмислят дали да не се откажат от плановете си за участие в среща на върха на Г-8 в Сочи това лято в случай на военна намеса на Русия в Украйна, предадоха световните агенции, позовавайки се на източник от американската администрация.

"Трудно е да си представим как ние и европейските лидери бихме присъствали на срещата на Г-8 в Сочи, ако Русия се намеси в Украйна", посочи източникът.

40-ата среща на върха на Г-8 с участието на лидери на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония, САЩ, Канада и Русия е планирана за 4 и 5 юни, посочва БТА.

САЩ се съветват с европейските си партньори и за възможната цена, която Русия би могло да бъде принудена да плати при намеса в Украйна, предаде Ройтерс. Администрацията на САЩ преценява дали да продължи да обсъжда с Москва задълбочаване на търговските взаимоотношения, посочи още високопоставеният източник.

Междувременно американски представители заявиха пред Ройтерс, че Вашингтон има индикации за движение на военни от и вътре в района на Крим в петък, но броят им, както и техните намерения не са известни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
21
 
! Отговори
Съветник преди 10 години
Вместо да си отменя посещението за г-8 в Сочи, по-голям резултат ще има, ако пръдне на Путин фуя.
149
1
 
25
 
! Отговори
славянин преди 10 години
Сега фашистите и псевдодемократите от запада ще видят коня боб яде ли.
148
0
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Най-неадекватния Президент на велика страна. Американците не заслужават това.
147
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kakva e taja *** ce da preduprezdava? nahalna CERNILKA ! toja moze da preduprezdava samo GUZELIZCI i LIZACI kato boiko i cvuzko i bokluka kostov i t.n. koito sa MILICIONERSKI predateli na interesite na BULGARIA HAHA MAIMUUUUUUNA HAHA VSEKI ISTINSKI BULGARIN STE PODKREPI RUSIA a vseki siban lizac usa
146
0
 
2
 
! Отговори
Герои России преди 10 години
До АНТИМУТРА+1 Kолега!
145
1
 
23
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ОБАМУНА ЯСНО ПОКАЗА, ЧЕ Е ПАСИВНА ЖЕНСКА ***! ТЪЙ, ЧЕ СВЕТА ВЕЧЕ ИЗОБЩО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА КАКВИ ГИ ДРЪНКА!
144
0
 
7
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Господин Обама,много добре знаеш сложността на казуса "Украйна".Анализа на ситуацията е категорично ясна !Че Украйна е неизменно свързана по всички критерии и най-вече по "Братска кръв" с Русия.Решението не може да се намери извън "Кримския въпрос" и волята на руското население в страната.По този начин,обявявайки,че решението едностранно на Турчинов е най-доброто.Русия в този "демократичен избор" е пряко въвлечена поради най-простата причина на "две различни системи", в случая-"членството в ЕС',което е от една страна избор,но от друга-заплаха за Националната сигурност на Русия в чисто икономи
143
0
 
3
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Става дума и за НЕчленството на Русия в Нато("Щит"),което провокира и ответните реакции и отнемане на пазарни взаимоотношения с Украйна,за сметка на Руся.Имай ги в предвид тези обстоятелства.И не си помисляй,че въз основа на сегашните събития може да се "доразработи "Конфликт"! По-добре си спести "изказванията" и ако правиш разяснителна програма,нека бъде широкоспектърна-реална.и справедлива!
142
2
 
12
 
! Отговори
жокер преди 10 години
*** щети съчувстваме когата руските танкове се строят пред белият дом
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може обаче да им се отрече изобретателността на САЩ - разпалват война между две от най-великите военни сили Русия и Украйна, които се самоизбиват и накрая Чераната Обарама трие доволно маймунски ръчички и затълстелите хамбургераджии го презибират за трети мандат.
140
0
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
Обама единственото което доказа през тези години като президент ,е че е мекушаво мекотело.Така НЕ СЕ управлява велика сила.Велика сила се управлява със твърда ръка и безкруполно защитаване на интересите на страната.*** сигурно се е пукнал от смях като му гледа жалката муцуна.
139
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Западът може да му покаже само новите си кюлоти. Нали са заедно в бизнеса - Путин плаща с газ и нефт, а запада се отплаща с к***в***ли и други изпълнения. Западът даже ще си трае - без Украйна ще им намалее газта от такса пренос през чужда територия. най-много ако украинците дадат зор на Путин, Меркел да му удари едно рамо.
138
0
 
7
 
! Отговори
яяяя преди 10 години
че тоя има подстрижка-паничка!като на времето !така стрижеше бай Данчо в бръснарницата "белия гълъб "до даскалото!!Пък на такива уши правехме нонстоп гърмошки...спомени ...
137
0
 
13
 
! Отговори
Ку Клукс Клан преди 10 години
***, прави като вятъра, за да не сънуваш горящи кръстове и бели качулки.
136
3
 
7
 
! Отговори
EUSSR преди 10 години
Ал Кайда си има нов Осама, нарича се той Обама!!!
135
10
 
2
 
! Отговори
БГ преди 10 години
КАВО ТЪРСИ путинова РУСИЯ В Г-8 ?????
134
1
 
14
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Свършва се вашата,светът се изплъзва от американския терор!Черният президент бил последен,не вярвах в това,ама може и да се окаже истина.Стимулираната с много пари "революция" май е на път да катастрофира.
133
2
 
12
 
! Отговори
хахахахихихи преди 10 години
осторожно,черная обезьяна на хоризонта!!
132
0
 
11
 
! Отговори
край преди 10 години
Дано не се избият руснаци и украинци - това ще е за радост на амерканския ***. Война между народи които се разбират без преводач и са източно православни е лошо нещо.
131
0
 
7
 
! Отговори
REI преди 10 години
ako Obama se otkaje ot sreschtata ..... cchte im izpratim Orescharskiq da go zamesti ...........