Украинската църква към Русия: "Не искай дома на ближния"!

Бизнесмени апелират за защита на Украйна
Обновена: 2 мар 2014 13:06 | 2 мар 2014 12:30, Александър Попов
182
Украинската църква към Русия: "Не искай дома на ближния"!
Снимка: Reuters

Украинската православна църква обвини властите в Русия в нарушаване на библейските заповеди в изявление на прессекратаря си Георгий Коваленко.

В телевизионно интервю Коваленко заяви, че информациите за случващото се в Украйна в руския ефир са лъжа, което нарушава божията повеля "Не лъжи", съобщава Lenta.ru.

Нахлуването на руските войски в Украйна пък нарушават заповедите "Не убивай" и "Не искай дома на ближния".

Няма да възприемем нито едно политическо изявление на патриарх Кирил ако той одобри агресията, заяви още Коваленко.

Още по темата

Вчера Черновицкия и Буковински митрополит Онуфрий поиска в открито писмо до патриарха с молба "да не допуска кръвопролитие на територията на Украйна".

Междувременно бизнесмени се обявиха за защита на Украйна.

Председателят на съвета на директорите на "Индустриалния съюз Донбас" Сергей Тарут се обърна към украинските бизнесмени и политици да се обединят в защита на страната си.

Според него нахлуването на руските войски може да се окачестви единствено като "военна окупация в мирна територия" и всичко вложено и изградено за 23 години независимост ще бъде унищожено.

"Решенията на Москва могат да доведат до разкол в Украйна и продължителен конфликт с много жертви", смята Тарут.

По-рано през деня украински медии съобщиха, че Тарут може да оглави Донецката областна администрация. Неговата кандидатура е била съгласувана с временния президент Олександър Турчинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
6
 
! Отговори
плитко... преди 10 години
Братоубийствен конфликт е най-лошото.Само,че нещата започнаха,не защото "Русия иска да вземе дома на ближния си ",а защото в Украйна бе оркестриран преврат за да може да вземе заем от МФВ и да влезе в ЕС нови "ценности"нямащи допирни точки с Божите заповеди.И заема разбира се ще наложи мерки,които да превърнат независима Украйна в във втора Гърция,главна цел-Русия,която не подкрепи война срещу Сирия и после фанатично мразената иранска нация.
49
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Stiga ste pisali gluposti, EC , NATO, tuk stava vapros za nahluvane v 4ujda teritoria- razdelai i vladei, ami ako rumanzite re6at da si vzemat severna Dobrudja, Turzia Rodopite, a bulgarite pretendirat za Makedonia i severnite pokrainini na Sarbia , palen Xaos
48
7
 
1
 
! Отговори
rajko.novakov преди 10 години
До АнонименТи къде го чете това,че има убити,че аз съм го пропуснал.В момента в Крим въоражени са само руснаците и т.н "руски фронт".За руснаците човешкия живот няма цена и няма да се учудя ако това са провокации от тяхна страна за да оправдаят нахлуването в Украйна.
47
2
 
1
 
! Отговори
gergi преди 10 години
Украинците са богати на полезни изкопаеми, не ги мислете толкоз
46
2
 
7
 
! Отговори
иван преди 10 години
Нали само на украински щеше да се говори в Украйна. Защо го забравихте и написахте тези молби на ингилизки.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДО 46 Абе ***,кога българите са живяли в Монголия бе ***...Ние сме европейци,точно от Крим и Балканите.Ти още малко ще преиначиш цялата история,***.
44
13
 
9
 
! Отговори
ВЪН ОКУПАТОРИТЕ !!! преди 10 години
ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ НЕЗАВИСИМА УКРАЙНА!!1ВЪН АГРЕСОРА ПУТИН!!!ДОЛУ МРЪСНАТА БОЛШЕВИШКА *** ОТ УКРАЙНА!!!ПУТИН ВЪРВИ СИ В РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
43
3
 
2
 
! Отговори
rajko.novakov преди 10 години
До АнонименНе гледам SNN ,гледам украински и руски НЕЗАВИСИМИ телевизии
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Райко27 Райкооо,ние турците в България ги уважаваме и никога няма да ги застрашим с нещо.Руснаците обаче в Крим са застрашени от физическо унищожение,онзи ден са убити там трима души.Има сили,които могат да финансират,крайни татарски и украински елементи,и да се повторят чеченските събития.Там,преди войната живееха повече от милион руснаци,къде са те сега...Така че примери бол.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До rajko.novakovподобно на гледането на CNN...
40
5
 
2
 
! Отговори
rajko.novakov преди 10 години
До АнонименГледането на ОРТ вреди на вашето психично здраве.
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Koyto padkrepq rusnacite zna4i podkrepq i razdelenieto na BG
38
12
 
6
 
! Отговори
Dido преди 10 години
Младите хора просто не искат руската ***. Какво толкова трудно има да се разбира? Това не означава, че САЩ трябва да се намеси като "освободител" но разбира се точно това ще направи. Украйнците (нормалните хора там) искат европейска държава без руско-приматско ръководство. Видяхме ги руснаците: където е минал руския ботуш само мизерия, разруха, свинска комплексарщина и панелен ад. В крайния случай да си разделят държавата и източната част (про-руската и мизерната разбира се) да остане за *** 3
37
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинската армия доброволно минава на руска страна, барабар с корабите и техниката. Накрая ще се окаже, че 1/3 от украинските дивизии са на руска страна. Тия са много зле - узорпаторчетата от майдана явно не си познават собствената страна и това, колко разделена и нехомогенна е. Ще ядат големия, ама нека им, който се е подвел по презокеанската *** добро не е видял
36
12
 
4
 
! Отговори
Бг Турчин преди 10 години
Крим или Къръм е земя на Татарите. Неслучайно има татари и в България и Турция. Защото бяха прокудени от земите си. Хиляди загинаха от студ и глад натоварени на конски вагони към Сибир. Руснаците в Крим са нашественици.Който подкрепя руските амбиции на агресия да си представи примерно ако Турция реши да "защити" турското малцинство в БГ. Немислими са подобни действия на агресия в Европа през 21 век. Това е диващина. Украинците няма да забравят и Гладомора.
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До неутраленMnogo si tup kazaha li ti,togava i bulgarite trqbva da idat v Mongoliya ey tupi hora breh
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Братя украинци Като ви се вземат природните богатства за 1% концесия от западни фирми Като полските панове ви изкупят земите и житото да ви товарят на кораби ! ЧАКА ВИ НОВ ГЛАДОМОР ТОЗИ ПЪТ ДЕМОКРАТИЧЕН Е вие братя украинци ще станете задния двор на Полша от когото само ще се граби осбенно източните и южни части Този филм в България вече го гледахме имаме и злато под земята ама сме бедни имаме и жито за три Българии ама повечето българи гладуват!
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А на САЩ мястото им е на бунището на историята
32
1
 
8
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
ДО 21 А кога дойдоха там татарите ве пич,кой век-11,12,13...кой..Там преди това живеехме ние българите,там беше Кубратова България,а преди това са били гърците.Татарите унищожиха всеки остатък от българи там,с огън и меч потатарчиха всичко християнско,и сега имат нахалството да претендират за Крим.Не е техен,седемдесет процента от населението е руско.Татарите да си заминават за Монголия,тези земи са били и наши.
31
7
 
10
 
! Отговори
$$$$$ преди 10 години
поне сме русофили /а не както е модерно в Европа днес да си гей и педофил/