Крим: Част от Русия сме, украинските войски са окупатори

Крим е бил и ще остане част от Украйна, отвърна Яценюк
Обновена: 6 мар 2014 17:10 | 6 мар 2014 16:30,
186
Крим: Част от Русия сме, украинските войски са окупатори
Снимка: Reuters

Указът за превръщане на Крим в част от Русия вече е в сила и украинските войски, които все още са на територията на региона, ще бъдат смятани за окупатори и принудени да се предадат или да напуснат. Това каза кримският заместник министър-председател Рустам Темиргалиев, цитиран от Ройтерс.

"Единствените законни въоръжени сили на територията на Крим са руските въоръжени сили", заяви Темиргалиев.

"Въоръжените сили на която и да е трета страна са окупатори. Украинските въоръжени сили трябва да изберат: да сложат оръжие, да напуснат своите постове, да приемат руско гражданство и да се присъединят към руската армия. Ако не се съгласят, сме готови да им предложим безопасно преминаване от територията на Крим към тяхната украинска родина", каза той.

Още по темата
Днес Върховният съвет на Крим прие принципно решение за присъединяване на автономната република към Русия. Този въпрос ще бъде подложен на референдум за статута на Крим, който ще се произведе на полуострова на 16 март.

Въпросът за излизането на Крим от състава на Украйна може да се реши само на общоукраински референдум, заяви днес посланикът на ЕС в Украйна Ян Томбински, коментирайки решение на парламента в Крим, предаде ИТАР-ТАСС. “Знам, че има чл. 73 от конституцията на Украйна, в който е определена процедурата, съгласно която отделянето от територията на страната може да се реши единствено чрез общоукраински референдум”, каза Томбински.

Украинският премиер Арсений Яценюк окачестви като незаконно днешното решение на Върховния съвет на Крим за присъединяване на украинската автономна република Крим към Руската федерация, съобщи Франс прес. След среща с лидерите на ЕС в Брюксел Яценюк заяви пред журналисти, че организираният в Крим на 16 март референдум "няма никаква юридическа основа". "Призоваваме Русия да не признава така нареченото
правителство в Крим", заяви Яценюк, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той добави, че "Крим е бил и ще остане неразделна част от Украйна".

Окончателната позиция на Русия за Крим ще се определи след референдума на Кримския полуостров, заяви Леонид Слуцки, председател на Комисия по въпросите на ОНД, евразийската интеграция и връзките с руснаците в чужбина в руската Държавна дума (долната камара на парламента). Всички фракции в Държавната дума се застъпват за запазване на териториалната цялост на Украйна. Разбираме обаче жителите на Крим и защо подлагат такива въпроси на референдум. В зависимост от референдума ще определим позицията на Думата и на Русия, каза Слуцки. Окончателната си реакция и позиция ще изразим след референдума, повтори той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 10 години
Podjalba na Ukraina ne trebva da ima.Trebva da ima podelba na Texas,California,Hawaii I Puerto Rico mejdu USA I Rusia.A nacistkite svine v Germania ako sburkat neshto pak 4e budat razdeleni.
154
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До ДидиНе си Българка Диди!Не говори по адрес на българите,а си събирай парцалките и изчезни!!!
153
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така като гледам, няма да е лошо руската армия да намине и в България. Да ни освободи от робството на западните колонизатори и да поизчисти оядените чорбаджии-кръвопийци.
152
0
 
12
 
! Отговори
Подялба на Украйна преди 10 години
Те и източна Украйна трябва да се присъединят към Русия - там населението е почти изцяло руско и рускоговорящо. И за самата Украйна е по-добре тези територии да отидат към Русия, иначе няма да има мир, нито ЕС и НАТО, а нали Западна и Централна Украйна това ужким искат. Не че в ЕС и НАТО ще цъфнат и вържат, но така поне ще си гарантират мир и стабилност и ще са най-външната граница на ЕС и НАТО. Крим, Донецк, Харков са си руски - не си ги представям тези територии някога в ЕС и НАТО.
151
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KVO STE KAZALI VIE EVREITE VELIKATA 4ETVORKA QCENUIK TYR4INOV KLI4KO I TIMO6ENKO NEE VAJNO VAJNO E NARODA KVO ISKA IZBORITE 6TE VI OTSVIRQT ZDRAVO
150
0
 
17
 
! Отговори
eu uberalles преди 10 години
Глас народен, глас божи. Щом искат нека се отделят. Тази година и Шотландия ще гласуват с референдум за отделяне от Великобритания.
149
0
 
17
 
! Отговори
Валентина преди 10 години
Много депресирани *** с заврени глави в *** се изявяват като интелектуалци тука , баси хората , излезте да видите света , а и той да ви види . Срещу кви комунисти се борите бе , в Крим са руснаци и искат в Русия , нищо сложно бе мамкави
148
0
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
"Въпросът за излизането на Крим от състава на Украйна може да се реши само на общоукраински референдум, заяви днес посланикът на ЕС в Украйна Ян Томбински": така ли, полски ***? А излизането на Косово от Сърбия на общосръбски референдум ли беше решено?,
147
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1783 г Екатерина Велика обявява, че "оттук нататък и за всички времена" Крим остава руска земя
146
0
 
5
 
! Отговори
Уй преди 10 години
айде, една мъжка реститутки вече се обади.
145
19
 
3
 
! Отговори
Диди преди 10 години
Нецивилизованите варвари наречени руснаци успяха да се наложат.Българските варвари ги подкрепят.
144
2
 
7
 
! Отговори
Уй преди 10 години
1620 2 Анонимен преди 13 минутиДо ***"Реститутките гледам налазили и в тоя форум, тяхната мама."Ще налазят , разбира се. Наясно са какво ще стане , когато се обърне палачинката..... Така е, тая оядена безработна *** по цял ден обикаля форумите да се бори с комунизма и с Русия. Всичките можеш да ги видиш събрани във форума на Дневник - по цял ден вдигат лозунги и си цъкат плюсчета и минусчета.
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ***"Реститутките гледам налазили и в тоя форум, тяхната мама."Ще налазят , разбира се. Наясно са какво ще стане , когато се обърне палачинката.....
142
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
159 Защо така , ти да не си безимотен *** не ти ли върна СДС ливадта на село дето дядо ти си е пасал говедата , не ти ли даде администрацията на правителството на Иван Костов Нотариален акт за тази за да можеш да разполгаш с нея като реален собственик , кажи бе неблагодарнико , над 90% от семесйтвата в България си РЕСТИТУИРАХА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ИМОТИ , тине си ли от тях .
141
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Крим властта си е старата, за какъв преврат ми говориш? М?
140
1
 
8
 
! Отговори
Уй преди 10 години
Реститутките гледам налазили и в тоя форум, тяхната мама.
139
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е комунистически преврат, то по знамето става ясно кой какъв е.
138
10
 
3
 
! Отговори
st преди 10 години
Тръгнали със съветското знаме ясна тя хехехеехех
137
0
 
21
 
! Отговори
бореца преди 10 години
Сега трябва да ни стане ясно че всичко което се прави и действа има икономическа зависимост както знаем Германия спира атомните си централи и се налага да премине основно на въглища и газ а най-големите находища на въглища са именно в Украйна така че всичко това е борба за ресурси и енергия!Освен това за да се спаси ЕС от финансова катастрофа е необходимо да се заемат нови пазари за стоките на ЕС в борба със Русия и Китай така че това е основната причина за целият този бардак!
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 154: Което ми напомня за предсказанията на Ванга за Украйна и черната вода.