Двама иранци били в изчезналия самолет с чужди паспорти

Все още не е открита никаква следа от Боинг 777
11 мар 2014 14:45, Елка Василева
42
Двама иранци били в изчезналия самолет с чужди паспорти
Двамата иранци. Снимка: БТА

Двама иранци са се качили с чужди паспорти в изчезналия самолет Боинг 777-200 на компанията Malaysia Airlines. Те не са свързани с терористични групировки, предаде Би Би Си, като се позова на полицията в Малайзия. Генералният секретар на Интерпол Роналд Ноубъл съобщи, че е установена самоличността и на двамата.

Единият е 19-годишният Пуриа Нур Мохамад Мердад. Той е пътувал за Германия, където се е надявал да получи политическо убежище. Вторият човек, използвал чужд паспорт, е 29-годишният иранец Делавар Сайед Мохамадрез.

Органите на реда съобщиха, че са се свързали с майката на Мердад, която очаквала сина си на летището във Франкфурт.

Още по темата
Междувременно спасителните служби на Малайзия разшириха района на издирване на изчезналия самолет. До момента не са открити никакви следи от самолета, в който са се намирали 239 души.

В издирвателната операция, обхващаща територията от Малакския пролив до Южнокитайско море, участват девет страни. 

Боинг 777-200, експлоатиран от една от най-големите в Азия авиокомпания, излетя от летището в Куала Лумпур в 00,41 часа в събота /петък българско време/ за Пекин.

Лайнерът изчезна от екраните на радарите около два часа след излитането. В този момент той е летял над Южнокитайско море във въздушното пространство на Виетнам. Преди да изчезне, самолетът не е подал никакви сигнали за тревога или информация за технически проблеми на борда.

Властите в Малайзия съобщиха в неделя, че преди да изчезне от екраните на радарите, Боинг-ът най-вероятно е направил обратен завой към летището, откъдето е излетял, което прави нещата още по-мистериозни. 

На борда на самолета са се намирали 12 души екипаж и 227 пътници, граждани на 14 страни.

Различни версии

Експертите посочват няколко версии за загадъчното изчезване на самолета. Най-разпространените причини са пилотска грешка, технически проблеми и лоши атмосферни условия.

Атмосферните условия по време на полета са били нормални, капитанът на самолета е бил опитен пилот – той е работел в Malaysia Airlines от 1981 г. и е имал над 18 000 часа нальот.

Малайзийската авиокомпания има добри показатели по отношение на сигурността, а благодарение на високотехнологичното си оборудване Боинг 777-200 е смятан за един от най-безопасните в света.

Авиокомпанията не изключва възможността за терористично нападение, но САЩ заявяват, че засега не са открити каквито и да са признаци за подобно нещо.

Присъствието на борда на двама пътници с чужди паспорти не е изключение, което да сочи зъл умисъл. Възможно е те просто да са се опитвали да емигрират. През 2010 г. слез разбиването на самолет на авиокомпания Air India, извършвал полет от Дубай, беше установено, че 10 пътници са летели с фалшиви паспорти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
17
 
! Отговори
Aladin преди 10 години
Мюслините требе с летящи килими да се придвиват, никакви самолети за тия ***! Хората строят и изграждат а тия *** рушат съграденото.
17
6
 
25
 
! Отговори
>< преди 10 години
Ето им повод на американците да нападнат Иран и да защитят интересите на авиокомпанията на Малайзия.........
16
1
 
29
 
! Отговори
Yankee преди 10 години
Куба, Фидел Кастро и Ернесто Че Гевара (нищо, че последния не е между живите от 47 години насам) са го свалили самолета с цел да направят нова кубинска революция в Азия. За да се прекрати тази агресия, The States ще пращат превантивно целият военноморски флот, морската пехота и Джон Кери в Малайзия с цел "to keep the peace". Джон Кери лично ще избира нов президент в Куала Лумпур. За всеки случай ще пуснем и една бомба над Япония да не ни се правят на нинджи после.
15
2
 
25
 
! Отговори
aZ преди 10 години
Някой да ми обясни що за снимки са това?! От кръста надолу краката са на един и същ човек.???
14
1
 
5
 
! Отговори
крив макарон преди 10 години
Друг път няма да крадат паспорти, или .. поука: "Не кради"
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те така преди 25-30 години американците "by mistake" са свалили ирански пътнически самолет с деца на борда. Жалко, че тогава иранците все още не са имали ядрен капацитет.
12
3
 
17
 
! Отговори
пропаганда преди 10 години
Тази антииранска пропаганда,която циркулира в световната преса под уж невинното,за може би не бил свързания с тероризъм ИРАНЕЦ която се поднася като отрова обвита в захар,подсъзнателно трябва да мислим,че видите ли,зад всяко зло стои някой от иранската нация,зер китайците си обтегнат отношенията с нация,която се обяви против притежание на ядрено оръжие в света и ОСОБЕНО в района.rt/news/iran-nuclear-iaea-sin-421/
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Терористи няма, времето идеално, самолетът супер сигурен, пилотите с голям опит, но металната птица с 229 души на борда я няма! Странно, да не кажа мистериозно!Дано получим някога логично обяснение на случката...
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това звучи като РАЗИСЪМ !!!!!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе и самолетът на Ст. Екзюпери беше преминал в друго измерение, но накрая рибар намери отломка от него във водоем. Като си умен и се издигаш, започваш да прозираш неща. които не трябва да знаеш. И ако не си мълчиш...аз обещавам да си мълча, но тайно ще понагам на хората с новото знание без да разберат как. Магически уж :) Офтопик, отплеснах се за Екзюпери .Общото е че и тук връзката се губи над МОРЕ. На дъното е :( Бог да ги прости.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виетнамците са ги отстреляли с някоя ракета най-вероятно и сега потулват нещата. Така самолет не изчезва безследно особенно в тези води в които всичко се следи.
7
7
 
37
 
! Отговори
НЕТАНЯХУ преди 10 години
Иранците са виновни за всичко от холокоста до Хирошима и Нагасаки. А този 18-годишен на снимката е ядрен физик на Ахмадинежад!
6
3
 
9
 
! Отговори
и... преди 10 години
Кое друго е интересно в случая,2/3 от пътниците са китайци-много важна подробност,на който му се мисли да свързва пъзела.
5
2
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Трудно можем да разберем с нивото на...мозъчното ни развитие,къде сега се намира самолета.Той не е...разбит,кацнал е тихо и спокойно но в друго...измерение,най...вероятно четвъртото.Ние се намираме в...третото.Кому е необходимо да стане...това,може само да...гадаем.Най...вероятно на тези,които владеят всички измерения и могат да преминават и наблюдават живота...там.Все пак,цял самолет със стотици пътници,не е шега работа.Може би ще станат колонизатори на незаселено и непознато...измерение.
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Също така в самолета е имало китаици, американци и руснаци... и?А иначе е повече от ясно, че машината е била свалена по грешка (най-вероятно) от ракета от някоя държава в района по време на военноморски обучения. Сега пробват да измислят друга версия за случилото се преди да "открият" самолета. Имайки предвид всичките сателити, радари, шпионски сателити способни да видят пръдня в Сахара, е физически невъзможно самолет да изчезне безследно.
3
6
 
34
 
! Отговори
колко познато преди 10 години
От ден първи след изчезването на самолета очаквах тези,които фанатично мразят и ежедневно клеветят иранците надявайки се светът да повярва,че те са "злото"да ги по някакъв начин свържат със събитието почти на шега де.Фактът,че наистина бяха споменати говори само едно-няма истински по-достоен говорител на самия дявол от кликата ,която иска светът да бъде настроен към омраза и примамен за война срещу иранската нация.
2
7
 
40
 
! Отговори
Перфектен анализ преди 10 години
Перфектен анализ на потребител 1, с изключение, че е пропуснал да каже кой стои в дъното на заверата и дърпа конците - агресора Путин.
1
8
 
51
 
! Отговори
Фашингтон Поуст преди 10 години
Не, не, не, не! Погрешно сте интерпретирали информацията; това са двама ирански ядрени експерти, организирани от ливанската групировка Хизбула, финансирани от Башар Асад със средства от източноукраински банки, чийто титуляр е венецуелския президент Мадуро.