Обявиха Крим за независима суверенна държава

Република Крим поиска официално Русия да я приеме
Обновена: 17 мар 2014 14:03 | 17 мар 2014 11:08, Елка Василева
657
Обявиха Крим за независима суверенна държава
Снимка: Reuters

Върховният съвет на Крим на свое извънредно пленарно заседание прие постановление „За независимост на Крим“.

Още по темата

За него гласуваха 85 депутати, съобщи пресцентърът на кримския парламент.

В приетия документ се посочва също така, че чрез Върховния съвет Република Крим „се обръща към Руската федерация с предложение за приемане на Република Крим в състава на руската федерация в качеството на нов субект със статут на република“, предаде ИТАР-ТАСС.

Република Крим се обръща с молба към ООН и всички държави по света да признаят държавата, създадена от народите на Крим, се казва още в решението на Върховния съвет на Крим.

Парламентът на Крим реши също така, че украинската държавна собственост на полуострова се национализира и става собственост на Република Крим.

Междувременно Градският съвет на Севастопол единодушно гласува градът да влезе в състава на Руската федерация като отделен неин субект. Решението бе взето единодушно на извънредно заседание на градския съвет. На него бяха одобрени резултатите от вчерашния референдума за статута на Кримския полуостров. 95,6 процента от гласувалите в Севастопол са се обявили за присъединяването към Русия.

Ръководителя на Координационния съвет на Севастопол Алексей Чалий бе уполномощен от съвета да подпише съответния договор с Русия.

Населението на Крим подкрепи с 96,6 на сто от гласовете на вчерашния референдум включването на украинския полуостров в състава на Русия. Това показват окончателните резултати от вота, съобщени днес чрез Тwitter от проруския премиер на Крим Сергей Аксьонов, предаде Франс прес. "Крайният резултат от референдума: 96,6 на сто "за"!" - пише Аксьонов.

Междувременно стана ясно, че долната камара на руския парламент ще приеме "в най-кратки срокове" законите, необходими за влизането на Крим в Руската федерация. Това заяви заместник-председателят на Думата Сергей Неверов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Неверов каза, че резултатите от вчерашния референдум ясно са показали, че жителите на Крим виждат бъдещето си "единствено в състава на Русия". Хората гласуваха за "възсъединяване на народ, който винаги е живял заедно", заяви Неверов, пише БТА.

Очаква се днес кримски парламентаристи да заминат за Москва за разговори по процедурата. Западът, САЩ и ЕС не признават референдума за статута на Крим и подготвят санкции срещу Русия, чиито войски от няколко седмици окупират Крим, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Следващите ще бъдат албанците в Македония. После каталунците в Испания, румънците в Молдова, Шотландия, а и самата Русия ще го усети на гърба си с някое от многобройните си, ислямски малцинства по южната си граница, сигурна съм. Всеки ще иска да се цепи и свързва, с когото си иска. И турците в Германия могат да поискат да си правят там република. Или пък в южна България.
30
3
 
14
 
! Отговори
Буржоа преди 10 години
Гледам компетентни хора се изказват тука за това как туризмът ни щял да страда, заради Крим... и си мисля, наистина колко зле е образованието ни... :D някои хора е трябвало да посещават редовно часовете по география
29
40
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кaк може дa имa бългaри, които сa нa стрaнaтa нa Русия.?!!!
28
19
 
10
 
! Отговори
до 18 преди 10 години
браво, браво ама дали така ще поздравиш и кърджалии като обяват независимост с турска подкрепа ... аре мислете ги тези неща молко
27
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 2 год. руснаците масово ще избягат от презастроеното българско Черноморие и резервират почивки в Крим...
26
3
 
23
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
13 - градовете Кърджали и Разград няма да обявяват независимост. Бъде спокоен! :)Бъди спокоен и за българските етнически турци. Те тук имат толкова много права и са толкова широко представени в местната и изпълнителната власт, че няма държава по света към която ако се присъединят ще получат изобщо някакви постове, освен кметския в собствените им села. :)))) Ако някой е трябвало да се отцепва на някъде това щеше да стане края на миналия век. :) Сега това не им е необходимо. Тук те са на власт.
25
6
 
13
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
*** СИ ТИ!*** В МАСОНСКАТА СИ ЛОЖА И СИ ЗАВРИ ГНУСНАТА САТАНИНСКА КРАТУНА ТАМ И НЕ ИЗЛИЗАЙ ЗАЩОТО ПРАВОСЛАВНИТЕ БРАТЯ ЩЕ ВИ СМАЧКАТ.
24
3
 
9
 
! Отговори
генчо до 13 преди 10 години
До dO ГЕНКААми раждай, раждай, раждай Расградчанино и не се жени за приятеля си! Ако един ден демографията с промени, такива *** като теб ще са виновни! Ама в сороската комуна не сте още наясно как се плоди нация от обратни!
23
7
 
37
 
! Отговори
макето преди 10 години
те ми повод да си пийна днеска браво на русите и кримчаните а на гейския съюз предлагам една студена водица
22
7
 
47
 
! Отговори
KAPO преди 10 години
Честото, братя кримчани!
21
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След путирендума в Крим смело напред към окупираните Абхазия и Южня Осетия. Мизерия и разруха това е което може да предложи Путин на Крим. Интересно откъде ще си получат пенсиите и заплатите в Крим другия месец, ако мислят че дядя *** ще развърже кесията си дълбоко се лъжат. Туризма в Крим умря, 70% от резервациите са отменени се жалват местните хотелиери, а това е основния поминък там. 2.5 милиона нови *** влизат в путиновия гулаг. Виждам че червените *** са налазили и днес бг.
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами ако България и Турция направят един общ референдум за изгонване на протестърите от териториите си?
19
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Радвам се за православните ни братя!! Да живее дружбата и просперитета!!
18
3
 
25
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Каквото и да е поне ще са си у дома.С тия нови управляващи,Украйна стана крайно опасно място за кримчани
17
9
 
39
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
"СКОРО МОЖЕ ДА СЕ ЗАРАДВАШ И НА НОВИНИТЕ ОТ КЪРДЖАЛИ, РАСГРАД И ДР ГРАДОВЕ."Единствените новини, които ще чуваш оттам са обичайните: прогноза за времето, спортни новини и така нататък. Вие евро лакейчетата май много искате кримски сценарий у нас, само дето мозъчните ви гънки не достигат да се сетите, че в състава на България няма автономни републики.
16
5
 
51
 
! Отговори
мир за крим преди 10 години
Браво на кримчани! Това си е ТЯХНАТА победа, личното им желание! Кой политик може да се похвали с подобна подкрепа? Нашите плювковци могат само да завиждат! И те референдуми решили да ни спретват, само дето не знаят за какво!
15
7
 
40
 
! Отговори
ДО 12 преди 10 години
НЕ ТИ СЕ ОТДАВАТ АНАЛИЗИТЕ НЕГРАМОТНИКО!!!!!МИЗЕРИЯТА В БЪЛГАРИЯ НЕ В РУСИЯ *** И ВИЖ КАКВИ КОЛИ КАРАТ РУСНАЦИТЕ И КАКЪВ Е АВТОПАРКА В *** ОБИРАМЕ *** НА ГЕРМАНЦИТЕ И ИТАЛИАНЦИТЕ ДУПНИЦА Е ПЪЛНА С БОНИЩЕ ЗА АВТОМОБИЛИ СРАМ И ПОЗОР БЕДНЯЦИ ЕДИН РУСНАК ПОЛУЧАЛВА ОКОЛО 40000 РУБЛИ СМЯТАЙ В ЕВРО И ДОЛАРИ КОЛКО Е А ДА НЕ КАЗВАМ ЧЕ ВИШИСТИТЕ ПОЛУЧАВАТ И ПО 80 000 РУБЛИПЪРВО СИ НАУЧИ УРОКА ЕДИН ЛИТЪР БЕНЗИН Е 1.25 БГ ЛЕВ ,ЕДНА КОТИЯ МАЛРБОРО Е 2.50 ЛЕВА ТОВА ЗА ПРИМЕР НЕВЕЖИ НЯМА ДА МАНИПУЛ
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До dO ГЕНКАИ ТЕ ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ РУСИЯ ЗНАЧИ
13
29
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
11. Хич, ама хич не ми пука пич. А на кримците да им кажа, че ги чакат визи за всички страни-членки на ЕС, плюс търговски и разни други ограничения. Да те питам защо руснацте и техните деца дават мило и драго да отидат да живеят в Лондон, Париж, Милано, Барселона, а не си стоят в Москва като е толкова хубаво.
12
33
 
5
 
! Отговори
dO ГЕНКА преди 10 години
СКОРО МОЖЕ ДА СЕ ЗАРАДВАШ И НА НОВИНИТЕ ОТ КЪРДЖАЛИ, РАСГРАД И ДР ГРАДОВЕ.