Обявиха Крим за независима суверенна държава

Република Крим поиска официално Русия да я приеме
Обновена: 17 мар 2014 14:03 | 17 мар 2014 11:08, Елка Василева
657
Обявиха Крим за независима суверенна държава
Снимка: Reuters

Върховният съвет на Крим на свое извънредно пленарно заседание прие постановление „За независимост на Крим“.

Още по темата

За него гласуваха 85 депутати, съобщи пресцентърът на кримския парламент.

В приетия документ се посочва също така, че чрез Върховния съвет Република Крим „се обръща към Руската федерация с предложение за приемане на Република Крим в състава на руската федерация в качеството на нов субект със статут на република“, предаде ИТАР-ТАСС.

Република Крим се обръща с молба към ООН и всички държави по света да признаят държавата, създадена от народите на Крим, се казва още в решението на Върховния съвет на Крим.

Парламентът на Крим реши също така, че украинската държавна собственост на полуострова се национализира и става собственост на Република Крим.

Междувременно Градският съвет на Севастопол единодушно гласува градът да влезе в състава на Руската федерация като отделен неин субект. Решението бе взето единодушно на извънредно заседание на градския съвет. На него бяха одобрени резултатите от вчерашния референдума за статута на Кримския полуостров. 95,6 процента от гласувалите в Севастопол са се обявили за присъединяването към Русия.

Ръководителя на Координационния съвет на Севастопол Алексей Чалий бе уполномощен от съвета да подпише съответния договор с Русия.

Населението на Крим подкрепи с 96,6 на сто от гласовете на вчерашния референдум включването на украинския полуостров в състава на Русия. Това показват окончателните резултати от вота, съобщени днес чрез Тwitter от проруския премиер на Крим Сергей Аксьонов, предаде Франс прес. "Крайният резултат от референдума: 96,6 на сто "за"!" - пише Аксьонов.

Междувременно стана ясно, че долната камара на руския парламент ще приеме "в най-кратки срокове" законите, необходими за влизането на Крим в Руската федерация. Това заяви заместник-председателят на Думата Сергей Неверов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Неверов каза, че резултатите от вчерашния референдум ясно са показали, че жителите на Крим виждат бъдещето си "единствено в състава на Русия". Хората гласуваха за "възсъединяване на народ, който винаги е живял заедно", заяви Неверов, пише БТА.

Очаква се днес кримски парламентаристи да заминат за Москва за разговори по процедурата. Западът, САЩ и ЕС не признават референдума за статута на Крим и подготвят санкции срещу Русия, чиито войски от няколко седмици окупират Крим, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
431
1
 
1
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
до Байо ви.............Демокрация е като си я направиш,дава ти се шанс да избираш пътя,ние неизгонихме ченгетата и Комунистите от власт и ето го резултата......други страни го направиха като румъния.....и сега им дишаме прахта....
430
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мислех, че от нас по-глупави няма, но руснаците ни сложиха в малкото си джобче. После пак Западът ще им е виновен що са гладни. Украинците са щастливи, че се измъкнаха от лапите на тази ***.
429
5
 
3
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
до Вирджиния.......ЕС ли ти направи масовата приватизация? ЕС ли ти наряза заводите за скрап? ЕС ли ти избра за 7 път БСП и ДПС на власт? ЕС ли разпределя порцийте във власта от Доган? ЕС ли ти избра Гоце за 10 години? ЕС ли е виновен че няма осъден политик? ЕС ли ти избра Пеевски в ДАНС? ЕС ли пусна от затвопа Маргините и Алексей Петров? ЕС ли ви доведе голия Цар или енергиената Мафия?
428
1
 
6
 
! Отговори
Байо ви преди 10 години
Боже, Боже, колко мъка има на този свят!!!Защо се карате бе хора, не разбрахте ли , че САЩ и ЕС ги боли фара за демокрацията. Демокрация е само тогава, когато им изнася, тоест, когато те печелят милиарди. Същото с абсолютна сила важи и за Русия. Дреме му на Путин за руснаците. Истината е, че в политиката няма справедливост, а само интереси.
427
4
 
2
 
! Отговори
до 500 преди 10 години
Да когато не са БСП на власт живота в българия е по-добър!За справка-Жан Виденов- хиперинфлация,долара станал 3000лв. Тогава добре ли ти беше.После Тройната коалиция--кражби,спрени еврофондове,далавери,отврат.Никакво увеличение на заплатите,освен най-ниските!При ГЕРБ нямаше за никой,това по-ме устройва отколкото комунистите да дават от моите пари на *** и пенсии!Като е нямане да е за всички!А то едни бъхтим,други прибират парсата!А за нашите деца пак нищо!За да има за ***!
426
2
 
2
 
! Отговори
Вирджиния до 504 преди 10 години
Ами гласувал за Борисов и Дянков тогава! Аз за тях няма да гласувам.
425
2
 
13
 
! Отговори
Вирджиния до 501 преди 10 години
Искаш да ме убедиш, че откакто сме с ЕС социалните показатели, демографията, п окупателната способност, здравеопазване, пенсионна политика и т.н. са ОК? Ти ненормален ли си? Освен *** и гейнизация нищо друго не виждаме вече 24 години.
424
4
 
0
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
501......Каквото да ми говориш,срещу Гърция да вървим няма да ги стигнем,все пак там неуправлява БСП и неса зависими от Русия
423
4
 
1
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
до вирджиния.....Да,БСП е най виновно,от началото на прехода те са били или 1 или 2 политическа сила,да неговорим за местните избори,където БСП е управлявала там е най голямата беднотия и мизерия
422
0
 
7
 
! Отговори
двойния стандарт преди 10 години
Крим не е прецедент,други референдуми е имало преди това без много шум.Историческият прецедент е анексирането на Голанските Сирийски възвишения и Палестински земи,както и заселването им с окупационно население.Уж WW2 била точно против такава политика.
421
8
 
1
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
до 496......Ти кьорав ли си? Невиждаш ли че в западна Европа която е била с Англия и САЩ се живее по добре от източна която е била с Русия? Как може на черното да викаш че е бяло? За това си беден,нещастен и изчезващ,казах ти,така ти се пада
420
2
 
6
 
! Отговори
Вирджиния до 499 преди 10 години
Да, БСП е виновно само, а по времето на Борисов, Костов, "Царя" България процъфтяваше)))
419
0
 
4
 
! Отговори
До 479 преди 10 години
Че си анонимен ,анонимен си , но по би ти прилягало да се пишеш тъпонимен!
418
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вирджинио,Вирджиниоооооо,за ромите са виновни твоите убавци от БСПето!!!!Не ЕС!!!!Ама проста червена тиква,как да го разбере това!БСПето си ги развъжда като електорат,то затова само за тях има помощи!!Българите кучета ги яли,те по време на изборите берат гъби или ритат мачлета!
417
1
 
10
 
! Отговори
Вирджиния до 494 преди 10 години
Стига писа глупости и бебетата знаят, че българия имаше изключително добър стандарт и социална политика към майките, пенсионерите и болните през време на соца. Опадакът, демографският срив дойде след "демократизацията"!
416
8
 
1
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
В Русия престъпноста е 2 пъти по голяма от тази в САЩ....правете си смедка
415
1
 
8
 
! Отговори
равносметка преди 10 години
Време бе да се поправи грешката и капризът на Хрушчов да подарява Крим.Но разбира се главна причина за искането на кримските жители да се присъединяк към Русия е ужасът от предателите на независимостта на Украйна,които със снайпери и терор окупираха Киев -перспективата:Гръцки сценарий,лихварите и пушечно месо за бази за ционистки интереси.
414
5
 
2
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
до Х....и аз незнам,просто са спрели в Гърция......и сега гръцкия пенсионер е недоволен че взима само 800 Евро а Рускана научи Българския пенсионер да се радва че взима 200 лева пенсия.......виждаш ли разликата?
413
0
 
10
 
! Отговори
Вирджиния до 489 преди 10 години
Спасиха ни как! Нали чърчил избомби България като "крайно опасна пронацистки ориентирана страна"!
412
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кремчани са будали това е ясно.А Жителите на Калининград ако са по-тарикати ще искат с референдум да се пресъединят към Германия.И без друго това е исконна немска територия,така че имат пълното право да поискат присъединяване към Германия!