САЩ замразиха дипломатическите отношения със Сирия

Ще ги продължат, ако Башар Асад напусне властта
Обновена: 19 мар 2014 00:16 | 18 мар 2014 22:36,
35
САЩ замразиха дипломатическите отношения със Сирия
Снимка: архив, Reuters

Сирийското правителство е било уведомено, че трябва незабавно да прекрати работата на своите дипломатически и консулски мисии в САЩ, заяви представител на Държавния департамент, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

С тази заповед се спира работата на сирийското посолство във Вашингтон и почетните консулства на Сирия в Трой, щата Мичиган и Хюстън, щата Тексас. Всички служители в тези мисии, които не са законни американски граждани, трябва да напуснат страната.

"Преценихме, че е недопустимо назначени от този режим лица да водят дипломатическа или консулска дейност в САЩ", заяви специалният пратеник на САЩ за Сирия Даниъл Рубинстайн, цитиран от Ройтерс.

Рубинстайн посочи, че заповедта е дадена в отговор на решение на правителството на сирийския президент Башар Асад да замрази консулската си дейност, отбелязва Асошиейтед прес.

Той уточни, че САЩ искат да продължат дипломатическите отношения със Сирия и да поддържат връзки, ако сирийският президент Башар Асад напусне властта.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Велес до...9... преди 10 години
Цитирам те ;"Ако САЩ се изкаже така и за някой български лидер, ще гласувам за него доживот. "-Мечтата ти се сбъдна ! Единствения Български политик, когото най-недолюбват в Белия дом и не само там е Българския патриот и лидер на П П АТАКА Волен Сидеров ! Действително,той е човека,който в момента е нужен на България !Атака - победа !
24
1
 
2
 
! Отговори
КПСС преди 10 години
Тези гадни капиталисти направо си реват за една тлъста водородна бомба
23
0
 
6
 
! Отговори
РУСИЯ преди 10 години
е причината, ама като не могат нищо да и сторят си го изкарват на другите
22
0
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Ако се учреди награда "Малинка" за политик, се чудя кой ще спечели: негърчето, *** или вигенин! Все пак България ще е с двама представители на финала. Имаме големи шансове!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия наглеци не се спряха, жалко за обикновенните американци, толкова омраза отнасят, а ония от горе сигурно само по задниците се чешат!
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами то след неколкократните опити да го убият има ли смисъл от дипломация? Направо утрепаха рибата пак ;) Те и да желаят Асад няма да преговаря с тях ;)
19
0
 
33
 
! Отговори
тц тц преди 10 години
Сащ и ко сеят само разруха по света!Афганистан - постоянно атентати, мизерия и неясно бъдеще!Ирак - постоянно атентати, религиозни конфликти, мизерия, разбита инфраструктура, слаба и неспособна страна да защити границите си, заграбване на петрола!Либия - анархия, мизерия (а взимаха 2,5 пъти по големи заплати от нас), заграбване на петрола, навлизане на радикални ислямисти!Египет - политическа криза, мизерия, радикалните ислямисти сеят анархия атентати и терор !Сирия - ..Украйна - ......
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чичо сам малко плаща или не иска да плаща, а само да печели. Нарушени са интересите на САЩ и това е лошо. Дайте да измислим нов конфликт. Чичо Родшилд да не се е разболял та не предприема мерки? Ало *** я се поогледай малко и започни нов конфликт, че в Украйна стъпи на криво. Какво, не можеш да похарчиш малко милиарди за война?- ами дай ги на нас и ще ти спретнем една. Даже и против марсианците ще воюваме само дай милиардите. после ще ти пуснем фактура от Илиянци...
17
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"САЩ са в криза. Трябва им война."на *** сливата е в криза...
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега не знаят какво да кажат на Путин, и се сетиха, че са останали сирийски дипломати в САЩ .ХАХАХАХАХАХАХА . ТЪПЪНАРИ. Те руснаците им свалиха една невидимка в Сирия и ония млъкнаха. В Крим в Петък им прехванаха два безпилотника ( забележете - от 66 бригада за безпилотници базирана в Бавария, а сега е дислоцирана в Кировград - Украйна), и пак не знаят какво да кажат. Нещо са учудени хамериканците , че някой може да ги сваля.
15
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До men Щатите не могат без да цоцат на гърба на целия свят. Отрежат ли ги всички, до година САЩ ще пламне в гражданска война... и с толкова много оръжия ще е голямо шоу...
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
майка му стара дипломат да бях станал....като гледам колко елементарно се действа и предсказуемо...хаххахахах в отговор на Крим сега ше ударим Сирия. Нищо чудно да намерят нещо изфабрикувано пак от сорта на космически оръжия тайно разработвани в някое мазе...хахаххахахахах
13
0
 
33
 
! Отговори
shaquille o'nea преди 10 години
обонго брат, освен придворните ти подлезурковци, никой друг те не обича и нема страх от теб. ако отидеш където и да е по света без охрана до 15 минути ще те е скалпирал някой.
12
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези вече с никой не си говорятПхахахахахахаОбама стана като децата: няма да си играя с теб, докато не ми върнеш кофичката и лопатката :-D:-D:-D
11
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази година Асад ще изчекне останалите плъхове от земята си и не му се преговаря със източника на заразата!
10
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Асад с теротисти не преговаря!
9
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Башар Асад каза, че ще възобнови дипломатически отношения когато мангото напусне.С черни не преговарял, само стрелял по тях!
8
2
 
38
 
! Отговори
Ramsezsh преди 10 години
Като не стана както искаше Обонго в Украйна, поне в Сирия да успее да направи "освободителна война".
7
2
 
22
 
! Отговори
пренасочване преди 10 години
На вниманието към Крим и раздробяване на Сирия
6
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако САЩ се изкаже така и за някой български лидер, ще гласувам за него доживот.