ЕС с още мерки срещу Москва - санкции срещу нови 12 души

Съюзът обаче се въздържа от икономически санкции срещу Русия
Обновена: 21 мар 2014 10:30 | 21 мар 2014 07:09, Александър Попов
69
ЕС с още мерки срещу Москва - санкции срещу нови 12 души
Херман ван Ромпой. Снимка: Reuters

Европейският съюз няма да налага на Русия търговски и икономически санкции заради анексирането на Крим. Това е резултатът от продължилите до късно снощи в Брюксел разговори между лидерите на страните членки.

Европейският съюз наложи замразяване на авоари и забрани за пътуване на още 12 лица, свързани с анексирането на Крим от Русия, и предупреди, че срещу Москва може да бъдат предприети допълнителни икономически мерки, ако ситуацията в Украйна се влоши, предадоха световните агенции.

Президентът на ЕС Херман ван Ромпой заяви, че ЕС също така е решил да отмени планираната за юни среща на върха с Русия.

Още по темата
По думите му санкциите не са замислени като отмъщение, а имат за цел да спрат руските действия в Украйна.
 
"Ние виждаме, че сянката на санкциите вече оказва въздействие върху руския инвестиционен климат", каза Ван Ромпой след първия ден на срещата на върха на ЕС в Брюксел. С включването на още 12 души в списъка със санкционираните лица техният брой достигна 33.

Според Ван Ромпой новите имена в списъка ще станат известни след публикуването им в Официалния вестник на ЕС.
По думите му сред тях има руски служители от висок ранг. Ван Ромпой заяви, че лидерите на ЕС са се споразумели да поискат от Европейската комисия да подготви оценка на възможното влияние от широки икономически санкции срещу Русия.

ЕС също така може да изпрати наблюдателска мисия в Украйна, ако Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) не успее да изпрати своя мисия.

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че ЕС засега не е взел решение за практически търговски и икономически санкции по отношение на Русия, пише БТА.

"Еврокомисията вече започна подготовка за възможни санкции в широк спектър от направления. Обсъждаме всички икономически направления. Засега не сме достигнали договореност за конкретни мерки от икономически характер по отношение на Русия", каза той.

По думите му няма точно определен срок за съгласуване на подобни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Внимание! Внимание!Всички мишки на събрание!Най-големият Мечокще играе казачок!
12
1
 
18
 
! Отговори
Orda преди 10 години
Тия пък смешници.
11
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога ще ни занимавате с тези алкохолици. Кого го интересува първобитните им кавги.
10
2
 
22
 
! Отговори
Вън некадърници! преди 10 години
Къф е тоя сматаняк на снимката. Аз не помня да сме избирали това нищожество, за да взема решения вместо нас.Правителството на ЕС трябва да се избира директно от гражданите на ЕС.
9
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Постепенно кримчани почнаха да изтрезняват в ентусиазма си.Първо банкоматите спряха да пускат пари.После в магазините спряха да приемат плащания с банкови карти.Цените подскочиха.А накрая им сервираха,че децата им наборни войници ще имат привилегията да служат в Дагестан и Чечня.Мислеха,че ще стане по-добре пък то стана както винаги.:)
8
3
 
25
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Държавите в ядрото на империализма на глобализиращия се Капитал винаги са действали с финансов и икономически терор зад кулисите. Като това се е представяло за "санкции" на "демократичния и цивилизован свят" срещу местния тиранин. Без оглед на националните интереси, безопасност или социалните проблеми на дадена малка държавица, опъваща се на мераците да бъде натикана в тази йерархия.Е... "комунистическа" или капиталистическа - Русия няма как да ви клекне и да ви даде да и бъркате в задния двор.
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е отлично гримираното и разкрасено лице на робовладелският ЕгС
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама не бе, въведете търговски санкции и да видим тогава къде ще изнасяме, може би на Марс... ***! Докато СА налива пари на САЩ, за да си извоюва лидерско място на енергийния пазар, ние тук в ЕС ще духаме супата. И какъв е тоя зор да спрем зависимостта от Русия, за да си натресем тази на СА и САЩ?
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е тоя гризач?
4
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро май Русия ще иска да и се заплаща в злато, а не в необезпечени зелени хартийки и ко прай САЩ тогава? А не ми се мисли, ако и Китай се откаже да оперира с долара. Бърз разпад на 50 и няколко отделни държави и то без майдановци.
3
4
 
37
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Руснаците са доказали че като искат могат да празнуват 1-ви май в Берлин. То както е тръгнало май така ще стане!
2
6
 
52
 
! Отговори
Всички плазмодии преди 10 години
Срещу православна Славянска РУСИЯ, Нашите *** , *** и мишки съшо. България е с Русия
1
6
 
48
 
! Отговори
НЕ на лицемерният ЕС преди 10 години
Само чакам народа на Украйна да се усети навреме (не,като нас българите) и да изрита фашистите!Тогава да ги видя еврейските мишки ,как ще провесят джуки!!!Те всъщност украинците разбраха ,кои са майданците !НО сега ги е страх да се обадят че те контолират полиция и воеени! А майданците не си играят,колят и разстрелват наред!За тях няма 5-6!!Нещо много ми приличат на нашите "демократи",които всъщност са едни еничари служещи на антибългарски интереси!!!