Русия засега няма да налага ответни санкции на САЩ

Лавров обяви западните санкции за незаконни
Обновена: 21 мар 2014 15:00 | 21 мар 2014 12:17,
179
Русия засега няма да налага ответни санкции на САЩ
Снимка: Reuters

Русия ще се въздържи засега да налага ответни санкции на САЩ и да въвежда визов режим с Украйна. Това заяви президентът Владимир Путин пред Съвета за сигурност на Руската федерация, предаде ИТАР-ТАСС.

Киев продължава да прави противоречиви изявления за отношенията с Русия, отбеляза на срещата руският външен министър Сергей Лавров. "Чухме по-специално, че те било спират, било "оставят да виси" своето членство в ОНД и смятат да въведат визов режим с Русия", каза той.

"И в първия случай - американските санкции, и във втория - въвеждането на визов режим от Украйна, според мен трябва засега да се въздържим от ответни стъпки", подчерта Путин. "Това засяга най-вече визовия режим с Украйна" - ако Русия предприеме тази мярка, "ще пострадат съвсем невинни милиони украинци, които бездруго живеят оскъдно, работейки в Русия, изкарват малко пари, за да си подкрепят семействата. Не бива да го правим", каза руският лидер.

Още по темата
Владимир Путин заяви, че смята да си отвори сметка в банка "Росия" - обект на санкции от САЩ. "Доколкото схващам, става дума за някаква средна банка", каза той след доклад на Лавров за санкциите на Вашингтон срещу Русия. "Лично аз нямах досега сметка там, но в понеделник непременно ще си открия", обеща той.

Путин прие с хумор и санкциите срещу висши чиновници от Русия, част от които участваха в съвещанието - по-специално председателят на Държавната дума Сергей Наришкин. "Я да се държим по-надалеч от тях, че ни компрометират", с усмивка каза той, цитиран от ИТАР-ТАСС

Сергей Лавров обяви международните санкции, които бяха наложени на руски официални лица и бизнесмени заради кримската криза, за абсолютно незаконни. Според него те ще създадат изкуствени бариери със Запада. Той каза това в реч пред Съвета на федерацията, в която призова горната камара на руския парламент да одобри подписания във вторник от президента Владимир Путин договор за присъединяване на Крим към Русия.

Нужно е да се разсеят илюзиите на западните партньори, че сегашната ситуация може да се уреди въз основа логиката, че това е конфликт между Украйна и Русия, става дума за дълбока криза в Украйна, заяви Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС. Дипломат номер едно на Москва добави, че говоренето за анексия на Крим е обида към правата на кримчаните.

Междувременно Съветът на Федерацията /горната камара на руския парламент/ ратифицира договора за приемане на Крим в Руската федерация, съобщи ИТАР-ТАСС.

Вчера това направи и долната камара на парламента - Държавната дума. Горната камара одобри днес единодушно присъединяването на Крим и Севастопол към Руската Федерация

Очаква се по-късно днес Владимир Путин да подпише закона за ратифициране на договора за присъединяване на Крим и Севастопол, гласуван в парламента и с това процесът да приключи.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
1
 
! Отговори
Радой Ралин преди 10 години
Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папи
116
0
 
5
 
! Отговори
Облог преди 10 години
Обзалагам се че следващата инономическа стъпка е да почне да продава газ срещу рубли - това ще е достатъчно!
115
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин ще наложи ответни санкции на САЩ и ЕС1.Ще замрази авоарите на световната търговска банка2.Ще си издърпа инвестициите си от западна Европа и САЩ3.Ще повиши лихвеният процент на непослушковците4.Ще повиши цените на газта и горивата и същевременно ще ги спре5.Ще наложи икономически рестрикции на ЕС и САЩ6.Ще оттегли валутния си борд от САЩ, в следствие на което, долара ще се срине7.Единна валута ще стане конвертируемата рубла8. Ще вкара В България 10 млн. леки коли, които ще се продават за 1лв. Един лев ли? ДА ДА, ама Лада, с чистачка от вътрешната страна на стъклото
114
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Док. Филм "imperia invisible new world order" bg subs........вижте и доказателствата на Alex Jones...
113
5
 
6
 
! Отговори
путкин преди 10 години
Защо всички комунисти, пращат децата си на запад, държат парите си в западни банки, карат западни коли, лекуват се назапад, използват западни технологии, пият кока-кола, бръснат се с жилет, ползват френски парюми, носят италиянски костюми и т.н.? Защо? Щото са хитри, пак нас ни държат прости, за да им се подчиняваме. Само Ленин е добър комунист, защото е мъртъв!
112
2
 
3
 
! Отговори
путкин преди 10 години
Питам се, кой и защо уби Георги Димитров?
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до #141Напълно си прав
110
8
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Ей напушените,Комунистите/цоциалистите, какъвто е *** не понасят ВСЯКА религия, включително Православието, за тях религията е опиум на народа. Твърденията за "съюз на православни държави" е като съюз между героите от 1001 нощ. Путин иска да възроди руската империя и неговите цели са единствено имперски. На него не му пука за вас, за вашите пенсии, заплати, деца и т.н.
109
0
 
8
 
! Отговори
росомаха преди 10 години
Тия санкции с/у болшевиките ще развалят рахатлъка на десетина милиона от поданиците, останалите сто и кусур си я карат по тяхному - картошки, рибка, гъбки и зверобой /самогон/ задължително, а дивеч от време на време в тайгата - инфраструктура, пътища и други екстри е лукс. На мужиците, че и на полковника им е през оная работа - да му мислят останалия свят които не слизат от колите си и не знаят да събират дърва за зимата.
108
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Спокойно Президента ще ни напазарува газ от Катар.........
107
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много плюят от руските си компютри и операционни системи, тъпите ***, не виждат по далеч и от носа си с промитите си мозъци, и нета който ползвате го купувате от запада, а да забравих че това е технология на Русия
106
4
 
12
 
! Отговори
>< преди 10 години
Личи си, че Путин е играч от класа за разлика от опонетите си ( САЩ и ЕС )...... а и старата българска поговорка "куче което лае не хапе"(отнася се за псето Обама) важи с пълна сила !
105
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тук е Бойко Борисов под прикритие "Стамболов" и се защитава без никой да го бие.
104
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименShte vidish kak ot dogodina shte pikaiat gaz v russia :)skoro nikoi niama da kupuva ot teia kominiagi bezdelni
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vseki koito si misli che razedinenieto na ukraina ne planirano e pylen glupak. tochno tova e celta na zapada, razdeliai i vladei. ukraina nai-veroiatno shte byde razdelena na oshte parcheta, no zapadnata chast shte ostane s EU. Tam shte bydat razpolozeni PRO protiv ruskite iadreni oryzia. Vsichki koito komentirat daze ideia si niamat za kakvo stava vypros. Nikoi pet pari ne dava za Krim :)
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стамболов - бе бегай обратно гроба бе!Дай библиографска справка - да видим дали все пак не е американско изданието!
101
1
 
11
 
! Отговори
Неутрален преди 10 години
Германия има най-много инвестиции и пари в Русия така че мадам Меркел само се прави само на мъж, а всъщност е една от страните която също иска диалог, Аржентина защити Русия и то право в очите на Олан (Франция), Аржентина е вече голям играч в световната икономика. Високопоставен в Русия каза "санкциите срещу Русия са смешни и са плод на психическото разтройство на Обама"
100
3
 
10
 
! Отговори
емо преди 10 години
нормалните хора са на страната на русия срещи световния престъпник сащ и гъзолизците му.всички останали са за освидетелстване и за лудница.не може да си нормален и да подкрепяш световния грабител
99
1
 
14
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Санкциите на САЩ бяха да замразят сметки на една шепа хора. Ако Путин наложи санкции...Европа угасва. Аз ви казвах, че ще пращаме Меркел да помпи нефт в северно море, ама ми цъкахте минусчета. И сега цъкайте. Като ни стане бензина 5 лева на кой американофил по-напред да му го цъкна?
98
1
 
6
 
! Отговори
KpacuB преди 10 години
До 103 АНТИМУТРАТи ходил ли си в Кърджали, че да ги знаеш тези неща? Хората в Кърджали и околностите си гледат съвестно работата и това, че доста от тях ходят на джамия, а не на църква, не ги прави по-малко българи. Когато си сменяха имената сами си отидоха, и въпреки това все още си имат българските паспорти, и не са се отказали от гражданството си. Националността не е тясно свързана с религията. Но *** като теб от Атака, само им дай да плашат с мохамеданите от Кърджали.