Тимошенко ще се кандидатира за президент на Украйна

Фаворит за изборите обаче е милиардерът Петро Порошенко
27 мар 2014 16:02, Елка Василева
158
Тимошенко ще се кандидатира за президент на Украйна
Юлия Тимошенко. Снимка: Reuters

Юлия Тимошенко обяви официално, че ще се кандидатира на предсрочните президентски избори в Украйна, насрочени за 25 май, предадоха световните агенции.

Ще поискам от конгреса на партия "Баткившчина" ("Отечество"), който ще се състои на 29 март, да издигне моята кандидатура за най-високия пост в държавата, каза 54-годишната Тимошенко на пресконференция в столицата Киев. "Аз просто съм длъжна да се кандидатирам за президент", допълни тя.

Според последните проучвания на общественото мнение безспорен фаворит на изборите е политикът и милиардер Петро Порошенко, единственият украински олигарх, подкрепил публично започналите в края на ноември прозападни протести в страната, следван далеч назад от лидера на партия УДАР Виталий Кличко и Тимошенко.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
25
 
! Отговори
onq преди 10 години
Голяма сила са американските долари, правят хората на маймуни, а маймуните президенти за сметка на нацията и обикновения не мислещ човек.
67
0
 
21
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
На този Порошенко еврейското име е Валцван . ЕТО Я И УКРАИНСКАТА ОПОЗИЦИЯ Бабата на Кличко : Тамара Етинзон , Дядото на Тимошенко : Абрам Капителмон , бабата на Тягнибог /партия Свобода : Фротман , майката на Аценюк : Мария Бакай / равин Бакай / , Луценко е с израелски паспорт , олигархът Порошенко е с име Валцван , дясната ръка на Кличко е Едуард Гурвиц . Въпроса е как със СЪДЕНА без реабилитация другарката пак ще кандидатства за ЯСЛА .
66
9
 
1
 
! Отговори
историк преди 10 години
до 82 Предполaгaм ще се съглaсиш, че връщaнето нaзaд, колкото и " лигитимно" дa звучи е вече невъзможно. Много сa фaкторите зa рaзигрaлaтa се дрaмa, кaто зaпочнем от стрaнното поръчково от Москвa поведение нa Янукович, буквaлно преди подписвaнето зa Aсоциирaне, минем през ибийствaтa нa площaдите в Киев, aнексирaнето нa Крим от Путин и т.н и т.н Държaвите се обединявaт и рaзделят понякогa, тaкъв е животa.
65
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РусофилЯ си виж собствения двор и тогава говори - управлява те украйнски еврейн, турчин и ***.
64
2
 
21
 
! Отговори
#$% преди 10 години
Тая крадла дрябваше да не я пускат от зандана.. ненаситно и нагло създание, което не заслужава дори да се наплюе!
63
0
 
5
 
! Отговори
соти преди 10 години
До историкИзвинявай-просто си пия питието и се забавлявам.Грешката е моя,но за многоточията не си прав.Многоточията се оставят като средство,което ще ВИ подкани да довършите фразата- демек-да се замислите....
62
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още една жадна за власт и пари еврейка
61
13
 
1
 
! Отговори
историк преди 10 години
77 Нaучи бългaрския прaвопис и пунктуaция, все едно " обяснявa" мaрсиaнец в твое лице! Преценaт е вярното, не " преценът", и ползвaнето нa многоточие при всякa фрaзa, не прaви коментaрa ти стойностен! Съжaлявaм
60
17
 
4
 
! Отговори
Хирошима преди 10 години
Плитката е най добрия вариант за президент на украйна!Всеки един друг ,би закопал страната под 2 метра хомосексуални фекалии!Не че и тя няма да го направи, но няма да са два метра ,а метър и половина!Колкото и противна да е косичката ,само тя може да доведе правителството до диалог с Русия,защото без такъв много скоро страна с името Украйна няма да има!
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украина предупреждает ЕС о возможном прекращении транзита российского газаДа ви е честит новият световен ред,в който терористи правят преврати,а западът ги поддържа изцяло. Сега хунтата прави каквото си иска,а Българската икономика ще спре. САЛА УКРАИНА
58
8
 
1
 
! Отговори
историк преди 10 години
до 75 Увaжaеми, ти сякaш си предучилищнa възрaст, в Европa пaртизaнските войни приключихa със ВСВ, сегa товa се нaричa тероризъм и междунaроднaтa подкрепa и.помощ зa потърпевшия е гaрaнтирaнa! Кaзусa Янукович приключвa с изборите през мaй 2014 г. в Укрaйнa, не мисля, че той ще се върне някогa в Укрaйнa
57
1
 
18
 
! Отговори
соти преди 10 години
До историк Нямали сили руснаците....и ти само смешки пишеш.Ако переценът че в источна Украйна има заплаха за сънародниците им-- само гледай...Има една руска приказка--мьи своих НЕ бросаем...Невиждаш ли ,че даже радикалите от Киев несмеят да еничарстват в тази част на Украйна.Защо ли????
56
13
 
1
 
! Отговори
историк преди 10 години
Aко aнaлизирaме досегaшните стъпки нa Укрaинскaтa дрaмa, ще се получи следното, Путин трябвaше дa избере дa нaхлуе в Укрaйнa и дa вкaрa Русия в конфликт със съмнителен зa Москвa изход, или дa aтaкувa " aвтономнaтa" републикa, зa дa не е кaпо, нaвличaйки си гневни зaплaхи зa сaнкции от Зaпaд. Той избрa втория вaриaнт, който от чисто икономичеси aспект също ще е воденичен кaмък зa Русия, още повече, че кaзусa " поглъщaне" буди нервни реaкции и спомени у целия цивилизовaн свят
55
2
 
13
 
! Отговори
тя преди 10 години
КАКВА ДЖУКА!
54
0
 
7
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
oshte ne ste chuli otgovora na Velikia Kitaec no shte go chuete,no pak veche chuhme Banana po evropata dva dni predlaga shistov gaz vmesto ruski,i iska pari ot umriala evropa za vaorazavane,te yankite veche niamat
53
16
 
0
 
! Отговори
историк преди 10 години
до НовинaрНикой, зa нищо не мълчи- вълнениятa в Източнa Укрaйнa сa ясни и очaквaни след крaхa нa прорускaтa влaст в Киев. Зaпaдa и СAЩ, обaче не мисля, че ще допуснaт отново " кримския сценaрий", и aко си обективен, a не русофил- прaзноглaвец ще си нaясно, че Русия нямa сили дa осъществи и в Домбaс, теaтрото което спретнa в Симферопол.
52
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РусофилЩом ти е писнало пъпчив ***,хайде марш в къщи че *** те търси.Закъсняваш и пак ще ядеш шамарите.
51
4
 
15
 
! Отговори
Русофил преди 10 години
До АнонименАз не съм от БСП! Защото тя не е социалистическа!!! Плоския данък не го махнаха, АЕЦ Белене не ги интересува - ами и аз не гласувам за тях. Но не е въпроса за кого гласувам, а как ти си такъв ***, който не може да види истината!!!
50
0
 
13
 
! Отговори
Avi преди 10 години
Естествено ще станеш президент,кой се съмнява,престепник, крадец,интригант,прос..тутка,на Обама можеш да направиш приятно,като Моника Ливински на Клинтон,и нашия президенчо ще бъде първия който ще цалуне и Ангела Меркел ще направи при4еска Геврек,всички Палитици на Европа с теб,скъпа Юлия-селендурия.
49
2
 
17
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Лудост,климакс и фашизъм-3 в 1!Напред Юлия,впечатли света!