Обама призова Русия да изтегли войските си от границата с Украйна

Трябва да започнат преговори за сваляне на напрежението, смята US президентът
28 мар 2014 15:17,
84
Обама призова Русия да изтегли войските си от границата с Украйна
Барак Обама Снимка: БTA

Президентът на САЩ Барак Обама заяви днес, че струпването на руски войски на украинската граница е необичайно и призова Москва да изтегли военните си и да започне преговори за сваляне на напрежението, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

"Наблюдава се струпване на значително количество войски по границата под паравана на военни учения. Тези действия обаче не са нещо, което Русия би правила обичайно", каза от Ватикана Обама в интервю за предаването "Тази сутрин" на телевизия Си Би Ес.

Още по темата
Американският президент отбеляза, че това може да е само опит за сплашване на Украйна, но може да предшества и други действия.

Възможно е те да имат и допълнителни планове, каза той.

Обама направи тези коментари в края на посещение в Европа, след като САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония и Канада предупредиха Русия, че ще й бъдат наложени допълнителни санкции, ако предприеме по-нататъшни действия за дестабилизиране на Украйна.

В интервюто американският президент изрази съжаление, че руският му колега Владимир Путин изглежда не може да се раздели с начина на мислене от времето на Студената война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
22
 
! Отговори
военна тайна преди 10 години
Уважаеми другари от т.н. "разузнаване на САЩ"! Ще ви разкрия една военна тайна. Знаете ли, кое е по-страшно от един руски танк? Пияния му екипаж!
3
1
 
26
 
! Отговори
сигурни данни преди 10 години
Разузнаването на САЩ: имаме 150% сигурни данни, че Русия може да нахлуе в Украйна, може и да не нахлуе!
2
1
 
30
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Тоя черния май е слънчасъл, от кога някава черна *** ще нарежда на НЕЗАВИСИМА държава какво да прави на собствената си територия, явно си мисли, че това е колониална България.
1
1
 
25
 
! Отговори
Вова Путин преди 10 години
Что? Нет!