Кери се връща в Европа, ще има нова среща с Лавров

Разговорите за Украйна ще се състоят в Париж
Обновена: 29 мар 2014 19:09 | 29 мар 2014 18:43, Веселина Йорданова
93
Кери се връща в Европа, ще има нова среща с Лавров
Джон Кери и Барак Обама. Снимка: Ройтерс

Държавният секретар на САЩ Джон Кери направи рязък завой на връщане от Саудитска Арабия към родината си и реши да се върне в Европа за разговори по украинската криза, предаде Асошиейтед прес.

Самолетът на Кери на път за Вашингтон от Рияд кацна на ирландското летище Шанън за зареждане с гориво, когато държавният секретар смени посоката и пое към Париж. Очаква се той да се срещне там с руския външен министър Сергей Лавров в неделя или понеделник, добавя АП, без да цитира източник на тази информация.

Кери разговарял по телефона от самолета с Лавров.

Още по темата
Няколко часа преди това президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Владимир Путин разговаряха цял час по телефона и се договориха външните им министри да се срещнат отново, за да обсъдят възможно дипломатическо решение на положението в Украйна.

Според ИТАР-ТАСС Путин предложил на Обама да разгледат възможните стъпки на международната общност, които да помогнат за стабилизиране на обстановката в Украйна.

Както съобщи АП по-рано днес, в разговора Обама, който вчера бе на посещение в Саудитска Арабия заедно с Кери, е приканил Путин да изтегли руските войски от границата с Украйна.

Според пресслужбата на Кремъл руският лидер привлякъл вниманието на американския президент към "продължаващите безчинства на екстремистите" в Украйна, които "безнаказано извършват актове на сплашване по отношение на мирни граждани, властови структури и органи на реда в различни региони и в Киев".

Кери планираше да се завърне в Европа във вторник за срещата на външните министри от НАТО, след което смяташе да пътува за Близкия изток с намерение да съживи израелско-палестинските мирни преговори.

Хора от неговия екип, цитирани от АП, съобщиха, че е възможно той да отиде в Израел, палестинските територии или Йордания. Сега тази програма очевидно се променя и графикът на Кери ще се съобрази с хода на преговорите му с Лавров.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският министър на външните работи Сергей Лавров ще се срещнат утре в Париж, за да обсъдят украинската криза, предадоха по-късно световните агенции, като се позоваха на говорителката на Държавния департамент Джен Псаки и на руското външно министерство.

Срещата ще се състои, след като руският президент Владимир Путин се обади вчера по телефона на американския си колега Барак Обама, за да обсъдят американско дипломатическо предложение за Украйна.

Днес Кери и Лавров също се чуха по телефона. След това държавният секретар на САЩ, който пътуваше за родината си, се насочи към Париж, след като самолетът му кацна за презареждане в Ирландия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
A преди 10 години
Хаха, червените *** тълкуват събитията както дявола чете Евнагилието. Руснаците усетиха тоягата и САМИ се се обадили за преговори! Така, че Путин и Лавров отиват при американците, а не обратното! Почвам да се притеснявам, че както е почнало може и да останете без заплащане, червени тролчета, току виж свършили рублите.
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плана е ясен.След затриването на Сирия-следва Европа.Арабите бяха обещали на Обама, да поемат всички разноски по военните действия срещу Сирия,ама Путин се опъна и САЩ спретна Майдана в Украина.Сега Ердоган трябва да се съгласи да нападне Сирия и да отприщи война.За Европа-лошо,а за България-съвсем лошо.Арабите искат господство в този район,а САЩ се надява да избегне поредната криза с поредната война.
47
0
 
0
 
! Отговори
ГОШО преди 10 години
До АнонименИ това всичко го правят за твой кеф ,нали
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бъдещият президент на Украйна Петро Порошѐнко е олигарх и политик. 1990 завършва висше образование и приватизира сладкарската промишленост на Украйна. Владее автомобилни заводи, телеканал, ежедневници и др. В интервю за Новой газете заявява, че спонсорира революцията с храна, напитки, дърва. Иска влизане на Украйна в НАТО. На преговори в Крим е бит от митингуващи.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ле ле колко са го закъсали американците, да им ходят на крака на чаршафите
44
0
 
0
 
! Отговори
karton преди 10 години
до 85 защо какво го доказва или какво те кара да мислиш така ?
43
4
 
1
 
! Отговори
do 74 goveda prop преди 10 години
Ne taka gospodine! Az sushto se otvrashtavam ot fakta ,4e ve4e 90 godini v centura na Moskva durjat edin Gey v Mavzolei , no kakvo da se pravi .
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колективния фактор е не само обект, но и субект на управлението !
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"ИДИОТОКРАЦИЯТА ПРИСТИГНА В ИРЛАНДИЯ ДА СИ ЗАРЕДИ ГОРИВО ЗА РАЗПАДАЩИЯТ СЕ БОИНГ. КАКТО ВЕЧЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ЕДИН ОТ ИЗДИРВАЩИТЕ МАЛАИЗИИСКИЯТ БОИНГ ПАК ОТ СЪЩАТА ПОРОДА БОИНГ СЕ РАЗБИ ПРИ КАЦАНЕ. Е МННОГО СТАНАХА СЛУЧКИТЕ С ТЕЗИ БОИНЗИ БЕ. ТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ПАДАТ КАТО ПРЕЗРЕЛИ КРУШИ БЕ."то друго няма какво да падне шматок, всички пътнически самолети са боинзи и тук там някои еърбус
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИДИОТОКРАЦИЯТА ПРИСТИГНА В ИРЛАНДИЯ ДА СИ ЗАРЕДИ ГОРИВО ЗА РАЗПАДАЩИЯТ СЕ БОИНГ. КАКТО ВЕЧЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ЕДИН ОТ ИЗДИРВАЩИТЕ МАЛАИЗИИСКИЯТ БОИНГ ПАК ОТ СЪЩАТА ПОРОДА БОИНГ СЕ РАЗБИ ПРИ КАЦАНЕ. Е МННОГО СТАНАХА СЛУЧКИТЕ С ТЕЗИ БОИНЗИ БЕ. ТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ПАДАТ КАТО ПРЕЗРЕЛИ КРУШИ БЕ.
39
4
 
9
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Кери запали гумите на самолета, пак го привикаха да дава отчет.Сори, гад дамнет, холи шит, мадъ факъ, рашънс уин диз уей!
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"63 как беше всяко яйце бомба всяка кокошка изтребител срещу англоамериканския иампериализъм , нищо не сте забравили , хахахахаххахахахахах"по-добре угоени прасета, повече мазнини за нашия народ :)
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анониментова не го вярвам
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 73Незнанието на българския език не е оправдание за написаните глупави безсмислици!
35
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** прозападни влезте във фейсбука да видите една рускиня в германия какво пише: в училището дали касети на децата да гледат в къщи с родителите си на тема 3 пол, секс, мъж/мъж семейства и други извратенящини. Руските семейства се събирт всчики и решават да се връщат в Русия, няма друг начин казва тя...не мога да покажа тези касети на децата си. Забележете: ако не ги покажеш следва изключване от у-щето!!!!! Това ли е запада на който искаме да приличаме!!!!.и извратеняци
34
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Кой е Лавров?" - Това, че задаваш този въпрос, показва нивото ти на компетентност. Добре, ще обясня - Сергей Лавров е дипломат номер 1 на Русия, мъж, хетеросексуален, мислещ. Не прилича нито на Кери, нито на "*** the EU", съпруга/съпругата(кой да ти каже) на сегашния УСА посланник в България и останалите, познати ти от "демократичната" ни преса, еврохомоатлантици!Успех с разбирането!
33
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЛЕВИТЕ НЕ СА ВОДЕЩА СИЛА В ЕС, НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ, ВИЖ ПРОГНОЗИТЕ.
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искат да присвоят ресурсите и монополите Украйна, а народа ще си остане беден и в ЕС без виза няма да стъпи . тва са 50 милиона гладни души, кои ще ги пусне из европа...
31
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В саудитска арабия хомосексуализма се наказва със смърт - режат им главата на *** със сабя, публично на площада и пръска фонтан от кръв, а хората гледат. А Обонго и Кери се прегръщат със оня покрития с чаршав арабел. А Путин само забрани на гейовете да правят пропаганда в училищата и мириканците и разните му амнисти инренешънъли опищяха целия свят - защо Путин не дава на хомосексуалистите да обяснявят в училище на децата, че содомията е нещо нормално според американските психолози.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кери се връща в Европа, ще има нова среща с ЛавровРазговорите за Украйна ще се състоят в Париж-И що в Париж ???? Ахааааа...Огледалните санкции...