Русия денонсира споразуменията с Украйна за Черноморския флот

Те уреждаха статута и пребиваването на руския флот в Украйна
31 мар 2014 17:15, Елка Василева
24
Русия денонсира споразуменията с Украйна за Черноморския флот
Снимка: Reuters

Руската Държавна Дума прие решение за денонсиране на руско-украинските споразумения за Черноморския флот на Руската федерация. За него единодушно гласуваха 443-ма депутати, съобщи ИТАР-ТАСС.

Съответният проектозакон бе внесен в Думата от президента Владимир Путин на 28 март. В него се предлага да се прекрати действието на двете споразумения между Москва и Киев, сключени на 28 март 1997 г. и на 21 април 2010 г. (т.нар. Харковско споразумение). Те уреждаха статута и условията за пребиваване на руския Черноморски флот на територията на Украйна.

Според руската страна вече няма никакви основания действието на тези споразумения да продължава, тъй като територията на Крим и на град Севастопол - основната база на Черноморския флот, "вече са неразделна част от Руската федерация и върху тях се разпростира нейният суверенитет".

Представяйки днес законопроекта в Думата, зам.-външният Григорий Карасин увери, че в същото време Русия е готова да обсъжда с украинското правителство правни и финансови въпроси, които могат да възникнат във връзка с едностранното прекратяване от Русия на договорите за Черноморския флот, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
19 преди 10 години
***,***!А шахматист виждала ли си?
12
0
 
7
 
! Отговори
19 преди 10 години
***,***!
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Когда России намекнули на возможность конфронтации, из России намекнули на то, что эта конфронтация продлится 20 минут. И после этого все проблемы принадлежности Крыма быстро исчезли"...
10
1
 
17
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Анонимен;ето какви мизерии ни саздаде русия;освободи ни от турско робство,изградихме една голяма икономика,имахме едни от най големите заводи във европа,всички хора бяха на работа и нямаше кражби,нацията процъфтяваше,продаваше ни евтин газ и нефт и ни копуваха почти всички стоки,имахме мощтна армия. а ето и благата които ни донесоха запада.унищожиха ни цялата икономика,загубихме най големия си пазар,нацията се стопи,и всички сме безработни и гладни,всеки краде а дори и на запад нени искат .
9
1
 
16
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Русия вече няма да иска да прости дълга на никого. Стига! Русия не е овце за стригането. Приятели на Русия, ще трябва да плащат за всичко! Икономически рай е завършен за вас.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
FED ще продължи със стимулите още известно време, подчертава Йелън17:07 31.03.2014 г.Председателят на Федералния резерв в САЩ, Джанет Йелън, заяви днес, че възстановяването все още се усеща като рецесия от много американци. Именно заради това, централната банка ще продължи с нестандартната си подкрепа към икономиката още известно време. По време на конференция в Чикаго Йелън предостави доказателства защо в някои аспекти трудовият пазар в САЩ все още е в застой. Основните насоки в речта на Йелън изненадаха пазарните участници, а щатските индекси разшириха ръста си от началото на сесията, до
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иде скъпия газ хохли...ще ближете сол и американският г*з!
6
2
 
24
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Русия даде на братска Украина цял Крим, включително и Севастопол. След това, обаче, братя-украинци поиска от Русия заплащане за Черноморския флот в Севастопол. Добри братя, нали?
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
договорите били да се спазват хитлер кйто е от запъдна европа да не би да спази договора май не само руснаците не спазват договори а русия е патила от запъда много
4
1
 
13
 
! Отговори
сиренето е с пари преди 10 години
И Русия разбира се може да си поиска обратно 11 милиарда в резултат на провалената сделка ,благодарение на преврата,а Украйна разбира се няма откъде да ги вземе освен от заем.Като се замисли човек колко милиардера бяха назначени на власт ха дано съберат помежду си в името на Украйна сумата необходима . RT ,Russia may revoke fleet hosting deal with Ukraine,demand $11 bn back-Medvedev.
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ре 3 Я сега си почнал - давай натаък и потърси запада колко договора е нарушил само от началото на разпада на източния блок и пак пиши.Ще се окже че сме събрали с глутница диваци :)
2
43
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Затова диваците в Русия ще продължават да са диваци. Договорите са за да се спазват, това е осигурило развитието на нормалния свят последния век (Зап.Европа, Сащ, Канада, Япония, Австралия, част от Южна Азия - това са нормалните страни за неразбралите). От Русия последните 2 века България е видяла само мизерия, страдания и насилствено налагане на азиатския им манталитет. Все още носим негативите на противочовешкия соц, който ни налагаха.
1
7
 
42
 
! Отговори
историческа новина преди 10 години
Това е една от най-големите победи на Путин за Русия,запазване на базите като бази на чисто руска територия,няма да се плащат вече милиарди на Украйна за заем за базите,имаше за това и 30%отстъпка за газта им от Русия,изобщо ето какво докараха на Украйна предателите и,които стояха зад снайперисткия преврат и работят за неукраинскиинтереси.Това е историческо събитие дами и господа,като наблюдател не мога да не кажа,че беше гениален ход на Путин без капка кръв,без война,но единодушен,демократичен референдум на кримчани.