Може никога да не разгадаят мистерията с Боинг-а

В търсенето участва високоскоростният самолет на Питър Джаксън
Обновена: 2 апр 2014 14:17 | 2 апр 2014 08:37, Елка Василева
45
Може никога да не разгадаят мистерията с Боинг-а
Снимка: Reuters

Мистерията с изчезването на малайзийския самолет може никога да не бъде разгадана, предупреди началникът на малайзийската национална полиция Халид Абу Бакар, предаде Асошиейтед прес.

Той посочи, че разследването се води в четири области - похищение, саботаж, лични или психологически проблеми на хората в самолета.

Още по темата

Същевременно министерството на транспорта на Малайзия публикува разпечатка на комуникацията между екипажа на самолета и диспечерите от Куала Лумпур, предаде Ройтерс.

Връзката е продължила близо 50 минути и последните думи са от пилотската кабина и гласят: "Лека нощ, полет 370 на малайзийските авиолинии".

В операцията по издирването в южната част на Индийския океан на малайзийския самолет, изчезнал на 8 март с 239 души на борда, участва високоскоростен самолет, собственост на сър Питър Джаксън, режисьора на филмите "Хобит" и "Властелинът на пръстените", предаде ДПА, като се позова на Радио Нова Зеландия.

Говорител на Джаксън поясни, че неговият самолет Гълфстрийм G650 е използван от властите за предаване на съобщения между военните самолети, участващи в операцията.

Джаксън купи самолета през март миналата година за 80 милиона новозеландски долара /69 милиона долара/. Самолетът може да достигне максимална скорост от около 1140 километра в час, което е близо до скоростта на звука. Той може да се придвижи на 12 960 километра, без да презареди, тоест от Нова Зеландия до Лос Анджелис, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
kiro kirov преди 10 години
До akudИстината е следната:НА 8 Март самолета летеше над северозападна Сърбия със скорост 672 км и височина нула!Полет мн 370 на Боинг 777 на Малазийските авиолинии беше исписан от Радар за следене на полети.За начало на полета пишеше Куала Лумпур а за край Пекин.За начало на п олета и края бяха изписани две нули!От долу пишеше:Специален полет!При маркиране повторно се появи и височината 13132 м самолета зави внезапно наляво и изчезна от радара!Всичко се случи за по-малко от минута.Това е .
37
0
 
3
 
! Отговори
истината преди 10 години
Русия знае но си трае. Лавров и Кери се разбраха. САЩ си затварят очите за Украйна (не само за Крим), а Русия няма да каже нищо за самолета, въпреки че изтече някаква информация вече. MH370 е или в Израел или Малдивите. Местни хора са докладвали огромен ниско летящ самолет точно когато изчезна.
36
1
 
4
 
! Отговори
рави преди 10 години
Самолета е във военна база Диего Гарсия с 20 *** на борда.Може би вече не са живи.....
35
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Както винаги единственото сигурно е че това което пишат е лъжа. Остава това което никога не биха го написоли - по самолета е изпробвано ново психотронно оръжие, влияещо но екипажа и пасажерите. Бил е закаран на някоя американска база за научни изследвания, след което ще го изпратят обратно за Малаазия и потопят в океана интелигентно. Работата с общественоста по тази афера е поверено на МОСАД, тъй като медиите са все еврейски.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сaмолетa е в Перник......брaтчедa се обaди видял го е с четирите си очи. Нямa мaйтaп.
33
0
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 10 години
Как да го питат е ми той е от кукления театър (игла на конци) каквото му кажат той това говори,имам чуството,че е бушмена от фиилма :боггвете сигурна са полудели:.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е СЕГА ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СМЕ НАПЪЛНО СИГУРНИ ЧЕ ИМА НЕЩО МНОГО ГНИЛО. ТОЗИ САМОЛЕТ ДА НЕЕ ИГЛА? ТРУПОВЕТЕ СЛЛЕД ТОЛКОВА СЕДМИЦИ ЩЯХ СА ИЗЛЕЗНАЛИ НА ПОВЪРХНОСТА. ИЛИ ЩЕ КАЖАТ ЧЕ СА ГИ ИЗЯЛИ КИТОВЕТЕ? А ОТ САМИЯТ САМОЛЕТ ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ГОЛЕМИ ПАРЧЕТА КОИТО ДА ПЛУВАТ НА ПОВЪРХННОСТА. ЦЯЛАТА РВБОТА МИРИШЕ МНОГО ЛОШО ОЩЕ КОГАТО ЗАПОЧНАХА ДА ИЗПЛПЩАТ ОБЕЩЕТЕНИЯТА НА РОДНИНИТЕ. ОБЕЩЕТЕНИЯ СЕ ИЗПЛПЩАТ САМО СЛЕД КАТО СЕ НАМЕРЯТ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ САМОЛЕТА ИЛИ ПЪТНИЦИТЕ. А ТЕЗИ НИТО САМОЛЕТА НАМЕРИХА НИТО ПЪТНИЦИТ
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има нещо доста гнило в цялата тази работа. Властите първо казаха официално, че самолетът се е разбил в океана, без никакви доказателства. Сега пък казват, че може никога да не се намери. Очевадно е, че крият нещо. Остават още няколко дни, докато сигналът от черните кутии спре да се излъчва, а те точно това чакат. След това на всички е ясно, че могат да приказват каквото си искат, понеже шансовете да намерят самолета ще намалеят драстично.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питайте американския президент къде е самолета! Той си знае, къде е изпращал момчетата на Blackwater.
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не могат или не искат?Значи могат да открият какви ли не работи на планети които са другият край на галактиката, а не могат един самолет да намерят на нашата собствена планета...
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В случая явно са замесени повече от една държава. Иначе щяха да намерят и останки и по един затворен ковчег да пратят на близките на пътниците. Много бързо и категорично се заяви че пътниците са загинали без да е намерено нито едно парченце от леталото. За безследно изчезнали никой не говори. Всички казват загинали. Даже застраховки изплатиха.
27
9
 
7
 
! Отговори
не син преди 10 години
Споко,бъдете търпеливи скоро ще го видите в САЩ ! *** го подготвят за паркиране,пълнят го с *** !
26
3
 
16
 
! Отговори
0 преди 10 години
Знае се какво е станало,но не е вьзможно да се оповести щото може 3 световна война да стане.
25
1
 
44
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Не става въпрос за извънземни, а най-вероятно за много силни политически интереси. Може би с цената на живота на пътниците са разрешени. Сега всичко се потулва, но някъде някой знае истината!Манипулират ни. От две седмици пътуват към останките, но не бяха бури, вълни и чудеса.това е, жалко за хората и семействата им!
24
5
 
7
 
! Отговори
Илиан Д, Иванов преди 10 години
Да се арестуват веднага Питър Джаксън и съучастникът му Смог и всичко да си признаят иначе в огньовете на Маунт Доом. Според запознати Джаксън и Смог са запивали оная нощ до късно и след това вторият е летял в пияно състояние и без свидетелство за управление. Така де "понякога стават грешки" рече таралежа и слезе от телената четка.
23
3
 
25
 
! Отговори
макс преди 10 години
Работата стана като двете кули в Америка с тоя самолет :-D
22
4
 
14
 
! Отговори
Жоро Бекъма преди 10 години
А бе не разбрахте ли, излетели са към Марс и сега колонизират. На китайците им трябват няколко години да завладеят целия Марс...
21
7
 
9
 
! Отговори
akud преди 10 години
след като е бул отвлечен от САЩ много ясно ,че никога(за сега) няма да се разгада е тази загадка
20
2
 
30
 
! Отговори
явно преди 10 години
Явно подготвят широката публика да спре интереса си.Тук има нещо,което най-вероятно от великите сили се знае,но ще го използват когато му дойде времето и в свой интерес.Звучи абсурдно при толкова сателити в Космоса,никой да не е засякъл нищо.Или остава извън земни...Сателитите гледат надолу,а не на горе...
19
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато цялото котило на ротшилдови не бъде заличено от лицето на земята няма да има нормален живот.