Може никога да не разгадаят мистерията с Боинг-а

В търсенето участва високоскоростният самолет на Питър Джаксън
Обновена: 2 апр 2014 14:17 | 2 апр 2014 08:37, Елка Василева
45
Може никога да не разгадаят мистерията с Боинг-а
Снимка: Reuters

Мистерията с изчезването на малайзийския самолет може никога да не бъде разгадана, предупреди началникът на малайзийската национална полиция Халид Абу Бакар, предаде Асошиейтед прес.

Той посочи, че разследването се води в четири области - похищение, саботаж, лични или психологически проблеми на хората в самолета.

Още по темата

Същевременно министерството на транспорта на Малайзия публикува разпечатка на комуникацията между екипажа на самолета и диспечерите от Куала Лумпур, предаде Ройтерс.

Връзката е продължила близо 50 минути и последните думи са от пилотската кабина и гласят: "Лека нощ, полет 370 на малайзийските авиолинии".

В операцията по издирването в южната част на Индийския океан на малайзийския самолет, изчезнал на 8 март с 239 души на борда, участва високоскоростен самолет, собственост на сър Питър Джаксън, режисьора на филмите "Хобит" и "Властелинът на пръстените", предаде ДПА, като се позова на Радио Нова Зеландия.

Говорител на Джаксън поясни, че неговият самолет Гълфстрийм G650 е използван от властите за предаване на съобщения между военните самолети, участващи в операцията.

Джаксън купи самолета през март миналата година за 80 милиона новозеландски долара /69 милиона долара/. Самолетът може да достигне максимална скорост от около 1140 километра в час, което е близо до скоростта на звука. Той може да се придвижи на 12 960 километра, без да презареди, тоест от Нова Зеландия до Лос Анджелис, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
10
 
! Отговори
извънземни преди 10 години
Може би са те? Щом казват, че вероятно може никога да не се разгадае, значи ще бъде засекретено. А ще бъде засекретено, защото става въпрос за извънземни!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тАКА ИМ ИЗНАСЯ
16
1
 
25
 
! Отговори
до Manuelle преди 10 години
По-смешното е че "българинът на улицата" знае точно толкова, колкото и световните специалисти в момента (тоест абсолютно нищо)
15
4
 
12
 
! Отговори
Кой преди 10 години
С изчезването на служителите от Freestale semiconductor единствен собственик на правата на високо технологичния чип КЛ-03 използван в стелт технологиите остава Джейкъб Ротшилд. Така ръката която взима контролира тази която дава. И само това ли
14
1
 
36
 
! Отговори
kk преди 10 години
Ех, все пак трябва да има някаква версия. Тоя самолет бас хващам че са го свалили по грешка от един от стотиците военни кораби на 5-те държави в района. Три седмици се посукваха каква история да скалъпят. Руснаците и САЩ знаят какво е станало още от ден пръви, тъй като от техните сателити и техника нищо скирто не остава, но заради опасност от международен скандал обесени политици на площада в Куала Лумпур случаят ще се потули. Колко удобно, попаднал бил и в голям водовъртеж в бездна...
13
1
 
16
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Ай де Ай де никога, в космоса има спътници който снимат до 1 см на земята, могат да видят какво пише на фланелката ви остана самолет да не могат да намерят. -----Още малко и швепс! Много филми гледаш и на много слухове вярваш! Знаеш ли колко трябва да бъде голяма оптиката на такъв телескоп, който да ти снима 1 см и да е на височината на шпионските спътнъци? Чети, момко, чети, недей само слуша какво ти разправя комшията!!!
12
2
 
21
 
! Отговори
бай дядо преди 10 години
Питайте МОСАД. Ако решат да си признаят, ще кажат какво се е случило.
11
2
 
12
 
! Отговори
Крив макарон преди 10 години
А версията "инзвънземни" или "четвърто изменение" не я включвате, защото не ви носи парички ?
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се, че няма да го разгадаят. Нарочно насочиха вниманието на хората към п*чка си ленина в дъното на Индийския океан итн... А истината е ясна: военна ракета е свалила тази машина точно 5 секунди след последната комуникация. Замесените държави (те са няколко) добре потупиха нещата 3 седмици с какви ли не лъжи за включени транспондeри и сигнали 7 часа след излитането с цел да накарат хората да фантазират за отвличания, терористи, пилоти-камикадзета. Нещата бяха ясни още след пъврите 24 часа.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Супер се дразня на спекулациите относно последните думи на пилотите. Някъде (не в днес.бг, естествено) бяха публикували шифрограмата от разговорите м/у контролната кула и самолета. Контролната кула казва: "good night", което не е задължително "лека нощ", а от самолета отговарят също с "good night", което също не е задължително "лека нощ"!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До sМоето мнение също е за това, че повечето трохи (следите) вече са заметени под чергата. Е, някой ден друг "Сноудън" ще ни разкаже някоя невероятна приказка. Но ТЪРСЕНЕТО на РУСКИ подводници ПРОДЪЛЖАВА!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяко чудо за 3 дниРодшилдКогато обявят на никой няма да пука
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на фона на толкова спътници, просто звучи въз неубедително, явно някой е заинтересован никога да не се разбере какво и най-вече защо е станало... кой ли ?
5
2
 
37
 
! Отговори
s преди 10 години
Няма да признаят кой го свали един вид?
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ай де Ай де никога, в космоса има спътници който снимат до 1 см на земята, могат да видят какво пише на фланелката ви остана самолет да не могат да намерят. Глупости на търкалета, пределно ясно е че се прикрива нещо. Къде са труповете ако имаше такива вече щяха да са изплували на повърхността на морето или поне някакви дрехи или нещо такова.
3
1
 
32
 
! Отговори
оа преди 10 години
Сериала се казва Изгубени!!!А да видим колко е модерен този самолет и дали ще го намери !!!
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да и аз се учудих, че наричат дозвуков самолет "високоскоростен".
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Високоскоростен... максимална скорост от около 1140 километра в час... Да оди да се плющи с хобитите си. Аз очаквах поне стандартните 2500-3000км/ч...