НАТО: Русия е способна да нахлуе в Украйна за 3-5 дни

"Ситуацията на границата е изключително обезпокоителна"
Обновена: 2 апр 2014 15:18 | 2 апр 2014 15:08, Елка Василева
259
НАТО: Русия е способна да нахлуе в Украйна за 3-5 дни
Ген. Филип Брийдлав. Снимка: Reuters

Русия разполага с всички необходими сили по границата на Украйна, ако реши да извърши нахлуване в страната, и може да постигне целта си за три до пет дни, заяви върховният главнокомандващ обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс.

Определяйки ситуацията на границата като "изключително обезпокоителна", Брийдлав каза, че НАТО е засякла снощи признаци за придвижване на много малка част от руските сили, но няма индикации, че те се връщат в казармите.

"Това са много големи и много способни и много подготвени сили", каза Брийдлав в интервю за Ройтерс и "Уолстрийт джърнъл".

Руските сили разполагат със самолетна и хеликоптерна поддръжка, както и с полеви болници и възможности за водене на електронна война, отбелязва Ройтерс. Според Брийдлав това значи, че Русия има всичко необходимо за успешно нахлуване в Украйна.

"Смятаме, че те са готови да тръгнат и смятаме, че могат да постигнат целите си в рамките на между три и пет дни, ако получат указания да направят това", каза той.

Според Брийдлав Русия може да има няколко потенциални цели, сред които да нахлуе в Южна Украйна, за да установи сухоземен коридор към Крим, през Крим да стигне до черноморското пристанище Одеса или дори да заплаши да достигне Приднестровието.

Русия има сили и на север и североизток от Украйна, които могат да влязат в Източна Украйна, ако Москва им нареди, заяви Брийдлав. Всякакви подобни действия биха имали трайни последици за НАТО.

"Ще трябва да видим доколко нашият Алианс е подготвен за една различна парадигма, едни различни правила. Ще трябва да преосмислим състоянието на нашите сили, позиционирането, обезпечаването и готовността им и така нататък", каза Брийдлав.

Генералът каза, че външните министри на НАТО са поискали от него до 15 април да изготви пакет с мерки, който ще включва подкрепления по суша, въздух и вода.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И като нахлуе руската армия какво?Този ще промени погледа си от " на насрано дете майка си"?
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спрете с гадните и прозрачни с целта си инсинуации. Работа си търсите, да оправдаете огромния си бюджет за търтейството. Търсите под вол теле. Русия изобщо не я интересува идиотщината на фашистките бандити в Украйна. Но, ако нахлуят поне на педя земя в Русия, не знам, какво ще стане. Ще им пламнат стъпалките. Че такова нагло и просташко поведение след 1945 г. в Европа не е имало. Емблема на революцията им е опожарената консерватория. Паупери фашизирани. А Западът си направихте Франкенщайн. Жалко, мислехме, че сте умни.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
13 Селскье и как го правеха пососчи една анексия ако се сещаш
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, не спете, ами мислете. НАТО сами съзадават изкуствено напрежение, като твърдят че АКО Русия - забележете "АКО реши да извърши нахлуване в страната". С елементарните изказвания на Роската, като нищо ще ни вкарат в конфликт и тогава вече може и да изчезнем от картата.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
11 ай на бас че могат за 10 до берлин....та те в германия си имат едно 50 хилядна армия маскирана като емигранти ......само им пусни песента "Ставай Страна Огромная" ...и бундестага е запален
11
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 7 е зaщо не пробaвa дa стигне до Брюксел и Вaшингтон? Ще имa скоро мaрш нa НAТО пред кремъл! Генерaлa е професионaлен войник, и кaзвa ясно че без помощ Укрaйнa ще бъде отново поробенa от русия. Тa изчaкaйте още мaлко руски гейчетa, дa рaзгърнеме и ние войските си.
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви ги бъдкате,какви заплахи,какви военни нахлувания и други локуми разтягани от този род??? Да си кажем ИСТИНАТА в очите:Под благовидната маска на военно сътрудничество на партньори,ТОЗИ СЪЮЗ ПРАВИ САМО ЕДНО-ЗАЩИТАВА НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО ФИНАНСОВИТЕ ИНВЕСТИЦИЙ И ИНТЕРЕСИ НА САЩ ПО ЦЯЛ СВЯТ!!!!Дори и с цената на незаконни военни операции и инвазии,кръв и много жертви от цивилно население в суверенни държави!!
9
3
 
29
 
! Отговори
Селски преди 10 години
" Ще трябва да видим доколко нашият Алианс е подготвен за една различна парадигма, едни различни правила."Е как различни правила бе бате ....нали и вие така го правехте бре !!!! Ей да не се лъжем ....Става ви гадно че ви побеждават във вашата игра или ...???
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
8 Не до Берлин за 10 дни ще им е малко труднчко , но струпването на вийски в момента наистина си е доста подозрително , мирише на барут . Много лошо стана , че се подадоха на времето за Грузия през 2008 и миналата година в Сирия , сами вкарахаме вълка в кошарата и май ще се наложи да се организира хайка за вълциили за мечки стръвници по скоро.
7
4
 
41
 
! Отговори
Да правят сметката преди 10 години
хубаво разни натовски мерзавци като ПАСИ ЮДОВ
6
6
 
46
 
! Отговори
majorski преди 10 години
Че те руснаците винаги са го можели това ....вие в НАТО сега ли го разбрахте ....Там пасианси ли играете по цял ден .....те за 10 ден и до берли могат да стигнат ....стига да решат.....
5
3
 
48
 
! Отговори
за 3 дни до БРЮКСЕЛ преди 10 години
е способна Руската армия да стигне. За 5 и до Фашингтон
4
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с една дума страхотна руска армия аз с такова впечатление останах. а статията е като хвалба направо или сега ви светна лампата нали уж беше изостанала русия бедна немошна регионална сила
3
2
 
44
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
''"Това са много големи и много способни и много подготвени сили"Добре е, много добре,че сте разбрали това и ако си седнете на задниците ще е най-добре за всички...
2
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ, ЕС и МВФ се тревожат да не би планът им за ограбване и поробване на Украйна да се провали. Пропагандата по всички медии в стил "нова студена война" продължава... От всичко това най-много ще загуби обикновеният украинец.
1
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Некa рaшa дa почaкa сaмо още 10- тинa дни, тогaвa ще видим кой кум, кой свaт!

503 Service Unavailable

No server is available to handle this request.