ЕК създаде група за подкрепа на Украйна

Тя ще e аналог на експертната тройка международни кредитори за Гърция
9 апр 2014 16:22, Елка Василева
55
ЕК създаде група за подкрепа на Украйна
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия обяви създаването на група за подкрепа на Украйна, като неин координатор е еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле, информира ИТАР-ТАСС, цитирайки председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

До голяма степен групата ще бъде аналог на експертната тройка международни кредитори, която бе сформирана за Гърция.

Тя ще се занимава с оценка на състоянието на украинската икономика, ще съветва украинското ръководство за икономическите и политическите реформи. Киев няма да може да отказва дадените съвети, тъй като препоръките на участниците в групата ще бъдат основни при решаването дали да се отпускат траншовете европейска помощ.

Европейската комисия създаде група в подкрепа на Украйна не само във финансов план, но и за оказване на техническа подкрепа, както и помощ в процеса на реформите, посочи Барозу, като допълни, че по-такъв начин ЕС е на страната на Украйна.

Това решение е следваща стъпка, след като Европейската комисия обяви предоставянето на помощ на Украйна от 11 милиарда евро и подписването на политическата част от споразумението за асоцииране в тази страна, допълва Барозу.

Програмата за оказване на финансова помощ е предвидена за 6 години - до 2020 година. Средствата ще се предоставят постепенно при условие, че се изпълняват всички изисквания на Международния валутен фонд (МВФ).

Това е третият опит да се създаде група в подкрепа на Украйна. През февруари и март ЕК изрази готовност за сформирането на такава група, но и в двата случая създаването на групата се отлагаше, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин: РФ по-прежнему поддерживает экономику Украины, но это не может продолжаться вечноПрезидент надеется, что "временно исполняющие обязанности не наделают там ничего такого, что нельзя было бы исправить"
25
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ОБЕКТИВЕНЗащото ако отидеш в Източна Украйна, като мен, ще разбереш какви глупости са това като "Защита на рускоговорящите". Там са равнопоставени като в цялата страна и живеят в разбирателство и мир. Говоря това, като човек ходил редовно там и човек който е запознат с културата на региона. Имам роднини там. Това е пропаганда, Путин лансира. Вярвайте му, Сибир ви зове.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а путин каза ние не признаваме правителството ама продължаваме да подържаме украйна най вече за неплатената газ всички други признават правителството им а нито долар и евро
23
1
 
24
 
! Отговори
до №17 преди 10 години
Глупости от изкукуригали същества не ми се четат. Не можел да разбере как така подкрепяме Русия. Еми хей така, подкрепям я, защото никой освен тях няма да ни помогне когато наистина имаме нужда. Англосаксонеца какво общо има с нас? ще дойде ли да ни помага или само ще дава съвети от уютното си кресло? Те ни наричат варвари и ни гледат отгоре, а ти не можеш да разбереш защо подкрепям Русия?
22
1
 
21
 
! Отговори
група за подкрепа преди 10 години
ЕК създаде група за подкрепа на Украйна. Групата се нарича *** Riot, преведено на български - "п*тки на бунт". Основното оръжие на групата са техните пусита. Ще си показват пуситата и руснаците ще омекнат. Или ще се втвърдят. Това зависи само от пуситата.
21
1
 
20
 
! Отговори
456 преди 10 години
До Анонимен 17Тук не става въпрос за Русия и САЩ-те а за една държава която няма ресурси и търси от къде да ги открадне и за една друга държава която има ресурси и иска да ги защити!Ако някой ти почука на вратата и каже дай си парите брато щото така е демократично ще му повярваш ли??Ако няма да ги даваш не изпъвай жили по форумите а мисли!
20
1
 
19
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 10 години
Този Барозу защо не създаде група за защита на рускоговорещите в Украина?
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 17: Kakvo obshto ima mejdu deistviqta na Rusiq, tova kak jiveqt v Sibir i dali bulgarite hodqt tam ili v Evropa????????????? tup,tup,tup........
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе защо не я подкрепиха преди майдана_
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мале - "Група за подкрепа на Украйна" по скоро не група ГЛУТНИЦА и пазарлък за парчетата.
16
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винаги ми е било странно как може да има хора на които им харесват действията на Русия. Интересно ми е и защо тези хора ходят да работят, учат в ЕС и после говорят глупости. Толкова ли са ви промити мозъците?!? Ходете в Сибир да ви еб*т в ***, да нямате храна да ядете, както живеят 90% от хората в Русия.
15
3
 
29
 
! Отговори
Българин преди 10 години
България винаги ще подкрепя Русия. ВИНАГИ РУСИЯ.
14
5
 
20
 
! Отговори
8888 преди 10 години
МВФ си купува нови роби--всичко е в "редът на нещата".....
13
4
 
23
 
! Отговори
gdh преди 10 години
дВОЕН СТАНДАРТ А ЗА НАС НЯМА ПАРИ МРЪСНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЕВРОПЕЙСКИ,АХ КОЛКО ЗАСПАЛ БЪЛГАРСКИ НАРОД .ПРЕСТЪПНИЦИ....ФАШИСТИ ЕВРОПЕЙСКИ.
12
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давай Путин, ти си на ход!
11
3
 
17
 
! Отговори
майорски преди 10 години
така ....Европа се е приготвила да купува украйна ..... да видим какво ще им остане накрая от украйна... Щото ако си мислят че ще получат Донбас ...бъркат... те руснаците са запалили танковете ...а агентите им вече вилнеят в източна украйна като "оси на мед" ....Защо си вкарва тареж в Гащите нашата Европа ...те с наз не мож се оправят ...сега и Украйна им се приискало....
10
23
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 години
България ВИНАГИ ще подкрепя и защитава независимостта и териториалната цялост на братска Украйна!ВИНАГИ !Украйна Е Европа!
9
4
 
30
 
! Отговори
соти преди 10 години
Чети,българино--чети и малко повече мисли......Каква" помощ" предлагат на источно европейците и на КАКВИ условия.---- Киев няма да може да отказва дадените съвети, тъй като препоръките на участниците в групата ще бъдат основни при решаването дали да се отпускат траншовете европейска помощ.----- КАК ви се трува това???? И пак нашият любимец-- Жозе Барозу. Чети и мисли БЪЛГАРИНО. Както се казва--- С такива приятели--и врагове не ти трябват........
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ще съветва украинското ръководство за икономическите и политическите реформи. Киев няма да може да отказва дадените съвети"---------------Честит "национален суверенитет" на Украйна. Ще станат като нас - някой от Европа ще им диктува и те ще имат едно съкровено право - да тичат да изпълнят заповедите на доминьона. Други права няма да са им необходими, като се има в пердвид, че ще им диктуват от "извора на правдата и демокрацията"..
7
5
 
26
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Поредната окупирана държава......От кога ЕВРЕЙСКИТЕ интереси са над НАЦИОНАЛНИТЕ ????ЦИОНИСТИТЕ СА ПРОБЛЕМ НА ДНЕШНИЯ СВЯТ !!!!!