Русия изстреля междуконтинентална балистична ракета РС-24

Изстрелването е с учебна цел
14 апр 2014 13:57, Елка Василева
98
Русия изстреля междуконтинентална балистична ракета РС-24
Снимка: архив, Reuters

Руските стратегически ракетни войски и войските за въздушно-космическа отбрана изстреляха днес с учебна цел от мобилна пускова установка на сибирския космодрум Плесецк междуконтинентална балистична ракета РС-24 "Ярс" с разделящи се бойни глави. Това съобщи за ИТАР-ТАСС полковник Игор Егоров, говорител на стратегическите ракетни войски на Русия.

Основна задача на днешния пуск бе да потвърди годността на партида ракети, произведени в руската Удмуртска република. Поставените цели са постигнати, каза Егоров.

Ракетите РС-24 ще заменят остаряващите РС-12М "Топол" и РС-18 "Стилет" и се предвижда да станат "гръбнакът" на мобилна ракетна групировка от войските в състава на руските стратегически ядрени сили, добави говорителят.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
9
 
! Отговори
до дупка този път преди 10 години
бой по кривите еврейски носове
51
0
 
4
 
! Отговори
до 58 преди 10 години
Стига си се излагал бе. Хората на Луната кацнаха, ти още се съмняваш в ракетите.
50
7
 
0
 
! Отговори
balisti4na преди 10 години
До АнонименДа, изстеляха. А ти как разбра, че това е станало? Откъде знаеш, че изобщо тези ракети работят, както се твърди при условие, че до момента в историята никога не са били използвани в практиката по време на война. A междудругото по дефиниция за междуконтинентална балистична ракета се смята такава, която поразява цел на поне 5500 км растояние! Всеки един нормален човек ще се замисли как се тества подобно нещо. Не е нормално да се вярва на всяка една пропаганда.
49
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега да направят и едно учение в Куба и американците ще напълнят ***...
48
0
 
4
 
! Отговори
Джафффф преди 10 години
До ДО владимирАВганистан, АВ-АВ, но се пише АФганистан, неграмотнико!
47
4
 
0
 
! Отговори
balisti4na преди 10 години
До АнонименПишеш глупости. Точно това е странното, че при тези тестове не се поразяват никакви цели. Какво си видял ти например? Как МБР е поразила цел в Камчатка ли? Защо вярваш в това? Обясни в едно изречение.
46
1
 
1
 
! Отговори
Д-р Дре преди 10 години
До ДреИскал си да кажеш "обЯснявам", но може би мислиш, че твоето "обЕснявам" идва от "обесвам"....
45
23
 
4
 
! Отговори
ДО владимир преди 10 години
Пич ако си мислиш, че Русия печели 2рата световна много се лъжеш. Ако искаш да видиш държава, която не е губила война в съвременният живот се обърни към Англия и в часност САЩ.Русия загуби окупацията си на Авганистан, както и СССР и студената война. Не са толкова страшни Руснаците, колкото ви ги пишат в комунистическите учебничета от оно-време
44
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забрави втората балканска война - пак тръгваме срещу руските предупреждения ... и о изненада, никой от Запад не се застъпва за нас, след като всички балкански държави ни обявяват война. С продажен политически елит и *** народ, само това очква България - поредици от национални катастрофи до пълния крах. Няма да е далеч.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои коментари счупиха *** - свързани са с философките разсъждения, как се тества точността на МБР. Не е много трудно - стрляш от Астрахан по цел в Камчатка и гледаш.
42
4
 
33
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Първа световна война - България е на страната на Германия срещу Русия- пълен крах!Втора световна война - България е на страната на Германия срещу Русия- отново крах!Според Президента сега сме на правилната страна - отново срещу Русия - какво ли ни чака?А бедна Швейцария в центъра на Европа е винаги неутрална и винаги гледа собствените си интереси - нали ние щяхме да сме "Швейцария на Балканите". Докога ще се люшкаме и навеждаме на стари и нови господари?
41
7
 
7
 
! Отговори
боец преди 10 години
На НАТО не им трябва междуконтинентална ракета . На един хвърлей са от Москва
40
12
 
2
 
! Отговори
oh преди 10 години
До balisti4naСериозно, как се прави тест с нещо, което не можеш да тестваш? Окей, ракетата може и да лети, но как разбират, че може да поразява цели на друг континент без да са проверили? При всички оръжия тестовете се правят с цели!!! Само при измислените ракети целта е ракетата да се вдигне във въздуха все едно това гарантира успеха на мисията й и поразяването на определената цел. Връх на абсурда!!!
39
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От НАТО се молят да няма "страничен" вятър!
38
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 40 А колко държави подкрепят Русия? Дори "пудела" на Путин - Лукашенко (Беларус) се обяви против идеята на Путин за федерализиране на Украйна. ВСВ - между 30 и 50% от въоръжението на РККА по различните родове войски е доставено по "ленд-лииз" договора със САЩ... СССР обръща войната едва след американските доставки.
37
6
 
41
 
! Отговори
ме преди 10 години
Ми правилно са направили. При положение, че тази седмица в Черно море ще има 3 или 4 големи бойни кораба на НАТО, логично е да проверят дали ракетите им работят. В Адвокат на дявола се казваше "най-голямото постижение на дявола е да убеди хората, че не същестува".Та така и с НАТО - убеждава ни, че няма опасност и нямаме нужда от армии, но само за да бъдем напълно беззащитни, когато ни затрябват. Е, Русия не се върза. И правилно.
36
22
 
2
 
! Отговори
balisti4na преди 10 години
Интересно как се тества междуконтинентална ракета? Не трябва ли, за да е успешен тест да успеят да достигнат и поразят цел на друг континент? Ако пък не как разбират, че ракетата работи и върши някаква работа? Лично според мен тези т.нар. ракети са само с пропагандна цел и реално не могат да поразят нищо. Просто не виждам как може да тестват точността й.
35
7
 
41
 
! Отговори
До 27 преди 10 години
"никой не е спечелил война срещу целия останал свят".Ха, ха! Къде го видя целия останал свят? Ако слушаш глупостите на Соломончо, цели 100 държави гласували против Русия. Но забрави да каже, че останалите са още 100. Които гласуваха за и въздържали се. И като видиш кои са тези държави - 70% от цялото земно кълбо, ти е ясна картинката. А щатите ги подкрепят или нещастната Европа, дълбоко затънала в дълговете заедно с тях или дребни занзибарски държавици. Може и някои африкански племена.
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПУЦАЙ КУМЕ
33
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От Белия дом съобщиха, че Обама се е насрал от страх!