САЩ с 10 "фалшиви твърдения" на Русия за Украйна

С тях Москва целяла да оправдае "незаконните си действия"
Обновена: 14 апр 2014 14:07 | 14 апр 2014 09:45, Елка Василева
244
САЩ с 10 "фалшиви твърдения" на Русия за Украйна
Снимка: Reuters

Държавният департамент на САЩ публикува нов списък с 10 "фалшиви твърдения" на Русия с цел оправдаване на "нейните незаконни действия в Украйна", предаде Ройтерс.

Още по темата
Като "свали дипломатическите ръкавици", американското външнополитическо ведомство излезе с втори подобен опис в разстояние на малко повече от един месец. Първият бе публикуван на 6 март. Той бе отхвърлен категорично от Русия като "примитивно изопачаване на реалността", цинизъм и двойни стандарти.

Новият списък е озаглавен "Руска фикция: Продължението. Още десет фалшиви твърдения за Украйна." Публикуван на сайта на Държавния департамент на САЩ, той започва с цитат на президента Барак Обама от 26 март, че "никакво количество пропаганда не може да направи вярно нещо, което светът знае, че е невярно".

Списъкът съдържа следните 10 предполагаеми руски твърдения, които според американската дипломация са неверни:

1. Руски агенти не са активни в Украйна.

2. В проруските демонстрации участват само украински граждани, действащи по своя собствена воля, подобно на движението Майдан в Киев.

3. Сепаратистките лидери в Източна Украйна се радват на широка народна подкрепа.

4. Има риск ситуацията в Източна Украйна да премине в гражданска война.

5. Украинците в Донецк отхвърлиха незаконните власти в Киев и създадоха независима "Донецка народна република".

6. Русия е разпоредила "частично изтегляне" на своите войски от украинската граница.

7. Етническите руснаци в Украйна са под заплаха.

8. Новото украинско правителство е оглавявано от радикални националисти и фашисти.

9. Етническите малцинства в Украйна са преследвани от "фашисткото" правителство в Киев.

10. Русия не използва енергията и търговията като оръжие срещу Украйна.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: украйнасащрусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джими Картър за пореден път разкритикува агресорската външна политика, която САЩ води.Можете да погледнете хронологията: след края на Втората световна война до днес САЩ практически са били постоянно във война някъде. Има около 30 държави, с които ние сме предизвикали въоръжен конфликт, заяви пред изданието Салон бившият президент на Съединените щати.Картър припомни и лицемерното изказване на държавния секретар на САЩ Джон Кери, да се атакува и нахлуе в чужда държава през 21в.е
112
6
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Другата скрита причина която обединява арабите и САЩ срещу една независима Европа,са банките на Ватикана-единствените които не са свързни по никакъв начин с Ротшфилдовата банкова империя,единствените големи и независими банки,за които малко се знае, със мрежа из целия католически свят
111
31
 
8
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Да живее този, който създаде великата държава САЩ!!! Проклет да е този, който основа руското недоносче москва!!!
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
т7,8 и 9 ама са си баш верни, а останалите са валидни и за двете страни за русия сега и за САщ преди 2месеца на Майдана.
109
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз казах още преди около 2 години, че ако сценарият в Сирия успее, то арабската "пролет" е бъде пробвана и на европейска почва.Е, нещата в Сирия не се получиха, за което сега САЩ и марионетките им си отмъщават на Путин.Или поне опитват. Толкова много страни съсипаха тези "демократи", че трябва да си зомбиран ***, за да им викаш УРА!
108
4
 
11
 
! Отговори
омг преди 10 години
"Истината е, че САЩ и арабите искат да окупират Европа "Тези ги разправяй на *** ти авери в клуба на А-така, най - големите търговски партньори на ЕС са Китай и САЩ, само мозъчни импотенти могат да ръсят глупости като твоите. Направо си потрисаващ.
107
4
 
4
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Руските войски по границата с Украйна са приведени в бойна готовностМосква. През изминалата нощ някои части на руската армия, които са разположени в районите в близост до границата с Украйна, бяха приведени в състояние на пълна бойна готовност, предаде УНН, позовавайки се на съобщение на Дмитрий Тимчук в Туитър. Освен това, ние регистрирахме увеличаване на числеността на руските части, които по-рано бяха концентрирани по източните граници на Украйна, написа Тимчук.
106
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проклет да бъде този, който създаде това недоносче САЩ.Няма мир и спокойствие от тази империя на злото, на целият свят иска да дърпа конците, толкова беди и ужас донесе на нещастни хора...Един свестен президент имаха - Кенеди, и го ликвидираха, защото си позволи да каже, че тайни общества, а не президента, определят политиката на САЩ.
105
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Иван Хамериканците са си много хитри. Те печелят от всяка война, само гледат да държат войната далеч от себе си... Война в Украйна, влошаване на отношенията Русия-ЕС, ЕС да мъкне на гърба си и Украйна (или каквото остане от нея) - все неща които са в изгода на САЩ.
104
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обичам руският народ, но не обичам Путин, който е олигарх и хищник.Действията около Крим са незаконни, но са резултат от политиката на САЩ и така нареченият Запад, си позволяват да пробутват двойни стандарти и да атакуват, разрушават и ограбват суверенни страни под измислени предлози за химически оръжия, тероризъм и други подобни.Техните престъпления само за последните 25 години са много по-големи от престъпленията на Русия. Аз не приемам тези хора да ме поучават на морал и законност.
103
4
 
21
 
! Отговори
Men преди 10 години
Това ли мислят американският посланик и мъжа му по въпроса?
102
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
112 има ама нали гледаш какво стават, американците спонсорират бунтовници от ал кайда в сирия, правят "опозиционен туитър" в куба, плащат да протестират във венецуела която има доста добър естествен прираст, ирак афганистан корея украйна ... навсякъде само кръв
101
10
 
21
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Американците са едни *** ***, които не са дали нищо друго на човечеството освен раздори, война, омраза и кока-кола. Подкрепяйте ги колкото си щете мозъчно увредени типчета, толкова по-зле за вас.
100
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анонименпреди 10 минутиСАЩ-най-големият престъпник в света!!!================ А Рейгън е враг No 1 на тутраканска селищна система! Всяка кокошка - летяща крепост, всяко яйце бомба във войната срещу САЩ Всеки буркан компот - пирон в ковчега на САЩ Болните на СССР - най-здравите болни в света
99
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
111 никой не е жалил за кадафи даже самите либийци стига писа глупости от името на всички, това само бай ти бойко мутренски го може, а той не ти еразрешил да го правиш
98
4
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Истината е, че САЩ и арабите искат да окупират Европа.Отделно САЩ би спонсорирал всяка война с продажби на оръжие ,на САЩ му трябват войни .Арабите пък се готвят отдавна да завладеят северна Африка и Египет, Италия , Балканите и Испания.Много мюсюлмански лидери говорят за завладяването на Ватикана, като в съответствие с пророчествата на Мохамед.Не случайно беше тази война за Косово.На САЩ пък е нужна една слаба Европа паднала на колене ,раздирана тероризъм, където те да диктуват правилата.
97
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как така САЩ си позволяват да разпалват войни в целият свят и уж да налагат демокрация?Ами ако Китай тръгне да налага комунизъм? Тогава какво?Има си харта на ООН, има определени правила, но всеки народ сам избира как да се управлява страната му!
96
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Странен *** е Бай ***. 2011-2012 Хвалеше Бат Боко че се бил "опънал на Путин", "измъкнал България от лапите на Путин".... 2013 - искаше оставка на току що избрано правителство - защото щяло да откъсне България от ЕС и да я завлече в лоното на Русия 2014 - изведнъж *** рязко заобича Путин.. Впрочем - 2004та, когато Кадафи осъди на смърт 5ма българи - тука всеки втори искаше смъртта му, а когато го очистиха - *** взе та изкара Кадафи невинна жертва
95
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във ЕС не се влиза със война! Русия е най голяма държава в света, ако ги е страх от нея защо се държат с Путин като с техен подчине и едва ли не пионка? Русия не е в НАТО нито в ЕС и има свое виждане, каво означава "ние ще ви накажем със санкции"? Това не са преговори основани на компромиси, това е опит за налагне на американската воля навсякъде което си е чиста диктатура!!!
94
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ти запитвал ли си се защо е било това ожесточение на украинците? Прочети за Голодомора и какво руснаците са причинили на Украйна, па тогава наричай някого фашист. По твоята логика и българските хайдути са били фашисти, че са трепали горките турци.