Сепаратистите в Славянск не се подчиняват на ултиматума

Изтече срокът, даден им от властите да сложат оръжие
Обновена: 14 апр 2014 11:22 | 14 апр 2014 11:11, Елка Василева
83
Сепаратистите в Славянск не се подчиняват на ултиматума
Снимка: Reuters

Срокът, даден от украинските власти на проруските сепаратисти в град Славянск да сложат оръжие и да прекратят окупацията на правителствени сгради, изтече без признаци бунтовниците да се подчинят, съобщи кореспондент на Ройтерс.

Още по темата
Според кореспондента в 9 часа местно време тази сутрин над градското управление на милицията (едната от двете превзети от сепаратистите сгради) в града все така се вее руското знаме, а маскирани мъже продължават да се събират зад барикадите, издигнати от чували с пясък пред зданието. Камион е докарал още автомобилни гуми за укрепване на барикадите.

След вчерашната антитерористична операция на украинските власти срещу сепаратистите обстановката в Славянск тази сутрин е спокойна, съобщи Франс прес. В града е спокойно и към 9.30 ч. по Гринуич не се чува шум от сблъсъци, предаде кореспондент на АФП.

Русия призова Киев да прекрати "войната срещу собствения си народ" и поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, превърнало се в "диалог на глухи" между Запада и руснаците, отбелязва Франс прес.

Според Ройтерс в Славянск - град със 120 000 жители, където сепаратисти освен щаба на полицията държат и сградата на държавната служба за сигурност - се усеща напрежение във въздуха, въпреки че хората се опитват да вършат ежедневните си ангажименти. Пред централата на полицията има около 40 души, които са там в знак на солидарност с бунтовниците и се топлят край горящите във варели огньове, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
преди 11 часаРАДВАМ СЕ ЧЕ ХОРАТА ПРОЗРЯХА ЧЕ САЩ СА СВЕТОВЕН ДИКТАТОР НОМЕР 1 В СВЕТА-----само вашите робски мозъци го "проумяват" товамръсни мекерета
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Русия призова Киев да прекрати "войната срещу собствения си народ" "това ако не е наглост не знам какво е...
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДаОстави го тоя. Това тука са български сепаратисти. Иска ми се, но сърце не ми дава да си поискам такова и тука, за да види българския народ какво е това и как заради 1000 ***, половин държава е извън строя със заплаха на някой гигант да я изоре!
64
1
 
3
 
! Отговори
Ноком преди 10 години
от Бай Паткан : " Сепаратистите от Славянск не се подчиниха на ултиматума на терористите от Киев "Точно, вярно и прецизно!
63
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 10 години
До правилен изказyoutube/watch?v=xVDx-TqeWj4Без коментар
62
0
 
1
 
! Отговори
правилен изказ преди 10 години
"След вчерашната терористична операция на узурпаторите на властта в Украйна срещу сепаратистко настроено население обстановката в Славянск тази сутрин е спокойна..."
61
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Тия пикли-т.н журналистки от бнр,водещи на блоковете няма ли някой да ги вкара в релси от ръководството на радиото-проповядват и защитават фашизъм,подкрепяйки неонацистите и антисемитите,който узурпираха властта в Киев,чрез преврат и това е абсолютно неадекватна позиция,като се има предвид,че 80% от хората у нас подкрепят Русия във всичко-останалите 20% са наследници на недоубитите от народния съд фашаги,които сега надигат глава в цял свят,но-Русия и този път ще си каже тежката дума и тежко им н
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 68 руската рубла е поевтиняла 10% а гривната 60% от началото на годината чудя се тези санкции дали са насочени към правилната държава
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пауър заяви, че досегашните санкции са имали ефект руската рубла е поевтиняла до многогодишно дъно, а местният фондов пазар е отчел спад от 20%.
58
2
 
13
 
! Отговори
Бай Паткан преди 10 години
"Сепаратистите в Славянск не се подчиняват на ултиматума "....... не е ли по логично заглавието на статията да е : " Сепаратистите от Славянск не се подчиниха на ултиматума на терористите от Киев " ???
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 62Измит мозък си ти.Такива като теб, с робска психика все квичите в нечии, чужд лагер и все някой трябва да ви пази.Преди '89 се зовяхте комунисти и квичахте срещу империализма и САЩ, след '89 се зовете анти-*** и врещите срещу комунизма и Русия.За вас всеки,който мисли извън вашата пропагандна матрица го гони носталгията по БКП..всъщност по - големи талибани и комунисти от истерясалите дИмократи и герберски *** объркали дясното с русофобия и анти-комунизъм няма.
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, след като наричаш хората в източните части сепаратисти, тогава наричай с истинските имена и намърдалите се в Киев, а именно фашисти.
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СОЛОМОН ПАСИ НЕ БЪЛГАРИН КАКВО ГО КОМЕНТИРАТЕ
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 61Да, прав сте.Пушечно месо сме.Мръвка.Но е крайно обезпокоително, че Паси обикаля като цветарка телевизиите и лансира идеята за позиционирането на ядрени бойни глави в Бургас и Варна.И проблема е, че ни заливат със западна пропаганда от всички медии.И много амеби без мисловна дейност и се вързват.По британските форуми говореха за west media пропаганда относно Украйна.Хората никак не са глупави и са наясно какво се случва там.Не само в България,но и на Запад,което беше приятна изненада.
53
15
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 10 години
Потресающа глупост се изисква, за да мислиш че Русия ти мисли доброто.Прочети малко история (освен История на БКП).
52
3
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДВА СЛАВЯНСКИ НАРОДА ДА СЕ БИЯТ ПОМЕЖДУ СИ И САМО ДА ЧАКА КРАЯ НА БИТКАТА ЗА ДА ПЛЯЧКОСВА? ТОВА КОЕТО СТАВА Е ГАВРА С ИСТОРИЧЕСКАТА ПАМЕТ НА ТЕЗИ ДВА НАРОДА И С ПРАВОСЛАВИЕТО! ДАНО БРАТЯТА УКРАИНЦИ И РУСНАЦИ СЕ ОПОМНЯТ НАВРЕМЕ ЧЕ ТЕХНИЯТ ВРАГ Е НЕ МЕЖДУ ТЯХ А ОТВЪД ОКЕАНА И САМО ЗАЕДНО МОГАТ ДА СПРАТ НЕЗДРАВИТЕ МУ АПЕТИТИ ЗА СВЕТОВНА ХЕГЕМОНИЯПП СИГУРНО УМИШЛЕНО В БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕБНИЦИ НЕ СЕ УЧИ НИЩО ЗА ВЕЛИКА КУБРАТОВА БЪЛГАРИЯ И ЗА НЕ ПО-МАЛКО ВЕЛИКАТА ВОЛЖСКА БЪЛГА
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Koi za kakvato i solidarnost da govori , znaite che stava vapros za pari ! Tiq buntovnici okopirali zgradite, sa plateni kaskadiori ! Kakto po rano , go bqha napravili Ukrainskite oligarsi ! No nai me pritesnqva zaradi alchnosta na nqkoi chifuti , da ne prerasne v treta svetovna voina !
50
1
 
14
 
! Отговори
тя преди 10 години
По- големи гадняри от американците няма в цял свят.Ако ги няма народите ще живеят много по- богато ,защото няма да има военна надпревара и всички милиарди ще са за благоденствието на народите.
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 49На НАТО му трябва ТЕРИТОРИЯТА България, не народа и.Ако Турция посика утре наши теритоии САЩ ще и ги дадат без грам да се замислят. Потресающа глупост се изисква, за да мислиш че НАТО и САЩ ти мислят доброто.НАТО прие България, защото сме удобна локация за позициониране на ракети и кораби срещу Русия.Избийте си от главите обожанието към НАТО и престанете да приемате пропагандата като върховна истина.Мислете с тия глави, не ги ползвайте само за разнасянане на фуражки или чугунени каски.
48
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РАДВАМ СЕ ЧЕ ХОРАТА ПРОЗРЯХА ЧЕ САЩ СА СВЕТОВЕН ДИКТАТОР НОМЕР 1 В СВЕТА