Австралийски политик хвърли оставка заради скъпо вино

Бари О'Фаръл не е декларирал бутилката за 2800 долара
Обновена: 16 апр 2014 16:41 | 16 апр 2014 16:37,
4
Австралийски политик хвърли оставка заради скъпо вино
Снимка: Бари О'Фаръл, Reuters

Премиерът на най-населения австралийски щат Нов Южен Уелс Бари О'Фаръл подаде оставка, след като стана ясно, че не е декларирал подарена му бутилка вино на стойност 2800 щатски долара, съобщи Асошиейтед прес.

О'Фаръл, който казва, че не е любител на виното, заяви вчера пред разследваща комисия, че не си спомня да е получавал бутилка Пенфолдс Грейндж Ермитаж от 1959 г. за подарък от бизнесмен като честитка за победата му на изборите през 2011 г.

Той е задължен да впише подобен ценен подарък в публичния регистър, чиято цел е да откаже политически донори от практиката да си купуват влияние.

О'Фаръл обясни, че е подал оставка, след като му било казано, че благодарственото писмо, което е написал до бизнесмена и съпругата му, ще бъде предадено на Независимата комисия за борба с корупцията, която разследва твърдения за корупционни практики на държавни служители.

"Скъпи Ник и Джоди, искаме да ви благодарим за милото писмо и чудното вино. 1959 бе добра година, макар че остава все по-далеч в миналото", пише премиерът, имайки предвид, че 1959 е годината, в която се е родил и от която е реколтата на виното.

Премиерът призна, че е написал бележката, но настоя, че не си спомня да е получавал виното.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: винооставкаподарък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Луд човек!За някаква си бутилка вино неможе да спи!Трябва да дойде тук,курсове да изкара!Да го научат, как бизнесмени с укрити 16 милиона данъци,съда ги има невинни и целите ги облича в бяло! Горкия човек, много е изостанал.....там сред аборигените!!
3
0
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
След 200години и по нашите ширини :(
2
1
 
2
 
! Отговори
Е да, ама... преди 10 години
Този политик не е бил партиен секретар на БКП във ВМЕИ "В. И. ЛЕНИН" както нашия ПлEVNелиев. Те комунистите приличат на хората, но са по-различни..........
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде са те, къде сме ние?!!!Тук 50хлд пред парламента не доведоха и до една оставка.