Плашат със смърт дъщерята на полския премиер

Тя е под засилена охрана след заплахи за отмъщение
16 апр 2014 16:00,
7
Плашат със смърт дъщерята на полския премиер
Снимка: Полският премиер Доналд Туск, Reuters

Полският премиер Доналд Туск обяви, че е подсилил охраната на дъщеря си, след като й били отправени множество смъртни заплахи като отмъщение за загиналите в катастрофиралия правителствен самолет край руския град Смоленск през 2010, прададе Ройтерс.

На пресконференция Туск отхвърли критиките, че дъщеря му Катажина се ползва с неоправдано голяма правителствена охрана.

Туск прочете едно от съобщенията, получени от дъщеря му, която наскоро навърши 25 години и води популярен моден блог: "Предайте на рижия помияр, че ще бъде убит заради касапницата в Смоленск. И ти, безработна кучко, също ще бъдеш убита и цялото ви семейство, защото трябва да бъде изкоренено до пето коляно".

Ройтерс посочва, че използването на думата "помияр" е свързано с твърденията на крайнодесни групировки, че Туск не е чист поляк и не защитава полските интереси. Той отхвърля подобни обвинения като необосновани и абсурдни. 

Членове на опозицията смятат, че премиерът Туск носи поне част от отговорността за катастрофата на самолета, при която загинаха президентът Лех Качински и още 95 висши чиновници.

Според тях е било негово задължение да гарантира сигурността на самолета.

Туск беше наречен "рижав бандит" от 45-годишен преподавател по химия, арестуван през 2012 г. по подозрение, че се е канел да взриви кола с 4 тона експлозиви пред парламента.

Полицията описа задържания като "националист, ксенофоб и антисемит". Сред основната му мотивация е подозрението, че хората, управляващи страната, не са "истински поляци".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
ОНИА преди 10 години
ТОВА ГИ ЧАКА ПОЛИТИЦИ БОГАТАШИ И ВСЯКАКВА ВИСОКОМЕРНА ***!
4
1
 
7
 
! Отговори
Гай Юлий преди 10 години
Нека още запада и американците да продължават да защитават неонацистите, може и не само Полша, но и Германия да пламне като Украйна.Тогава европейците ще се сетят какво цели Америка със силната си загриженост за Украйна!Разделяй и владей - казал Цезар
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАИНИ ПО ГОЛЕМИ ПИАНДЕТА ОТ ПОЛЯЦИТЕ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ САМО ***....ПИВО ИМАШ ЛИ ПИНЬОНЗИ-ПАРИ ЗА ПИВО ИЛИ ВОДКА
2
0
 
3
 
! Отговори
болни преди 10 години
И поляците ги е подгонил един национализъм!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Физиономията му казва всичко.