Москва обвини Киев за провокацията в Славянск

Това е богохулна провокация на Русия, отвърна "Десен сектор"
Обновена: 20 апр 2014 15:21 | 20 апр 2014 13:30, Александър Попов
132
Москва обвини Киев за провокацията в Славянск
Нападнатият пункт. Снимка: Reuters

Провокацията от тази нощ в източния украински град Славянск свидетелства за нежеланието на властите в Киев да разоръжат националистите и екстремистите, заяви днес външното министерство в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

В съобщение, поместено на уебсайта на ведомството, се казва, че в нощта срещу 20 април е било нарушено великденското примирие и след нападение на бойци от украинския "Десен сектор" са загинали невинни граждани.

Още по темата
"Руската страна е възмутена от тази провокация, която свидетелства за нежеланието на киевските власти да обуздаят и разоръжат националистите и екстремистите", пише в документа.
 
ИТАР-ТАСС цитира неназован източник от руското външно министерство, според когото Русия настоява украинската страна да изпълнява ангажиментите си за деескалация на напрежението в Югоизточна Украйна, поети на срещата в Женева на 17 април.

По-рано днес руският тв канал "Россия 24" съобщи, че трима жители на Славянск са били застреляни при нападение на неизвестни лица срещу контролен пункт край града. Според телевизията притеклите се на помощ местни "сили за самоотбрана" убили двама от нападателите, а в колите им открили отличителни знаци на "Десния сектор" и голямо количество оръжие, припомня БТА.
 
Ройтерс цитира съобщение на украинското вътрешно министерство, в което се посочва, че един човек е убит и трима други имат огнестрелни рани в инцидент между "две групи цивилни" в Славянск. Репортер на агенцията е видял на мястото две мъртви тела в камионетка. Боец от сепаратистите казал пред Ройтерс, че броят на убитите е по-голям. По думите му нападателите - крайни украински националисти, застреляли един сепаратист веднага след пристигането си с коли до контролния пункт и после още двама в започналата престрелка.

Междувременно украинската националистическа организация "Десен сектор" отрече негови членове да са участвали в престрелката тази нощ в Славянск, в която загинаха трима души, предаде Ройтерс.

"Това е богохулна провокация на Русия. Богохулна, защото е станала в свещена за християните нощ - навечерието на Възкресение. Със сигурност е извършена от руските специални части", каза пред агенцията говорителят на "Десния сектор" Артьом Скоропадски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
mihail преди 10 години
Не ми ви се четата коментарите ,но според не пролема на България е ДПС а не РУСИЯ.Повярваите ми .Всичко останало е трала ла.
103
1
 
0
 
! Отговори
баиГаню преди 10 години
до 111 Абе ти си бил голям историк.Човече нормален ли си?В коя история го прочете?Спри с това бръщолевене и марш да си испиеш хапчетата!
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
republicata E POSSLEDNA v Evropa... Nai - Golamoto PRESSTUPLENIE na republicata Srestu BALGARSKIA NAROD... Skoro Gospod Ste vi Nakazze republikanzzi PROKLETI... republikata E PULNA NAZZIONALNA KATASSTROFFA. ...
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Alo, republikansskia SSOZZidiot, ne b. Mich., a Ti SSi ELEMENTAREN.. republikata E PROKLETA I PROKULNATA OT 1944 GOD. REPUBLICANZZITE VKARVAHA NASILA V PSSIHOKLINIKITE I PSSIHOZATVORITE STOTIZZIHILADI BALGARII PODLUDIHA NAZZIIATA...
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДа прав си Киев няма ама Америка има интерес от провокаций
99
0
 
5
 
! Отговори
Майорски преди 10 години
До Бай Михалда прав си ама Америка нарушава договорите от 1998 ...така че кой започна той ще плаче ....
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай Михаилмалее не съ мвярвал че има толкова повърхностни хора като теб ..как можеш така елементарно да тълкуваш историята на нашата държава
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZARSTVO BALGARIA i TARNOVSKATA KONSTITUZZIA....
96
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kiev nqma polza ot provokacii ,te ve4e obeshtaha 4e oblastite shte imat pravo na samoopredelenie v budeshta Ukraina.
95
2
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен102 МНОГО ГИ НАДЦЕНЯВАШ-ТЕ ТРЯБВА ДА СА ТОГАВА СУПЕРБОТ АКО СА ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ! ИМА РАЗЛИЧНИ НЮАНСИ В ПОСТОВЕТЕ ИМ, ЕДНИ КАТО ШОПА И ВАСИЛЕВ ПОЧВАТ ВЕДНАГА СЪС ОБИДИТЕ НАД ОПОНЕНТА ДОКАТО ЕВРОПУТИН И ОДИ-СЕЙ ОБИЧАТ ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ СПОР ПОВЕЧЕ МАКАР ЧЕ ОТВРЕМЕ НАВРЕМЕ И ТЕ МОГАТ ДА ТИ ТЕГЛЯТ ЕДНА КАРУЦАРСКА.СМОКА ПЪК......НЕГО КАКВО ДА ГО КОМЕНТИРАМ ЗА МЕН ТОЙ Е МНОГО СПЕЦИФИЧЕН ЧЕШИТ И ДАЖЕ МИ Е ТРУДНО ДА МУ СХВАНА ЛОГИЧЕСКАТА ВРЪЗКА НА МИСЛИТЕ КОИТО КОМЕНТИРА!
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Проруски сепаратисти" са хванали майдауна от правия сектор, който си признава за снощното нападение. Има видео
93
16
 
3
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Анонимен--109 ; Волен е откачен. Русия нарушава подписани договори с УКРАЙНА а не САЩ.
92
12
 
3
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Ф.С.В ; След детронацията на Княз Батенберг Русия искаше да ни слжи за княз черкезина Никола Дадиани Мингрели.Както го нарича Зах.Стоянов--ВАГАБОНТИНА Мингрели.Същият трябвало да продаде Б--я на Русия.Нашите него искат.Турция ни подкрепя. *** Г.Димитров и В.Коларов са искали да разделят Б--я на Нации и да направят СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКАБ--Я.По--продажни от *** няма.
91
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен при Карбовски в момента - ,,Русия не отива да прави преврат в Панама и да застава в подкоремието на САЩ, а обратното. Европа с военната мощ на Русия би била безспорен номер 1 и затова САЩ всякак се стараят между Европа и Русия да има напрежение.''
90
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Василев е уволнен поради некадърност автоинструктор.Страда от комплексарщина за малоумие, породена от манията му да е високотехнологичен и прогресивен тип.Попрочел тук - там нещичко, закачил се за модерната *** мантра ,,лош комунизъм'.Един водещ по Скат /Косьо Христов/ сгреши да го приеме в студиото, като си помисли, че ще говорят за подготовка на шофьори и ПТП. Кухчото обаче веднага нае политиката и водещия се хвана за главата.Аз като видя ника и не чета, дори да е някой друг мухъл.'
89
0
 
2
 
! Отговори
terminator преди 10 години
alo mraze rysnacite rysia moze samad da si reshi problemite pomislete za vas kadeto ste vpymiata i kalta
88
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До ВасилевА бе ,лигльо . Вземи се скрий ,че предизвикваш само ненавист. Дори човек и малко да се колебае дали да вземе страна на русофилите или не ,след прочитане на твой "пост" ще бъде вече ориентиран. Ти си един най .обикновен провокатор ,за който няма нищо ценностно.
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВТодоре, ти още ли не си разбрал, че Василев, Евро Шитизен, Шопа, Одисей Гей, Бембения гущер и сие, е един и същ многоников, *** *** ? :D
86
2
 
8
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До ВасилевКАКА ТИ РОСА ПЛЕВНЕЛИЕВА ВИ Е ОТПУСНАЛА БЕЗПЛАТНО ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯТ САМОЛЕТ ЗА ВЕЛИКДЕНСКА ЕКСКУРЗИЯ ДО ТАЙЛАНД. ВЗЕМАЙ ШОПА СЪС СЕБЕ СИ И БЕГОМ МАРШ НА ЛЕТИЩЕТО ДОКАТО НЕ СА СВЪРШИЛИ МЕСТАТА ЧЕ ОСВЕН ВАС ДВАМАТА ИМАЛО ОЩЕ ДОСТА ЖЕЛАЕЩИ ЗА ОПЕРАЦИЯ ПО СМЯНА НА ПОЛА КАКВИТО УСПЕШНО ПРАВЕЛИ В ТАЙЛАНД!
85
2
 
21
 
! Отговори
жеко преди 10 години
всяко действие на десен сектор е с директна заповед от пентагона, атака в навечерието на християнски празник е показно потъпкване на вярата нинякой казват че в западните страни има демокрация и добре се живее, гледайте в ютуб за police brutality и ще разберете как живее едно западно общество в постоянен страх че ще бъде разстреляно защото не се подчинява на заповедите