Венецуелци се събраха на великденски протестен митинг

Студенти се опитват да поддържат избухналото протестно движение
21 апр 2014 09:58, Анисия Иванова
23
Венецуелци се събраха на великденски протестен митинг
Снимка БТА

Стотици протестиращи се събраха вчера в Каракас, за да "възкресят" венецуелската демокрация, съобщи Ройтерс.
Докато милиони венецуелци се отправиха към карибските брегове на семейни събирания за Великденските празници, протестиращи студенти се опитват да поддържат избухналото преди близо три месеца протестно движение.

След митинг и босоного шествие, имитиращо изминатия път от Исус с кръста към разпятието, студентите се събраха на площад във венецеулската столица на демонстрация, наречена "Възкресяване на демокрацията".

По-късно няколкостотин демонстранти с качулки, мнозина от тях с маската на Гай Фокс, издигнаха барикади в източния квартал на Каракас Чакао, който почти всеки ден от началото на  протестите във Венецуела в средата на февруари се превръща в полесражение.

Скандирайки "Свобода!", младежите хвърляха коктейли "Молотов", изстрелваха камъни с прашка и преграждаха с тел улици. Полицията отвърна със сълзотворен газ и водни струи, а жителите, застанали по прозорците, блъскаха по тенджери и тигани в знак на солидарност. Някои хвърляха бутилки вода на  студентите от балконите си.

На различни места в страната поддръжници на опозицията гориха чучела на президента Николас Мадуро, на втория човек в  йерархията - председателя на парламента Диосдадо Кабельо и други висши ръководни фигури. Чучела на облечен в червено Мадуро бяха обесени и на няколко стълба на лампи в Каракас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
До 10 преди 10 години
Прав си, гнусна е.Единствено ПО-БНУСНА Е РУСИЯ!!!
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не иска комунизъм!/само нашите червени ли значи/
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До демократВ Турция има дмокрация, Ердоган преди месец за пореден път спечели с около 60%. Какво искаш да подкрепят?
17
0
 
0
 
! Отговори
в преди 10 години
До анонименПлутокрация (на гръцки: πλουτος богатство, κράτος управление) е форма на държавно управление, при която решенията на правителството се базират не на мнението на народа, а се вземат от влиятелен кръг на висшето общество, съставен от богати хора. Това създава дълбоко социално неравенство и ниска социална мобилност.Плутокрацията е частен случай на олигархията. В античността по отношение на Картаген в частност, терминът е много често употребяван, но в съвремието се споменава рядко.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това го играхме и тука - официален курс 1:1, обаче това е само за държавната банка. Ако искаш да си купиш нещо хубаво, държавата те дере с курс 3:1 комунистическа демагогия.
15
0
 
5
 
! Отговори
демократ преди 10 години
Един *** въпрос имам - защо САЩ не подкрепи протестиращите срещу диктатора Ердоган в Турция на Таксим, които бяха пребивани като кучета, обгазявани??? Защо САЩ не казаха нищо, когато Ердоган наруши свободата на словото и забрани Ютюб и Туитър????А във Венецуела народа има право да протестира, защото въпреки, че страната е на едно от първите места по добив на петрол, народа продължава да е беден и да живее мизерно.
14
1
 
4
 
! Отговори
Цветна революция преди 10 години
Цветната революция във Венецуела още не е завършила.
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На поредния диктатор, му запари под краката !
12
1
 
1
 
! Отговори
СИРИЛ преди 10 години
До Анонименърво, той създаде двойна валутно-курсова система. Съществуващият официален курс от 6,3 боливара за долар ще остане за основни стоки като лекарства и храни, докато вторият плаващ курс, който към настоящия момент е 11,3 боливара за долар, ще бъде използван за определени инвестиции, преводи и самолетни билети.
11
1
 
3
 
! Отговори
СИРИЛ преди 10 години
До АнонименИкономистите се съмняват, че венецуелската полу-корекция ще сработи. Те смятат, че вероятно ще последва още по-голямо увеличение в черния пазарен курс, който вече е 12 пъти по-висок от официалния курс. От друга страна в петък курсът на песото към долара на черния пазар в Аржентина бе с около 33 на сто по-висок от официалния курс.
10
2
 
3
 
! Отговори
СИРИЛ преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВИ в двете страни има висока инфлация. Годишната аржентинската инфлация е повече от 25%, докато венецуелската е повече от 56%. Високото ниво във Венецуела се дължи отчасти на по-тежките валутни ограничения, които оказват негативно влияние върху износа.
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАМИЦАТА ИМ МАЗНА, ГНУСНА, НАГЛА, ЛАКОМА И ПОДЛА АМЕРИКАНСКА! ТОВА Е НАЙ-ГНУСНАТА ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ОТ НАЙ-ГНУСНИТЕ ПОТЪНАЛИ В ЗАВИСИМОСТИ ХОРА! ДА ВЪРВЯТ НА МАЙНАТА СИ ТЕЗИ БЕЗКРАЙНИ ТЪРТЕЙ, ПЛУЖАЦИ И НАЙ-ДОЛНИ ***!
8
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Антисоросоиди,съвъкуплявайте се взаимно!
7
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Мда, лидерката на сепаратистите е подкрепена от САЩ. А защо протестиращите в Испания например не са подкрепени....всичко е пределно ясно. "New world order" - или на байганьовски- нов световен ред. Увеличаване на хомопедеруги, на милярдерите и на бедните. Това е "демокрация". А българите просто няма какво да направят... не че искат де...тъй че какво ли следва....?
6
3
 
15
 
! Отговори
Лисан преди 10 години
*** от всички страни, обединявайте се!
5
5
 
18
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
РАЗСТРЕЛЯЙТЕ ПРОДАЖНИЦИТЕ ВЗЕЛИ ,,МРЪСНИ''$-И ЗА ДА ПРОДАДАТ СВОЯТ НАРОД ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВАМПИРИ!
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези са много религиозни католици , и населението се е отправило към морето за Великден.Провокатори отвън с маски правят " протестен митинг ".
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само като внесат някои от вън и се започват размирици - друг начин няма да се превземе Венецуелския газ .
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дългата ръка на ЦРУ в позната съпунка вече не хваща дикиш.Цакайте господа хамерисанци чудесен начин за справяне с кризата - пари срещу ШУМ.Само че от време на време паглеждайте си дълга да не стане 20трл., че ще плащате с територия.
1
9
 
19
 
! Отговори
poznata istoria преди 10 години
Mnogo poznato izglejda - grupi dobre obucheni I plateni ot US provokatori s uchastieto na drugi zabludeni ovchici sa pak na rabota da svaliat pravitelsvta. Ujna amerika dostatachno se e nagledala na amerikanskata pomost. Te tazi krivorazbrana demokraciata I nikoga neizpalneni obestania dobre gi znaiat sled opita na Bolivia kadeto ot tolkova pomost sasipaha darjavata.