Забраняват на руските полицаи да пътуват, включително и в България

Ограничението засяга тези с допуск за работа с държавни тайни
22 апр 2014 16:40, Елка Василева
32
Забраняват на руските полицаи да пътуват, включително и в България
Снимка: архив, Reuters

На служителите на полицията в Русия с висока степен на достъп до държавни и служебни тайни е забранено да пътуват в редица държави, сред които и България. Това съобщи Интерфакс, като се позова на източник от руските правоохранителни органи.

По данни на източника в края на март руското МВР е получило препоръчително писмо за засилване на режима за защита на секретността. В писмото се предлага да бъдат ограничени пътуванията на служители на вътрешното министерство, които имат допуск за работа с държавна тайна.

В подразделенията на министерството е била изпратена телеграма със забрана за пътуване в редица държави на служителите, които имат втора от три възможни степени на форма на допуск. Източникът на Интерфакс посочи, че тези страни са близо 200, но не уточни кои са тези страни.

Междувременно Lifenews съобщи, че в забранителния списък са включени 150 държави, сред които  САЩ, Турция, България, Великобритания, Япония, Мексико, Италия, Египет, Испания, Чехия, Куба, Норвегия и Холандия. Изданието уточнява, че ограниченията засягат личния състав на МВР, Федералната миграционна служба, Федералната служба за контрол на търговията с наркотици, Федералната служба за изпълнение на наказанията и частично Министерството на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
43
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никакво ходене за руските мужици в Европа, че като видят как там живеят хората ще има масов бяг от путинския рай!
3
11
 
30
 
! Отговори
EU Акбар преди 10 години
След случая Сноудън хамериканците с достъп до секретна информация ги карат да си свалят гащите даже!
2
13
 
6
 
! Отговори
CCCP преди 10 години
maikasi 6a tarsat v Balgariq
1
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май на рашън е разрешено да се пътува само в някой загубени средно африкански държави и Сежерна Корея. Ама че простотия. Ще изпратят на разузнаване униформенни полицаи. Това ли са предвидените *** санкции? Ами по времето на соцблока КГБ пак беше много по добре информирано. Мирише пак на боза.