САЩ възмутени: Германия подготвя руските спецчасти

Как руските спецоперации станаха толкова добри, без никой да забележи
Обновена: 23 апр 2014 14:09 | 23 апр 2014 11:07, Елка Василева
158
САЩ възмутени: Германия подготвя руските спецчасти
Снимка: Reuters

Американските власти обвиняват своите натовски съюзници и най-вече Германия за това, че руските действия в Украйна и Крим завариха Запада неподготвен, съобщи днес популярният интернет сайт "Дейли бийст", цитиран от ИТАР-ТАСС. Особено раздразнение във Вашингтон предизвиква изграденият от германския военен концерн "Райнметал" център за бойна подготовка на руските сухопътни войски в Мулино край Нижни Новгород.

Този център още не е открит, но според сайта американски официални лица твърдят, че там Германия подготвя руските сили вече от няколко години.

"Светът беше шокиран, когато руските сили със специално предназначение нахлуха в Крим с най-модерни технологии, драстично подобрена оперативна подготовка и с такава оперативна сигурност, че дори американските разузнавателни служби не разбраха какво се подготвя. Правителството и лидерите на Конгреса във Вашингтон се чудят как така изведнъж руските спецоперации станаха толкова добри, толкова бързи, без никой да забележи", обяснява сайтът и свързва този стремителен напредък на руските спецчасти с помощта, която Москва е получила от Запада.

Според интернет изданието подписаният от "Райнметал" през 2011 г. контракт с Русия е за 140 млн. долара и в центъра в Мулино могат да се обучават 30 000 руски бойци годишно. Партньор на германския концерн е руската държавна отбранителна фирма
"Оборонсервис". Изграденият от германците център е по модел на същия, използван от Бундесвера, и се смята за "най-модерната система от този тип в света". "Райнметал" разглеждал този контракт като предвестник на още няколко бъдещи проекта "в светлината на плановете за модернизация на екипировката на руските въоръжени сили".

"Достойно за съжаление е, че германски компании директно подкрепяха и обучаваха руските военни дори по времето на атаката срещу Украйна", е казал висш чиновник от Сената пред "Дейли бийст". "Правителството на САЩ трябва да призове нашите натовски съюзници да прекратят военните си връзки с Русия още сега, докато руснаците не напуснат Украйна, включително Крим", добавя той.

"Поглеждайки назад", американците "изразяват гняв и възмущение по повод на съвместната работа на германците с руските военни", макар да признават, че "е трудно да бъдат открити безспорни доказателства". Както твърдят сега американските специалисти, в това число от разузнаването и от Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, още навремето никой във Вашингтон не обърнал внимание на документите, свидетелстващи за "революционните преобразования" в руската армия.

В. "Вашингтон таймс" излезе със статия за екипировката и оборудването на елитните руски сили, продължава изданието, цитирано от ИТАР-ТАСС. "Те имат потресаващи нови гранатомети. Шлемовете им са по-добри от нашите, бронежилетките – също", твърди Скот Трауд - производител на въоръжения от щата Вермонт.

А друг експерт по въоръженията - генералът от резерва Робърт Скейлс, цитиран от вестника, признава, че "ако съдим по видеозаписите, които гледах, при тях (руснаците), нещата вървят добре, а при нас – зле".

Русия поддържа тесни икономически връзки с много натовски страни и особено с Германия, продължава изданието и привежда изчисления, според които тази страна е изнесла почти 50 млрд. долара стоки за Русия през 2013 г. Десетки, ако не стотици хиляди работни места в Германия зависят от руската търговия.

Възмущението в Конгреса обаче е насочено не само срещу Германия, добавя "Дейли бийст". Американските законодатели "се опитват да спрат доставката от Франция на два универсални десантни кораба тип "Мистрал" за руския военноморски флот", а имало недоволни и от продажбата от Италия на бронетранспортьори "Рис" за Русия.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: ГерманияСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе те нещата са прости. Предстоеше съкращение на военния бюджет в Щатите. забележете кой се изказва по въпроса - производителите на оръжие и военно оборудване. Просто искат хората повече поръчки и за това плашат народа и првителството на САЩ с руснаците. Подозирам че и цялата работа с Украйна е за да се увеличи военния бюджет на САЩ вместо да се намали.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4a1 Like от менееее :P
43
1
 
47
 
! Отговори
Ко Не преди 10 години
Да дойдат да се обучават в Куиловци,3 пияни наши селяни биха и пикаха върху шестима френски командоси.....
42
2
 
44
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Абе от САЩ съвсем изтрещяха. Явно тия загубени 5 млрд. им е дошло в повечко. Инак ако от ЕС имат малко останал акъл,биха по-добре да се разкарат от влиянието на САЩ и да си подобрят отношенията с Русия По-добре да бъдат добре със съседа си,отколкото да треперят какво може да им спретне Европа трябва да си научи най-накрая урока,че Русия им е мноого по-добре като съзник,а не като враг
41
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом и афганистанците се оказаха по-добри от натовската сбирщина, та ги прогони от страната си, какво да очакват от най-силната в света армия, на Русия.
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе нали уж не ги подслушваха.
39
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В интерес на истината, германската армия+руската армия и ресурси е достатъчна за да се оправи с всички останали. Дори руската армия може да си почива. Факт: Среното отношение на грмански войници срещу другите никога не е било по-малко от 3,5. В края на войната е над 1:15. Само липсата на петрол и стомана е спряла Хитлер. От хамериканците войници не става. 80 милионна Германия се подигра със света за 6 години. Факт.
38
0
 
1
 
! Отговори
rysnakasat преди 10 години
Абе ... кой пиян бе :D
37
1
 
29
 
! Отговори
стоянчо преди 10 години
Евала баце! Бивши врагове стават съюзници и пре...*ват хамериката! Е това си е направо готов сценарий за холивуд! Само по този начин и великата империя на чернобелите ще се облажи!
36
2
 
43
 
! Отговори
az преди 10 години
Крайно време е сапуненият мехур наречен САЩ да се спука и тогава ще живеем в един по-добър свят. Трябва да се сложи край на господството на една държава която живее на гърба на целия свят, държава създадена с избиването на цяла раса /индианците/, държава създадена с кръв и убийства, държава без история и фолклор....
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"съобщи днес популярният интернет сайт "Дейли бийст", цитиран от ИТАР-ТАСС. "А защо официалнитеи институции в САЩ не го кажат?? Не вярвам на анонимни сайтчета, които са станали само, защото са ги цитирали манипулативна медия като ИТАР-ТАСС търсеща само интриги с прозападна политика. Най-лошото е че тази медия си позволява да пуска пропаганда за сметка на привърженици на национално ниво и дефакто има власт да подкрепя или осъжда една война. Ами ако от тази медия зависеше Освобождението ни ? А ?
34
10
 
5
 
! Отговори
кон без капаци преди 10 години
ИТАР-ТАСС е руска информационна агенция. Всеки с IQ над 70 да си прави изводите. Всички останали коментари са безпредметни в случая.
33
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин да вземе да дръпне баба Меркел да направят един съюз и да видиш хамериканците как ще останат в изолация!Доколкото знам и Англия има доста общи интереси с Русия така че...
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
20ти, Германия и Русия винаги са имали обща граница. Измислените държави Беларус и Полша(да се чете Изтояна Прусия) са творба на Ялта. Полска държава е имало 2-3 века, в комплект с Литва и то преди 300-400 г. Беларус пък никога не е съществувал преди революцията. Да не говорим, че Полша е разположена върху германска земя, а Белрус върху "полска"
31
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не случайно Буров казва - "Винаги с Германия и никога против Русия" , така че американците да го духат , а нашите *** начело с пезидента-*** и оня *** Соломон да го поемат и ***
30
3
 
41
 
! Отговори
вечна дружба преди 10 години
Да живее вечната дружба между Германия и Русия!
29
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Почнаха да търсят врага с "партиен билет" - германците са им виновни на американците, че последните се оказаха некадърни в справянето си със силен съперник. Много жалък опит за оправдаване на лична некадърност е това. Явно най-големият бюджет в света за отбрана и разузнаване се оказват способни единствено за да се атакуват цивилни обекти в Третия свят като Ирак и Афганистан.
28
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истина е, руснаците добре се въоръжиха, запада ги подцени. Не трябваше да им дават достъп до технологии.
27
2
 
38
 
! Отговори
8888 преди 10 години
Пълни глупости--Спецназ,Алфа,Вимпел,Крабовьй Барет и Десантура винаги са били на много високо ниво.Има още няколко вида специални части които са секретни.Има в Тубата клипове с тях отпреди десет години.....сега били станали" толкова добри"....пак американски измишльотини
26
1
 
28
 
! Отговори
Tina преди 10 години
"Светът беше шокиран, когато руските сили със специално предназначение нахлуха в Крим с най-модерни технологии, драстично подобрена оперативна подготовка и с такава оперативна сигурност, че дори американските разузнавателни служби не разбраха какво се подготвя. Правителството и лидерите на Конгреса във Вашингтон се чудят как така изведнъж руските спецоперации станаха толкова добри, толкова бързи, без никой да забележи". Просто спрете да се излагате... Срам сте за съюзниците в НАТО...