Хеликоптер се взриви на летището в Краматорск

Вертолетът е бил подложен на снайперистки обстрел
Обновена: 25 апр 2014 13:52 | 25 апр 2014 13:52, Елка Василева
54
Хеликоптер се взриви на летището в Краматорск
Снимка: архив, Reuters

Хеликоптер на украинската армия беше улучен от снайперистки огън и се взриви на писта на летището в Краматорск, в източната част на Украйна, предадоха световните агенции, като цитираха Василий Крутов, ръководител на антитерористичния център към Службата за безопасност на Украйна.

Машината МИ-8 се е взривила след обстрела, при който е бил улучен резервоарът с гориво. Пилотът на машината е ранен.

Същевременно руската телевизия Россия 24 съобщи, че силите за самоотбрана, сформирани от привържениците на федерализацията на Украйна, продължават да контролират обстановката в източния град Славянск, предаде ИТАР-ТАСС.

Тази сутрин над града се появиха вертолети, от които отново бяха хвърлени листовки, призоваващи гражданите да не поддържат проруските активисти.

В Славянск е в сила комендантски час. На пътните блокади се проверяват автомобили и в няколко от тях са били открити тайници с оръжия и боеприпаси, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
28
 
! Отговори
Леля Неля преди 10 години
До хахаХАХА! Имаш ли идея как ще изглежда картинката, когато руските спецчасти се намесят? ХАХА!Вчера в Славянск гадовете убиха на барикадата едно момче, ненавършило 18 години! Такива са все още "терористите" в Славянск! Когато дойдат руските спецове от ГРУ и други, дето поерковците в Киев ги спрягат, то ще се чуе силно - като в Крим! хахаха
15
2
 
25
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Абе оро бе - ще взривят руски хеликоптер с карабина! Това може да го напише само некой, дето си нема хабер! Руските бойни щурмови хеликоптери и самолети са бронирани като танкове, особено резервоарите! В един филм за войната в Грузия даваха един СУ 25 с отнесен от ракета един двигател - половината корем на самолета го немаше, и беше се прибрал до базата.Това в Краматорск може да стане само с РПГ-7 или някакъв ПТУРС.
14
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя хеликоптер даде фира докато руският военен министър все още говори.Ами като започне да действа.
13
42
 
4
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Ама малко са тия 5 убити. Има още от руските спецчасти, които трябва да бъдат прочистени. АКо не се предадат доброволно естесетвно кушуми. Какво дирят в Украйна и клатят властта. Пък като ще водите война - обявете я официално ЗАЩО СЕ КРИЕТЕ КАТО МИШКИ?! А да защото ви е страх като мишки:-))))))
12
1
 
19
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Прочетох във вести рус,че взрива е станал при разтоварване на боеприпаси и че са убити 3 човека. Специално пише,че пилота е жив
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще да е повечко от снайперистки изстрел. Малко послъгват.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един трасиращ куршум...бум!
9
1
 
0
 
! Отговори
украински преди 10 години
до долния "Хеликоптер на украинската армия беше улучен " - ти въобще грамотен ли си ?
8
3
 
18
 
! Отговори
Momo преди 10 години
До хахаТи т*п ли си?! Вчера има 5 убити! Това на разтурване на мирна демонстрация с мирни средства ли ти звучи?!Хората са го казали: "На война, като на война!"
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този снайперист е от майдана
6
34
 
14
 
! Отговори
хаха преди 10 години
"населението на Украйна" сваля хеликоптери с гранатомети!!! Путин и Лавров станаха за посмешище на целия свят! Всяка нормална държава ще третира подобно нещо като ТЕРОРИЗЪМ, а не като мирни протести!
5
0
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Momo Във фокус пише,един път пишат че е РПГ,после пишат ,че е снайперист Коя е истината не се знае Еми около 5млн долара си отидоха
4
0
 
16
 
! Отговори
Момо преди 10 години
До 4 и 5:Украйна 140 Ми-8 и 100 Ми-17Определено имат поне 10 пъти повече от нас, но колко от тях са годни за летене е друг въпрос.
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
16 хиляди и то според официалните данни, е броят на украинските войски минали на руска служба, което ме навява на мисълта, че Янукович начело на тези войници, но с по-добро въоръжение от украинските части, ще се възкачи отново на трона в Киев, победоносно при това
2
0
 
20
 
! Отговори
значи преди 10 години
имат един в повече от нас
1
0
 
18
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Теориите, които се тиражират из различните медии(украински, руски и други) за този хеликоптер са 3: - взрив при товарене на боеприпаси - взрив при снайперистки изстрел в резервоара с гориво - ударен е от РПГ