Пуснаха един от задържаните наблюдатели в Украйна

Засега той остава единственият освободен
Обновена: 27 апр 2014 20:38 | 27 апр 2014 20:36, Камелия Цветанова
57
Пуснаха един от задържаните наблюдатели в Украйна
Снимка: Ройтерс

Един от осемте европейски военни наблюдатели, задържани от проруските сепаратисти в град Славянск, Източна Украйна, беше освободен и откаран от автомобил на ОССЕ, съобщи кореспондент на Ройтерс.

Още по темата

Репортерът каза, че човекът бил придружени от трима невъоръжени мъже до бял джип на организацията.

Групата отказала да отговаря на журналистически въпроси, но говорителка на сепаратисткия кмет на Славянск каза, че освободеният наблюдател е шведски гражданин. "Той има лека форма на диабет и решихме да го освободим", На въпрос дали той ще е единственият от задържаните, освободен днес, тя отвърна: "Да".

По-рано украинският външен министър съобщи, че се очаква в Киев да пристигне генералният секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ)  Ламберто Дзаниер, за да преговаря за освобождаването на наблюдателите, задържани в петък от сепаратисти в Източна Украйн.

ОССЕ обаче опроверга съобщението му.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия руснаци са ми много интересни. Живеят си в някакъв свой свят. Не разбират, че Западът може да ги докара до просешка тояга за няколко месеца. Както вече направиха и то по времето, когато уж бяха по-силни.
5
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия защо иска да нападне Украйна,за това защото Украинскят народ искат да спрат терористите на тяхна територия да не подклаждат гражданска война.Русия нарочно нажейява положението в Украйна и подклажда за да има повод да нападне Украйна защото свалиха приятелят на Путин Янукович.Всички държави биха постъпили по същият начин.Това ако се случи в Русия Путин щеги превърне на пепел.Е тогава как.Значи така им оттърва,и има *** които подържат Русия.Това нее честно
4
12
 
7
 
! Отговори
Катон преди 10 години
До 2Културните народи нямат навика да залепят с тиксо очите на пленниците си или да им вземат панталоните. Нека на дела покажат че са културен народ.
3
2
 
23
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
Войната започна от мегдана на Киев,май и там ще завърши.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво правят чужди военни в Украйна??? Как няма Русия да повиши охраната на границите си? Кой дърпа непрекъснато дявола за опашката???
1
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да много са културен народ руснаците,нали се вижда по фейсбука как 6ьофират,много са културен народ ужас.Не мислим за родината си а за русия.За това в сирия избиха 160000 души.