13 привърженици на федерализацията на Украйна арестувани в Харков

Те са били задържани на централния площад в града
28 апр 2014 11:15, Елка Василева
18
13 привърженици на федерализацията на Украйна арестувани в Харков
Снимка: архив, Reuters

Тринадесет привърженици на идеята за федерализация на Украйна са били арестувани в Харков през изминалата нощ, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Те са били задържани на централния площад на източния украински град.

Според властите проруските активисти незаконно са разпънали на площад "Свобода" палатки и са се оградили с дървени дъски и чували с пясък. Те дори запалили огън на открито, за да се топлят.

Вчера на централния площад на Харков няколкостотин души се събраха, за да настояват за референдум за федерализацията на Украйна.

Демонстрантите изразиха солидарност с други югоизточни райони на Украйна, които се надигнаха срещу настоящите власти в Киев, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЩО МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА БЕ СМЕШНИЦИ,НЯМАМ ЛИ ПРАВО НА МНЕНИЕ,ЯВНО И ВИЕ СТЕ КЪМ ФАШИСТИТЕ
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народът на Новорусия не спи: 9 мая на Юго-Воcтоке пройдут праздничные мероприятия. И парады c учаcтием ветеранов войны тоже пройдут, неcмотря на любые решения влаcтей в Киеве! Попытки придать Дню Победы политичеcкую окраcку не проcто неадекватны. Они оcкорбительны для 7 миллионов украинцев, которые воевали c фашизмом в рядах Краcной Армии.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румене, пич, замислял ли си се, че може да не си ***, а болен?
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ne na okupaciyata na suverenna darjava ot fashistkiya sased ,balgari koyto se radva na 4ujdata okupacia da ne zabravq 4e i toy moje nqkoy den da popadne v sastoyanieto na Ukrayna koeto otvse sarce ne go pojelavam
8
7
 
6
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Приятели,Късно е- Заради бездарната политика на САЩ и Е.С. към събитията в Украйна закъсня и диалогът за Единна Украйна. Сега процесите водят към федерализиране, конфедерация или към разделянето на Украйна. - Смятям, че Украйна от Президентска ще стане Парламентарна конфедерация (като Швейцария), за да може сблъсъкът, който сега е на улицата, да търси решение в парламента, както в България.(Ако ние бяхме президентска република, по вина на красавеца Плевнелиев, ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА НАШИТЕ ФАШИСТИ ДА СА ПРОЛЕЛИ БЪЛГАРСКА КРЪВ!)
7
5
 
8
 
! Отговори
cecko2497 преди 10 години
Значи само фашистите били диваци и варвари, и там нямало свобода на словото...и в коя страна при комунистите има свобода на словото и комунистите не са ***.
6
7
 
21
 
! Отговори
Никога повече преди 10 години
Киев вече не е град- герой !! Фашистката хунта отмени и парада послучай 9-ти Май Деня на Победата..Възстановявасе и СС- дивизията на Бандеровците..В кой век живеем.Хора !! Събудете се !! Фашизма ( САЩ и ЕС) надига отново глав.Тази змия трябва да бъде смазана.
5
9
 
26
 
! Отговори
Путин преди 10 години
Путин е единствения честен политик с морал. Това му дава тотално предимство пред всички останали. Даже и слаб икономически, той има тотална политическа власт, чрез последователна, балансирана и морална политика. Американската политика е оцапана с кръв и все още се опитват да я прокарват с цената на много парични средства, убийства и интриги..
4
7
 
35
 
! Отговори
Термин преди 10 години
В Европа и САЩ се въведе нов термин : Демократични фашисти и снайперисти, които колят с добри намерения с цел създаване на демокрация
3
20
 
5
 
! Отговори
Сашо преди 10 години
Властите спазват Женевското споразумение. Какво точно не е ясно. А ако си мислят че може да си палиш огън където ти скимне - малко са се объркали.
2
5
 
39
 
! Отговори
Коментар преди 10 години
Палатки са разрешени само за американофашистите на майдана. Всички русофили американските поданици в Киев им точат ножа. Американците се кефят, че пак финансираха и създадоха поредния кървав конфликт. Откакто избиха и изклаха индианците, нищо ново в политиката им.
1
5
 
28
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Фашистка Свобода на словото и мисълта!Тинадесет привърженици на идеята за федерализация на Украйна са били арестувани в Харков през изминалата нощ. Според властите те незаконно са разпънали на площад "Свобода" палатки и са се оградили с дървени дъски и чували с пясък. Те дори запалили огън на открито, за да се топлят.(Колко подло топлят сеНа Майдана същите действия бяхя законни)Е ТЕ ТОВА Е ИСТИНСКАТА СВОБОДА НА СЛОВОТО И МИСЪЛТА, ПО ФАШИСТКИНо приятели,- В КОЯ ДЪРЖАВА ФАШИСТИТЕ НЕ СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ???.