Голям брой пострадали след торнадо в САЩ

Съобщава се за един загинал
28 апр 2014 07:42,
5
Голям брой пострадали след торнадо в САЩ
Снимка: Reuters

Голям брой хора са пострадали при преминаване на торнадо над град Вилониа в американския щат Арканзас, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на говорител на шерифството в окръг Фокнър, който обаче на посочил колко са пострадалите.

Торнадото поразило и съседния град Мейфлауър, на 35 км от щатската столица Литъл Рок . Според очевидец фуния с диаметър 800 метра е прекосила междущатската магистрала номер 40 към 19,30 ч. местно време. АП допълва, че голямо торнадо, образувало се снощи край Литъл Рок, се е придвижвало ниско до земята с около 50 км/час в североизточна посока, като е нанесло материални щети в няколко предградия на града. Телевизионни кадри показаха повредени сгради и транспортни средства, на засега оттам няма данни за убити и ранени.

По-рано тази нощ бе съобщено за двама убити от торнадо в малко градче в щата Оклахома, след което бе уточнено, че загиналият е един. Същият природен феномен е бил забелязан и в друг град в Оклахома.

В неделния ден най-малко 12 торнада са преминали през централните и южните щати на САЩ, оставяйки след себе си повредени сгради, повалени дървета и изпокъсани електропроводи, обобщават агенциите.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
що гадните американци да не са много праведни,това са извънземни какв ти торнадо.аз съм го виждал като умален вариант
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Божие провидение но жалкото е че стига не тези дето трябва