Масови безредици в Одеса, има пострадали

Привърженици и противници на властите в Киев се замерят с павета
Обновена: 2 май 2014 19:26 | 2 май 2014 17:47,
143
Масови безредици в Одеса, има пострадали
Снимка: БТА

На Съборния площад в центъра на украинския град Одеса започнаха масови безредици, провокирани от около хиляда и петстотин радикално настроени привърженици на киевските власти и ултраси на местния футболен клуб "Черноморец". Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на свой кореспондент, който е на мястото на събитията.

Той съобщава, че млади хора с маски и ленти с надписи на "Десния сектор", въоръжени с вериги, тояги и щитове, са се опитали да минат в шествие по централните улици на града, скандирайки "Слава на Украйна!", "Смърт на враговете!" и "Руснаците на нож!".

Срещу тях тръгнала колона от активисти на организацията "Куликово поле", която е против узурпирането на властта в Украйна, за референдум за федерализация на страната и признаването на руския за официален език.

Въпреки опитите на милицията да раздели колоните между участниците в шествията започнали сблъсъци, използвани били бомбички, димни гранати, бухалки. Биещите се се замеряли с павета, появили се коктейли "Молотов", пострадали паркирани коли, минувачи и журналисти.

Безредиците са обхванали улица "Дерибасовска" и Гръцкия площад. Има пострадали и от страна на протестиращите, и сред милиционерите. По улиците са започнали да строят барикади.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: ОдесаУкрайнасблъсъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
ДО 89 ----И нямаше да "висиш" по форумите а щеше да си блъскаш главата в пода на джамията - от сутрин до вечер !
87
7
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
ДО 89 --Ако не беше Русия сега щеше да пишеш на турски - не на български - и щеше да се казваш Ахмед ,Сюлейман или Абдула - и "онова нещо "щеше да ти е отрязано !! И ника ти нямаше да е БГ !!
86
10
 
9
 
! Отговори
BG преди 10 години
*** комунисти - също както навремето - плюеха "гнилия запад" а пък пей даваха да си натъпчат дечицата в Английската Гимназия (знаем кои точно учеха там !) или да се намъкнат в корекома да си купят дънки, завалийките ! Иначе "да живее Русия" :))))
85
16
 
7
 
! Отговори
BG преди 10 години
Тъпите комунисти дето жалят за Русия и за руския окупатор който ги бил "освободил" нека помислят добре ! Нека станем "Заддунайска губерния" - не 50, а 99,9 % от младите хора (включително и собствените ви деца) ще избягат от България ! И тогава другарки и другари ще се молите на Путиница да ви прати някоя и друга рубла за пенсийките ви мизерни ! От Русия видели само добро - ами що не отидете там ?! Ама нещо руснаците почват да се изнасят към България, напоследък !
84
9
 
4
 
! Отговори
до 81 фсб преди 10 години
Прочети ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА на РАДОЙ РАЛИН за да видиш какво са ни давали и ВЗИМАЛИ.Приятно чeтене.
83
2
 
5
 
! Отговори
Руснак преди 10 години
Ние на такива наивници като анонимен 86 разчитаме в Кремъл. Пусни му стотина руски бандити и толкоз спецагенти на КГБ, заплюй украйнците или който сме си набележили, за евреи, фашисти,гейове..и простите овчици се хващат като рибка на чевей..после ги стрижи и дери - те ще мяукат все едно ги чешеш по коремчето. Тикви.
82
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименФашисткото правителство от Киев съзнава ли, какво върши? Така само изостря желанието на хората за свобода, засилва съпротивата им срещу държавния терор. Така главоломно губи шанса си за запазване на целосттана Украйна. Насила хубост не става. Явно Ютоизтокът има право да иска откъсване дивата омраза на правителството сега показва, какво е било отношението към Югоизтока. За да искат така неистово откъсване, значи на хората там им е дошло до гуша от унижения и експлоатация. Ако им е било добре, защо ще бягат?
81
18
 
2
 
! Отговори
сводника преди 10 години
Хубавото от цялата работа е че ще има повече руски вдовици.
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сам си говоряабе вие луди ли сте ....русия няма да влезне даже в Украйна с войска ...вие за балканите пеете.....вдяла жабта че ковът коня ...и тя навирила краката ....
79
18
 
4
 
! Отговори
сам си говоря преди 10 години
До Той еРусия няма да посмее да окупира БГ щото англия и САЩ си имат сфера на влияние тук и просто няма да стане,ако руснаците нахлуят от към Румъния,а знаем че румънците са си русофоби и ще се бият до смърт с тях. А пък Турция,Гърция,Косово,Албания,България,Румъния,Словения,Хърватска,Босна,Черна Гора,Македония без Събрия са под диктата на САЩ....Сърбия е троянския руски кон на Балканите и ще бъде изметена
78
2
 
6
 
! Отговори
Нагаждач преди 10 години
За всеки случай в мазата имам червено знаме-за руснаците-българско като на него с големи букви съм написал НАРОДЕ ОБИЧАМ ТЕ ако стане революция и си искате кинтите които ви откраднахме-турско с полумесец ако дойдат за няколко часа до билото на Стара планина както на Евро-съюза ако НАТО акостират тук.Аз съм готов с опита си да бъда нужен на всяка власт!
77
10
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Ние от Русия видяхме само добро - те ни освободиха от Турско робство- те ни дадоха технологии - АЕЦ ВЕЦ Заводи Военни технологии Корабостроителници Нефтозавод ит.н -а ние им давахме чушки и лютеница за всичко това- Те ни направиха Космонавти (двама българи !!в Космоса) Запада какво ни даде ? Едно голямо -НИЩО !Дори нямаме възможност да подържаме мостове построени през комунизма - Нямаме нация - всички млади избягаха - Стопихме се с 1/4 за 25 г - 2000000 българи умряха благодарение на капитализма
76
2
 
4
 
! Отговори
ROSSIJA преди 10 години
demokraziata ste jade boi ...
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плана в Славянск е бил под прикритието на щурмови хеликоптери, транспортни хеликоптери да стоварят десанти в града.Опълчението обаче свали 2-3 и те се отказаха, защото при улучен транспортен загубите ще са повече от един пилот.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До да не чуваабе ти си психясъл бре човек ....много български новини гледаш....
73
8
 
23
 
! Отговори
бат Здравко преди 10 години
Предлагам всички ценители на *** и педро атлантически ценности да покажат съпричастност с режима в Киев и спонсорите му от запада,като си набучат по едно американско знаме в *** и излязат на манифестация на 9-ти май !
72
0
 
0
 
! Отговори
да не чува преди 10 години
мълчи че не се знае докъто има еи такива мразещи за една овца -да не споменавам именаработата е на кантар,ние ще си гледаме живота ,ще строим нова българия,а тия същите ще се чудят как да ни унищожа като нация защото мразят
71
1
 
13
 
! Отговори
Той е преди 10 години
До сам си говоря Не се безпокой,ако руснаците искаха да ни присъединят,са имали много възможности,едва ли ще го направят сега,като ни гледат дереджето.Можеха да ни присъединят още през 1878г, след Руско-турската война,щяхме да сме Задунайската губерния на царска Русия,но не го направиха.Можеха и след 1945г,когато сме били победена и окупирана страна,пак не го направиха.Можеха и през социализма,когато Т.Живков сам е предложил да сме 16та република на СССР,защо да го правят сега?
70
1
 
5
 
! Отговори
сам си говоря преди 10 години
хихи обаче пък от началото на кризата в Украйна всички украинки са блокирали всички сайтове за запознанства,по 500 профила на ден се регистрират...други за час...представете си колко са зле и искат да се махнат оттам...надявайки се да си намерят глупав любовник...
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много са прости хората.Яценюк и Турчинов,които са много добре платени марионетки,си пият питието, докато раята се избива крещейки:За Украину!Дами и господа,българи,нека се поздравим с предстоящия Празник на Храбростта,ние се оказахме много по-мъдри.